Showbiz

H «Φράνκα» των Pink Floyd και της Κεφαλονιάς

Η σύζυγος του πιανίστα της θρυλικής ροκ μπάντας, Ρικ Ράιτ, ζει στη Σκάλα της Κεφαλονιάς.

Τον... μύθο της στην Κεφαλονιά ζει η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του πιανίστα των θρυλικών Pink Floyd, Φράνκα Νοδάρου. Η εντυπωσιακή γυναίκα, που ήταν δέκα χρόνια παντρεμένη με τον Ρικ Ράιτ, είναι γνωστή στην Ελλάδα αλλά και στις διεθνείς ομάδες των φαν του ροκ συγκροτήματος -εκτός όλων των άλλων και για τη φιλανθρωπική της δράση.

Η όμορφη Φράνκα υπήρξε σύζυγος του αείμνηστου Ράιτ από το 1984 έω8 και το 1994 και ήταν η δεύτερη από τις τρεις συζύγους του. Tις τελευταίες δεκαετίες έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό Σκάλα, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κεφαλονιάς.

Ανάμεσα στο μπλε της θάλασσας και του ουρανού, τις πολύχρωμες γλάστρες του κήπου της και την αίσθηση ελευθερίας που της δίνει το μαγευτικό νησί περνά στιγμές χαλάρωσης και ευτυχίας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τους εκρηκτικούς ρυθμούς που είχε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια. Στο τουριστικό θέρετρο, μάλιστα, έχει κι ένα ξενοδοχείο το οποίο είχε χτίσει με τον Ρικ Ράιτ και που είναι γεμάτο από ιστορικά αντικείμενα που «ταξιδεύουν» τον επισκέπτη δεκαετίες πίσω...

Οι ντόπιοι την αγαπούν αλλά κι εκείνη τους προσφέρει απλόχερα το χαμόγελο, την καλή της διάθεση και την αγάπη της, ενώ συμμετέχει σε πολλές πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιεί το νησί, ιδιαίτερα στο Μνημείο για την Επανάσταση κατά της Αγγλοκρατίας, που έχει κτιστεί στην Σκάλα!

Εξάλλου, η Φράνκα δεν είναι μόνο πρώην σύζυγος του Ρικ Ράιτ που πέρασε στη μουσική ιστορία μαζί με το ροκ συγκρότημα των Pink Floyd, που μεσουράνησε κυρίως τη δεκαετία του ’70, αλλά είναι και εγγονή τού επίσης θρυλικού Κεφαλονίτη επαναστάτη κατά της Αγγλοκρατίας παπα-Ληστή, του κατά κόσμον Γρηγόρη Ζαπάντη-Νοδάρου, που τον κρέμασαν οι Άγγλοι στο Ληξούρι στα 29 του χρόνια!

Η ιστορία θέλει το 1849 οι Άγγλοι κατακτητές της Κεφαλονιάς να απαγχονίζουν στην πλατεία Ληξουρίου τον ρασοφόρο επαναστάτη και άλλους χωρικούς, οι οποίοι στις 16 Αυγούστου εξεγέρθηκαν ενάντια στους Άγγλους. Φυσικά, η Φράνκα, που εξακολουθεί να μαγνητίζει τα βλέμματα με το δικό της ξεχωριστό -ροκ- στυλ και την αναλλοίωτη ομορφιά της, δεν παραλείπει να επισκέπτεται και το σπίτι της στην Αθήνα, την οποία λατρεύει. Ουσιαστικά, μοιράζεται τους μισούς μήνες στην πρωτεύουσα και τους άλλους μισούς στο νησί των Επτανήσων.

Η ίδια είναι, επίσης, γνωστή και για την ευαισθησία της και τη φιλανθρωπία της, ενώ όλοι θυμούνται μία κίνησή της που έκανε τον γύρο του πλανήτη το 2004. Τότε, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 9,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προκάλεσε το φονικό τσουνάμι στην Ινδονησία με σχεδόν 230.000 νεκρούς, δώρισε τον πλατινένιο δίσκο, για το διάσημο άλμπουμ των Pink Floyd «The Wall», στον φιλανθρωπικό πλειστηριασμό ms ΕΡΤ, το οποίο πουλήθηκε 30.000 ευρώ! Πνεύμα ανήσυχο, δέχεται και τις προσκλήσεις που της κάνουν για να πάει να μιλήσει σε συναυλίες συγκροτημάτων τα οποία παίζουν αποκλειστικά μουσική των Pink Floyd, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι να διοργανώσει και στην Κεφαλονιά μια παρόμοια συναυλία προς τιμήν ms ιστορικής μπάντας.

Η ίδια έχει εκδώσει ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο στο οποίο εξιστορεί τη γεμάτη περιπέτειες ζωής της. Η αυτοβιογραφία τη λέγεται «Η άλλη πλευρά του τείχους: Η ζωή μου με τους Pink Floyd». Σε αυτή αποκαλύπτονται πολλές άγνωστες πτυχές του συγκροτήματο8 που έχει πουλήσει περισσότερους από 250.000.000 δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Στόχος της ήταν να μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες, ώστε οι φαν, σε κάθε άκρη του πλανήτη, να διαβάσουν άγνωστες ιστορίες για το αγαπημένο του συγκρότημα, όπως τις έζησε εκείνη στο πλευρό τους. Σημειώνεται ότι η Φράνκα είχε εργαστεί σκληρά για να επανασυνδέσει τον Ρικ Ράιτ με το βρετανικό συγκρότημα. Άλλωστε, αυτό ήθελε από τη στιγμή που γνώρισε τον Ρικ, το 1981. Μάλιστα, ο κιθαρίστας της μπάντας Ντέιβιντ Γκίλμουρ και ο ντράμερ Νικ Μέισον είχαν παραδεχτεί τη σημαντική συμβολή της Φράνκα στην επανένωση του συγκροτήματος από το 1986 έως το 1994. Όταν οι Pink Floyd Ξεκίνησαν την ιστορική παγκόσμια περιοδεία τους το 1987, ο Γκίλμουρ τής είχε πει: «Σ’ ευχαριστώ που το έκανες αυτό».

Σε μία συνέντευξή της στην «Daily Mail» είχε μιλήσει για τα χρόνια που έζησε κοντά στη βρετανική μπάντα: από τις θρυλικές συναυλίες σε μεγάλες πόλεις μέχρι τη σκοτεινή πλευρά του συγκροτήματος, τα ναρκωτικά, τις αταξίες με τις... groupies και τις ιστορικές πια διαμάχες των μελών τους. «Ήταν όλα τόσο μαγικά. Οι συναυλίε8 ήταν σαν έργα τέχνης, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, αναπολώντας...

Πηγή: Απογευματινή

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved