Κατερίνα Καινούργιου: Το απίθανο γλυκό που ετοιμάζει κάθε χρόνο για το πασχαλινό τραπέζι
Showbiz

Κατερίνα Καινούργιου: Το απίθανο γλυκό που ετοιμάζει κάθε χρόνο για το πασχαλινό τραπέζι

Η τηλεοπτική Super Κατερίνα δεν είναι Super μονάχα ως τηλεοπτική οικοδέσποινα αλλά είναι και στην κουζίνα.

Μπορεί η Κατερίνα Καινούργιου να έχει παραδεχτεί πολλές φορές ως τώρα πως δεν το έχει με τη μαγειρική όμως όταν θα αποφασίσει να καταπιαστεί, θα το κάνει εξαιρετικά.

Η παρουσιάστρια του Alpha μπαίνει στην κουζίνα κάθε Πάσχα τουλάχιστον για να φτιάξει το πιο απίθανο γλυκό που μπορείς να κάνει κι εσύ σήμερα. Η ίδια έχει μια συνταγή που δεν παραλείπει ποτέ να ετοιμάσει για το πασχαλινό τραπέζι.

kainourgiou-(1).jpg

Εμείς σας παρουσιάζουμε παρακάτω βήμα βήμα πως θα φτιάξετε το πεντανόστιμο γλυκό της Κατερίνας Καινούργιου.

Υλικά:

Για την κρέμα

900ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη (χωρισμένη σε 50 γρ. και 100 γρ.)
3 αυγά μεσαίου μεγέθους (150 γρ.)
100 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, φρέσκο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φασόλι βανίλιας
300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), παγωμένη
Για τη διακόσμηση

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
λίγη κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση:

Σ’ ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ βάλε 50 γρ. ζάχαρη και τους κρόκους και
µε γρήγορες κινήσεις ανακάτεψε µε αυγοδάρτη για 4′, µέχρι το µείγµα να αφρατέψει. Πρόσθεσε το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεµα µε τον αυγοδάρτη, µέχρι ο χυλός να αποκτήσει µια βελούδινη υφή χωρίς σβώλους. Σε µία µεγάλη κατσαρόλα βάλε το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη (100 γρ.) και το φασόλι βανίλιας. Άφησέ τα για 5΄ σε χαµηλή φωτιά µέχρι να βράσουν.

Άδειασε το µείγµα σε µια µεσαία κατσαρόλα και βράσε για 4΄ σε µέτρια φωτιά. Ανακάτεψε µε τον αυγοδάρτη, µέχρι να πήξει η κρέµα. Τέλος, πρόσθεσε το εκχύλισµα βανίλιας, ανακάτεψε και κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Πρόσθεσε το βούτυρο σε κοµµατάκια κι ανακάτεψε µέχρι η κρέµα να πάρει µια οµοιόµορφη και βελούδινη υφή. Άδειασε την κρέµα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ (ή ταψί) διαστάσεων 27×18 εκ. Κάλυψε την επιφάνεια της κρέµας µε διάφανη µεµβράνη και άφησέ τη για 30΄ σε θερµοκρασία δωµατίου για να κρυώσει.

Στον κάδο του µίξερ χτύπησε σε δυνατή ταχύτητα για 3΄ την παγωµένη κρέµα γάλακτος, µέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.

Κάλυψε τον πάτο του πυρέξ µε ένα πακέτο µπισκότα (κράτησε ένα µπισκότο για το τέλος). Ίσως χρειαστεί κάποια να τα σπάσεις, ώστε να χωρέσουν σωστά.

Πάνω στα µπισκότα άπλωσε την κρέµα µε µία σπάτουλα και στη συνέχεια στρώσε το δεύτερο πακέτο.

Το αποτέλεσμα:

katerinakenourgiou-5.webp

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved