Έχεις δοκιμάσει το σοκολατένιο κέικ της Βανδή; Όνειρο!
Είναι γνωστό πως πέρα από τραγουδίστρια η Δέσποινα Βανδή είναι και εξαιρετική μαγείρισσα. Συχνά ποστάρει τις δημιουργίες της στο Instagram συγκεντρώνοντας χιλιάδες καρδούλες.
Η Δέσποινα Βανδή αυτή την περίοδο είναι στα καλύτερά της. Πρόσφατα συνόδευσε την κόρη της στην Αγγλία για σπουδές, ενώ πλέει σε πελάγη ευτυχίας δίπλα στον αγαπημένο της Βασίλη Μπισμπίκη.
Αυτή της την χαρά, την μοιράζεται συχνά στα κοινωνικά δίκτυα, όπως επίσης και την αγάπη της για μαγειρική. Η Δέσποινα αναρτά συχνά φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με φαγητό και κυρίως με συνταγές που έχουν πετύχει και θέλει να μοιραστεί με τον κόσμο.
Όμως πέρα από τα κοινωνικά δίκτυα, η διάσημη τραγουδίστρια είχε μοιραστεί το πάθος της για την μαγειρική και μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή που είχε κάνει στο Μέγκα «My Greece», όπου συχνά μαγείρευε στα μέρη που επισκεπτόταν. Σήμερα μας ετοιμάζει το τέλειο σοκολατένιο κέικ και λαζάνια με κιμά.
Υλικά:
Για το κέικ:
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη με 70 % κακάο
45 γρ. αλεύρι για όλες τηςs χρήσεις
80 γρ. γλυκαντικό στέβια
3 αβγά
40 ml γάλα φρέσκο
90 γρ. μαργαρίνη με λίγα λιπαρά
Για την επικάλυψη:
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε την σοκολάτα σιγά σιγά και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με κακάο ή αλεύρι ένα ταψάκι ή μικρή φόρμα κέικ και ρίχνετε το μείγμα.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά μόνο για να μείνει υγρό το κέικ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να βράσει, και την ρίχνετε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να πάρετε ένα λείο μείγμα. Την αφήνετε να κρυώσει μέχρι να πήξει ελαφρά. Βγάζετε από τον φούρνο το γλυκό μας, περιχύνετε με το τη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρετε αμέσως.
Λαζάνια με κιμά
Υλικά:
350 γρ. περίπου λαζάνια έτοιμα για το φούρνο
½ κιλό βοδινό κιμά
4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (+επιπλέον για το ταψί)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μέτριο καρότο σε κυβάκια ή περασμένο από χοντρό τρίφτη
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
1 φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Σάλτσα μπεσαμέλ:
5 κοφτές κουταλιές βούτυρο
2 γεμάτες κουταλιές αλεύρι
2 ½ φλ. γάλα
1 φλ. τριμμένη Γραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι άσπρο, μοσχοκάρυδο τριμμένο (1/4 κουταλάκι περίπου)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε σε μια βαριά κατσαρόλα το λάδι, σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι με το καρότο και το σέλινο, μέχρι να μαλακώσουν. Δυναμώνετε τη φωτιά και κοκκινίζετε μέσα τον κιμά, σπάζοντας τους σβόλους με ξύλινο κουτάλι. Ρίχνετε μέσα το κρασί, τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Μόλις κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοψήνετε τη σάλτσα με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για 1/2 περίπου ώρα, μέχρι να δέσει.
Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα κουταλιά -κουταλιά το αλεύρι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα ή το σύρμα μέχρι να αφρίσει το βούτυρο και να απορροφηθεί το αλεύρι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε αργά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Επιστρέφετε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα και γίνει λεία σαν κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε μέσα το 1/3 του τυριού, το μοσκοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Συναρμολόγηση: Αλείφετε με λιωμένο βούτυρο και λάδι το εσωτερικό ενός ταψιού και απλώνετε στον πάτο του μια λεπτή στρώση από τη σάλτσα του κιμά. Ύστερα, απλώνετε πάνω μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ και ύστερα μια στρώση λαζάνια. Συνεχίζετε τις στρώσεις και τελειώνετε με μια στρώση μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε τα λαζάνια στο φούρνο για 35-40 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα κρατάτε στην άκρη να κρυώσουν λίγο για 15 περίπου λεπτά, πριν τα σερβίρετε. Συμβουλές: Μπορείτε να σπάσετε τα λαζάνια για να εφαρμόσουν καλύτερα.
Πηγή: Εγω
Διαβάστε επίσης: