Showbiz

Αυτές είναι οι πιο νόστιμες βασιλόπιτες των celebrities

Πολλοί celebrities μπαίνουν στην κουζίνα παραμονή Πρωτοχρονιάς και φτιάχνουν τη βασιλόπιτά τους με τα χεράκια τους!

Άλλοι προτιμούν την κλασική και παραδοσιακή συνταγή που είναι σαν κέικ και άλλοι την πολίτικη και τσουρεκάτη, όπως και να έχει όμως το σπίτι εκείνη την ημέρα μοσχοβολά όση ώρα ετοιμαζόμαστε για την αλλαγή του χρόνου!

Αν θέλετε να κάνετε μόνοι σας την βασιλόπιτα για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, σας έχουμε την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή που έφτιαξε η Μαρία Ηλιάκη!

Για τη βασιλόπιτα της θα χρειαστείτε

Υλικά

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

7κουτ. γλυκού μάχλέπι

250 γρ. βούτυρο αγελάδος

300 γρ. ζάχαρη άχνη

5 αυγά

3 κουτ. σούπας κονιάκ

150γρ.χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος

750 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

Γέμιση:

200 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη. ·

700 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. Γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Γέμιση: Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.

Για τη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαχλέπι) σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν, κατόπιν προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το κονιάκ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκάλι με το μείγμα του αλευριού. Ψήνουμε την βασιλόπιτα κέικ για 50-55 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί σωστά μέχρι μέσα. Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει πολύ καλά και, αν θέλουμε, τη διακοσμούμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη. Και μην ξεχάσετε το φλουρί!

Η βασιλόπιτα της Υβόννης Μπόσνιακ

Η Υβόννη Μπόσνιακ λατρεύει την μαγειρική και αυτό φαίνεται και από τον προσωπικό της λογαριασμό στα social media καθώς δημοσιεύει φωτογραφίες με τα φαγητά που φτιάχνει με τα χεράκια της.

Η Υβόννη έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο να φτιάχνει γλυκά και μας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι πολύ καλή σε αυτό. Η σχεδιάστρια μόδας και πρώην μοντέλο είχε ζητήσει πριν ένα χρόνο την συνταγή από την φίλη της Μαρία Ηλιάκη, την έφτιαξε και όπως φαίνεται αυτή θα κάνει και φέτος, αφού της άρεσε πολύ!

Και η Φαίη Σκορδά λατρεύει να φτιάχνει μόνη της τη βασιλόπιτα και προτιμά αυτή που είναι σαν κέικ, την κλασσική και παραδοσιακή βασιλόπιτα με την άχνη ζάχαρη από πάνω μόνο!

Η βασιλόπιτα της Σμαράγδας Καρύδη

Η Σμαράγδα Καρύδη μπορεί να μην μαγειρεύει, όμως την περασμένη Πρωτοχρονιά δοκίμασε να φτιάξει μία διαφορετική βασιλόπιτα και της πέτυχε! Η ηθοποιός όπως τόνισε «έχει ξηρούς καρπούς και φρούτα και το 2021 το έγραψα με φιστίκι απ’ την Αιγινούλα μου»! Λέτε να φτιάξει την ίδια και φέτος;

Η βασιλόπιτα που πολλοί celebrities φτιάχνουν είναι του Άκη Πετετζίκη!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

300 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

7 γρ. μαχλέπι

2 γρ. μαστίχα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

ξύσμα πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια

1 βανιλίνη

4 αυγά, θερμοκρασία δωματίου

75 γρ. γάλα, 3,5%

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Και για την εκτέλεση της συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια, σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα με μία σπάτουλα ή με μαρίζ, συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπλέντερ-μούλτι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το μοσχοκάρυδο, 2 κ.σ. από το αλεύρι μας και χτυπάμε πολύ καλά. (Αν χρησιμοποιήσουμε βανιλίνες, και όχι εκχύλισμα, τις προσθέτουμε στο μούλτι)

Όταν το μείγμα μας γίνει σκόνη το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.

Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στον κάδο σε χαμηλή ταχύτητα.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Με το που απορροφηθεί το ένα ρίχνουμε το επόμενο.

Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο και το γάλα ανακατεύοντας ελάχιστα με μία μαρίζ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 400 γρ. αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στον κάδο ενώ ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.

Βουτυροαλευρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 25 εκ.

Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.

Πριν το ψήσιμο δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί!

Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

Η βασιλόπιτα της Μαρίας Τζομπανάκη, της Καλλιόπης από τον Σασμό!

Την δική της σπιτική βασιλόπιτα έφτιαξε η αγαπημένη ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του «Σασμού», Μαρία Τζομπανάκη. Αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της σε μία βασιλόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού.

700 γρ. αλεύρι φαρίν-απ που φουσκώνει μόνο του

470 γρ. ζάχαρη

5 αυγά

150 γρ. φρέσκο βούτυρο

1 φλιτζάνι κονιάκ

3 κουταλάκια του γλυκού baking powder

χυμός από 5 πορτοκάλια

ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι

ζάχαρη άχνη

2 βανίλιες σε σκόνη

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο για 1 λεπτό στα μικροκύματα και αφήστε το να κρυώσει. Διαχωρίστε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Ανακατέψτε τα ασπράδια σε ένα μίξερ μέχρι γίνουν μαρέγκα.

Σε ένα νέο μπολ αναμιγνύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 10λεπτά στο μίξερ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το δουλεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.

Βάζουμε και τον χυμό από τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το κονιάκ, τις βανίλιες σε σκόνη και τη μαρέγκα και αναδεύουμε για 5 λεπτά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 30cm και προσθέτουμε το μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°0 για 10 λεπτά, βάζουμε το ταψί στην πρώτη σκάλα και ψήνουμε για 1 ώρα

Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά

Η βασιλόπιτα της Βάσως Λασκαράκη

Και μπορεί ο Λευτέρης Σουλτάτος να είναι σεφ, όμως στην κουζίνα μπαίνει και η ηθοποιός και φτιάχνει κάθε χρόνο την παραδοσιακή βασιλόπιτα με βοηθό πάντα την πανέμορφη κόρη της!

Η ηθοποιός και η κόρη της, Εύα μπαίνουν κάθε χρόνο στην κουζίνα και ετοιμάζουν την παραδοσιακή βασιλόπιτα. Και μπορεί να μην έχει δώσει τη συνταγή της παραδοσιακή βασιλόπιτάς της μας έχει χαρίσει μοναδικό στιγμιότυπο να την φτιάχνει με την κόρη της!

Ξεχωριστή είναι και η βασιλόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη βασιλόπιτά της είναι:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

250 γρ. βούτυρο Lurpak

400 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. κοφτό κανέλα

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

2 βανίλιες

Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

5 αυγά χωρισμένα

1 πρέζα/ες αλάτι

1/2 κ.γ. σόδα

120 γρ. χυμό πορτοκάλι

120 γρ. γάλα

80 γρ. κονιάκ

200 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

άχνη ζάχαρη για διακόσμηση

Εκτέλεση της συνταγής:

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και τα κρατάμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις. Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί κατά προτίμηση 28 ή 30 εκ. με πλαϊνά τοιχώματα ύψους 6 -7 εκατοστών.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε την αφράτη βασιλόπιτα πολύ εύκολα αφού ψηθεί.

Για το μίγμα

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μαλακό βούτυρο με την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη.

Χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψουν και να κρεμώσουν τα υλικά για λίγα λεπτά.

Αφού λιώσει η ζάχαρη και κρεμώσει το μίγμα, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους. Πρέπει κάθε φορά να τους πίνει το μίγμα πριν προσθέσουμε τον επόμενο κρόκο.

Με μίξερ χειρός σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μεσαία ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να κάνει απαλές κορυφές που στέκονται (περίπου για 2-3 λεπτά). Κρατάμε τη μαρέγκα στην άκρη για λίγο.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο 1.

Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε στη βασιλόπιτα.

Εναλλάξ, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το γάλα και το κονιάκ.

Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε το χτύπημα με αλεύρι.

Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρύδια.

Προσθέτουμε σταδιακά την μαρέγκα και διπλώνουμε απαλά το μίγμα με μία μαλακή σπάτουλα για να μην χάσουμε τον όγκο του.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Προσθέτουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα.

Ψήνουμε για 55′ με 1 ώρα. Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε, μπήγουμε μαχαίρι στο κέντρο της. Αν βγει στεγνή η λάμα από ζύμη, τότε είναι έτοιμη.

Αφήνουμε 15΄να σταθεί στο ταψί και να κρυώσει ελαφρά.

Την αναποδογυρίζουμε σε μεγάλη πιατέλα.

Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε να γράψετε ευχές στη βασιλόπιτα, φτιάξτε ένα εύκολο γλάσο ή πάρτε ιδέες εδώ πώς να στολίσετε την βασιλόπιτά σας!

Όποια βασιλόπιτα και να φτιάξετε το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει και εμείς ευχόμαστε να έχετε μία τυχερή χρονιά!

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved