Νίκος Ψαρράς: Ο γάμος, η σύζυγος και ο ρόλος ως πατέρας
Ο Νίκος Ψαρράς είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς και μετράει πολλές επιτυχίες τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο θέατρο.
Ο ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων μίλησε για την σύζυγό του, τον γάμο αλλά και τον ρόλο του ως πατέρας.
Να έρθουμε σε ένα άλλο κομμάτι της ζωής σου, το γάμο σου. Έχετε κλείσει δέκα χρόνια γάμου με τη σύζυγό σου. Τι αγαπάς σε εκείνη;
Πολλά! Κατ’ αρχάς, δεν έχω καταλάβει πότε πέρασαν αυτά τα δέκα χρόνια. Είναι σαν να είμαστε μαζί από χθες. Αγαπώ το ότι με στηρίζει, είναι δίπλα μου, μου έχει χαρίσει έναν υπέροχο γιο και ζω καθημερινά μοναδικές στιγμές πατρότητας. Μου αρέσει επίσης που με έχει μετατοπίσει σε άλλες θεατρικές περιοχές. Έχουμε κάνει ήδη τρεις δουλειές μαζί και ετοιμάζουμε μια τέταρτη, μετά το Πάσχα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τις «Σκηνές από ένα γάμο» του Μπέργκμαν. Είναι ωραίο να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που είναι στη δουλειά και δεν είναι ταυτόχρονα -η σύζυγός μου δεν είναι ηθοποιός- γιατί ομολογώ ότι θα είχα άγχος για τη δική της πορεία και καριέρα. Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ότι ο συνοδοιπόρος σου στη ζωή σε πηγαίνει μπροστά. Σε κριτικάρει, σε επιβραβεύει, σε προβληματίζει, αλλά κυρίως σου δίνει ώθηση για να προχωρήσεις. Σου δίνει φτερά αντί να σου τα κόβει.
Πώς είσαι ως πατέρας;
Αυστηρός αφού δεν είναι καθόλου αυστηρή η σύζυγός μου και κάποιος πρέπει να έχει αυ[1]τόν το ρόλο. Αγαπώ το γιο μου, τον σέβομαι, τον ακούω προσεκτικά και τον αφήνω να έχει χώρο για να διαλέξει τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Επιθυμώ να είναι ευγνώμων για τη ζωή που έχει γιατί αυτό δεν είναι δεδομένο. Ο στόχος μου είναι να γίνει ένα χαρούμενο πλάσμα. Να είναι υπεύθυνος, αλλά κυρίως να είναι ένα ευτυχισμένο και υγιές παιδί.
Ο δικός σου πατέρας πώς ήταν με σένα;
Αυστηρός, αλλά ήμουν τυχερός γιατί οι γονείς μου είναι μαζί από παιδιά. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν γεμάτο τραγούδια και χαρά. Δεν άκουσα ποτέ φασαρίες και θεωρούσα ότι όλες οι οικογένειες είναι έτσι. Εκπλησσόμουν λοιπόν όταν μάθαινα για βίαια παιδικά χρόνια. Τα παιδικά μας χρόνια μάς συντροφεύουν σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας. Αν είχα μια τραυματική παιδική ηλικία, φαντάζομαι πως θα απαντούσα θετικά στην ερώτησή σου αν/ έχω κάνει ψυχανάλυση. Με τα σκοτάδια των παιδικών μας χρόνων παλεύουμε όταν αυτά υπάρχουν.
Πηγή: Hello
Διαβάστε επίσης: