Αντίνοος Αλμπάνης: «Δεν έχω σχέση εξάρτησης με τον θεραπευτή μου, αλλά νιώθω ότι τον έχω ανάγκη»
O Αντίνοος Αλμπάνης παραχώρησε συνέντευξη και υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός σχετικά με την ψυχολογική του κατάσταση αυτήν την περίοδο, ενώ είπε πώς κατά καιρούς επισκέπτεται έναν ψυχίατρο, ο οποίος και τον βοηθά στο να ξεπεράσει τις δυσκολίες του.
Ο αγαπημένος ηθοποιός πρωταγωνιστεί φέτος στην πολυσυζητημένη τηλεοπτική σειρά "Maestro" που αηματοδοτεί και την επάνοδο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στην τηλεόραση.
Ο Αντίνοος Αλμπάνης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός σχετικά με την κατάσταση της υγείας του σήμερα, αλλά και το πώς ο ίδιος καταφέρνει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Παράλληλα, ο ηθοποιός τόνισε και για την σχέση που έχει με τον ψυχοθεραπευτή του, λέγοντας ότι τον έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην καθημερινότητά του, αλλά και στον τρόπο που διαχειρίζεται τα πράγματα
Πώς είσαι αυτή την περίοδο;
Είμαι ιδιαίτερα στρεσαρισμένος και προβληματισμένος επειδή η οικονομική κατάσταση δεύ με βοηθάει να είμαι αισιόδοξος. Η δουλειά μου είναι μια δουλειά πολυτελείας και όταν οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα για τα βασικά αγαθά το θέατρο είναι το τελευταίο που θα σκεφτούν να πάνε. Σίγουρα όλοι οι ηθοποιοί το παρατηρούμε και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί.
Έχεις ήδη όμως και το σίριαλ «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που κάπως σου εξασφαλίζει το βιοποριστικό.
Όντως, σ’ αυτό έχεις δίκιο. Και είναι ένα πολύ φιλόδοξο και ακριβό σίριαλ, είναι
η επιστροφή του Χριστόφορου στην τηλεόραση κι αυτό σημαίνει πολλά. Κάνω το
γιατρό του νησιού, που έχει καταφύγει εκεί από την πόλη για να λύσει τα προσωπικά του θέματα και τους δαίμονές του, χωρίς όμως να τους έχει δουλέψει.Έτσι, τον ακολούθησαν και στο νησί, δεν ξέμπλεξε με τη γεωγραφική απόδραση που έκανε γιατί δεν είχε φροντίσει τη γεωγραφία μέσα του.
Έρχεται σε επαφή με μια γυναίκα από το παρελθόν του, προσπαθεί να ξαναχτίσει αυτή τη σχέση μαζί της και παράλληλα να λύσει όλα τα θέματα των κατοίκων, από τα ιατρικά μέχρι τα ψυχολογικά τους. Γιατί είναι μικρή κοινωνία και όποιος έχει πρόβλημα -από ιατρικό μέχρι προσωπικό- καταφεύγει σ’ αυτόν.
Εσύ, όταν έχεις ψυχολογικό πρόβλημα, πού καταφεύγεις;
Κάνω κάθε Πέμπτη συνεδρίες με τον ψυχίατρό μου, ο οποίος με έχει βοηθήσει σε πολλά. Μου αλλάζει την οπτική. Δεν έχω σχέση εξάρτησης με το θεραπευτή μου, αλλά νιώθω ότι τον έχω ανάγκη. Και τώρα και για τα επόμενα χρόνια.
Όταν συστήθηκες ήσουν μια clean φάτσα, μάλλον συνεσταλμένος με τη δημόσια εικόνα σου και λιγομίλητος. Και τα τελευταία χρόνια έχεις άποψη στα social, παίρνεις θέση. Τι άλλαξε;
Όταν βγήκα ήμουν 19, τώρα είμαι 39 - θα ήταν θλιβερό να μην έχω αλλάξει. Άλλωστε
κι η ζωή σ’ τα φέρνει έτσι, που μπαίνεις στη διαδικασία, όχι να προσαρμοστείς, αλλά
να αλλάξεις πίστες. Έχω ωριμάσει, νιώθω ότι πατάω καλύτερα στα πόδια μου και δεν
φοβάμαι να πω πια τι με ενοχλεί, τι κλωτσάει γύρω μου ή τι μου αρέσει. Και αυτό είναι η φυσική εξέλιξη.
Πιστεύει ότι αυτό έχει να κάνει και με το θέμα της υγείας σου; Σε έβαλε σε μια
άλλη διαδικασία;
Σίγουρα ήταν κι αυτό, γιατί από τη μια μέρα στην άλλη άλλαξαν όλα. Με ωρίμασε,
κατά κάποιο τρόπο με έκανε να δω τα πράγματα αλλιώς. Από την άλλη, από πριν είχα ξεκινήσει να παίρνω θέση σε θέματα και ειδικά πάνω σε αυτά της δουλειάς τα κοινωνικά και πολλές φορές για τις διακρίσεις. Είμαστε κοινωνικά όντα, δεν είμαστε φυτά, πρέπει να μιλάμε και σαφώς είμαστε και αποδέκτες αυτών που κάνουμε.