Σπάνιο καρέ: Όταν η Ζωή Λάσκαρη σκανδάλισε τις Κάννες με την εκρηκτική της εμφάνιση
Η Ζωή Λάσκαρη ήταν μία από τις μεγαλύτερες σταρ του ελληνικού θεάματος και έλαμψε στη διάρκεια της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου.
Η πορεία που διέγραψε στο θέατρο ήταν εξίσου σημαντική. Έγινε η μοιραία γυναίκα της Μεγάλης οθόνης και για χρόνια υπήρξε το μεγαλύτερο σύμβολο του σεξ της εποχής.
Στο Φεστιβάλ των Καννών
Το 1967 έπειτα από παρότρυνση της Φίνος Φιλμ, εκπροσώπησε στο Φεστιβάλ των Καννών την ταινία "Οι θαλασσιές οι χάντρες". Η Ελληνίδα καλλονή κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο με την σαγηνευτική ομορφιά της, όσο και με τις ενδυματολογικές της επιλογές.
Η Ζωή Λάσκαρη επέλεξε μεταξύ άλλων ένα μικροσκοπικό και δικτυωτό φόρεμα και έκανε το κοινό να παραμιλάει καθώς περπατούσε στο κόκκινο χαλί του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Το look φάνηκε να ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων με την υποτιθέμενη προκλητικότητά του. Η Ζωή Λάσκαρη χωρίς κανέναν ενδοιασμό εμφανίστηκε στο Palais des Festivals et des Congrès φορώντας ένα υπέροχο πλεκτό και εφαρμοστό φόρεμα, με μακριά ημιδιάφανα μανίκια, ενώ μέσα από αυτό κάλυπτε τον κορμό της με ένα ασορτί χρωματικά κορμάκι. Το μοντέρνο outfit ολοκληρώθηκε με ένα ζευγάρι μυτερά γοβάκια τύπου Chanel.
Η εμφάνισή που συζητήθηκε:
Η ανάρτησή του συλλέκτη Άρη Λουπάση:
«Η Ζωή Λάσκαρη με τον αέρα μιας αληθινής Ντίβας και κρατώντας στο χέρι της ένα μεγάλο κομπολόι με θαλασσιές χάντρες, εισέρχεται στον χώρο όπου διεξάγεται το 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες από τις 27 Απριλίου έως και τις 12 Μαϊου του 1967. Ακριβώς πίσω της ο Γιάννης Δαλιανίδης που υπήρξε ο δημιουργός της ταινίας "Οι θαλασσιές οι χάντρες" όπου η ίδια πρωταγωνιστεί και προβάλλεται στο Φεστιβάλ εκτός διαγωνισμού με τίτλο "Les Perles Grecques" προκαλώντας ιδιαίτερη εντύπωση στο κοινό. Η αξέχαστη ηθοποιός προκαλεί κυριολεκτικά πάταγο στην εκδήλωση με τις εμφανίσεις της και με τους δημοσιογράφους να προσπαθούν να την απαθανατίσουν σε κάθε κίνησή της. "Οι θαλασσιές οι χάντρες" αποτελούν ένα από τα ωραιότερα μιούζικαλ του ελληνικού κιν/φου με υπέροχα χρώματα και πλάνα από την παραδοσιακή Πλάκα, αξέχαστες ατάκες, καταπληκτική μουσική από τον Μίμη Πλέσσα και ένα δυνατό καστ λαμπερών αστεριών.
Ο σημαντικός σεναριογράφος και σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης υπήρξε ο "πατέρας" του ελληνικού μιούζικαλ που κατάφερε να δημιουργήσει την δική του σχολή με εξοχές και πρωτοποριακές για την εποχή ταινίες, καθορίζοντας με άλλους δημιουργούς της εποχής την μορφή και την πορεία του ελληνικού κιν/φου. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα ανακαλύψει το ταλέντο της Ζωής και αλλάζοντας το όνομα της από Κουρούκλη σε Λάσκαρη θα την προτείνει στο Φίνο για τον "Κατήφορο" ακολουθώντας στην συνέχεια συνεργασία σε άλλες έντεκα δραματικές και εννέα κωμωδίες που παραμένουν κλασικές και αποτελούν πραγματικά διαμάντια της μεγάλης οθόνης. Το σημαντικότερο είναι ότι η πολύχρονη και επιτυχημένη συνεργασία των δύο αυτών ξεχωριστών μορφών της τέχνης επισφραγίζεται και με μια βαθιά και αληθινή φιλία χρόνων μέχρι το τέλος βασισμένη στον σεβασμό, τον θαυμασμό και την αμοιβαία εκτίμηση», αναφέρει στη λεζάντα της φωτογραφίας.
Διαβάστε επίσης: