Σπύρος Χατζηαγγελάκης: «Η δουλειά μας δεν είναι να είμαστε πιόνια της showbiz»
Για την έκθεση της προσωπικής του ζωής, το δυστύχημα στα Τέμπη και για τον λόγο που του έριξαν τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης.
Η πολύχρονη τηλεοπτική έκθεση έφερε και μια σχεδόν εμμονική ενασχόληση με την προσωπική σου ζωή. Πώς ησυχάζεις αυτή την αδιακρισία;
Μάλλον ωριμάζεις εσύ και σου μοιάζει πια πιο φυσιολογικό να σε ρωτάνε τέτοια πράγματα. Σιγά-σιγά αντιλαμβάνεσαι την αυτοκυριαρχία σου και την αυτοδιάθεσή σου, και λες δεν πα να με ρωτήσεις ό,τι θέλεις, δεν είμαι υποχρεωμένος να σου απαντήσω. Κάπως μέσα στο κεφάλι σου αρχίζουν και εξομαλύνονται αυτά τα πράγματα. Ησυχάζεις γιατί βρίσκεις άλλους τρόπους να απαντήσεις ή να μην απαντήσεις σε τέτοια πράγματα.
Μπορείς να επιβιώσεις σε αυτό το επάγγελμα αν δεν παίξεις αυτό το παιχνίδι;
Εννοείται. Η δουλειά μας δεν είναι να είμαστε πιόνια της showbiz. Είμαστε δημιουργοί, καλλιτέχνες. Άλλο πράγμα. Βέβαια, μπορεί να έχει παρερμηνευτεί στην Ελλάδα γιατί μάλλον δεν έχουμε με τίποτα σοβαρότερο να ασχοληθούμε.
Το δυστύχημα στα Τέμπη τι αφήνει;
Υπάρχει πια ένα τεράστιο βάρος στην ψυχή μου. Υπήρχαν αρκετές μέρες όπου ένιωθα μια ματαιότητα. Μια στεναχώρια, ένα βάρος μέσα μου. Κάτι σαν να μην έστεκε, κάτι σαν να μην πήγαινε καλά και να μην έχει πια αξία σε αυτά που επέλεγα να κάνω στη ζωή μου. Όλα κινούνται πια υπό το τεράστιο βάρος του θανάτου αυτών των ανθρώπων.
Σου κατέβασαν το προφίλ στο Instagram εξαιτίας κάποιων γυμνών φωτογραφιών. Γιατί θύμωσες τόσο πολύ;
Στο παρελθόν μού είχαν κατεβάσει αρκετές φωτογραφίες από αναφορές χρηστών και όχι εξαιτίας του αλγόριθμου. Μια μέρα ξύπνησα και δεν υπήρχε λογαριασμός. Με τη βοήθεια δικηγόρου στείλαμε ένα τύπου εξώδικο στο Instagram και κερδίσαμε. Θύμωσα αρχικά γιατί η φωτογραφική μου δουλειά υπάρχει μόνο εκεί. Έφτιαξα το Instagram με την αθωότητα και την αφέλεια ότι είναι ένα social media που αναρτάς φωτογραφίες. Η ύπαρξή μου φωτογραφικά ήταν μόνο εκεί, οπότε έπρεπε κάπως να το διεκδικήσω πίσω. Ακόμα ένας λόγος που θύμωσα έχει να κάνει με την απενοχοποίηση του γυμνού σώματος και με τον καλλιτεχνικό τρόπο που θεωρώ ότι εγώ βλέπω το γυμνό. Μου κατέβαζε τις φωτογραφίες με την αιτιολογία «Σεξουαλικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής». Τι είμαι, μαστροπός; Έλεος. Την καλλιτεχνική μου φωτογραφική δουλειά την ενέταξαν σε αυτό το πλαίσιο. Αν είναι δυνατόν! Τώρα φαίνεται να αλλάζει μια διάταξη. Θα αρχίσει να επιτρέπεται η γυναικεία θηλή, ενώ η αντρική φυσικά επιτρέπεται, πράγμα εντελώς οξύμωρο.
Πηγή Αυγή