Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των επωνύμων για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
Όλο και περισσότεροι είναι οι επώνυμοι που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, υπενθυμίζοντας σε όσους έχουν... ξεχάσει τη σπουδαιότητα της μητέρας στη ζωή ενός παιδιού.
Συγκεκριμένα, στο φλέγον θέμα του νομοσχεδίου που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία τοποθετήθηκε προσφάτως ο Χρήστος Βαλαβανίδης.
Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής Το Πρωινό προ ημερών, ο Χρήστος Βαλαβανίδης τάχθηκε κατά μιας τέτοιας προοπτικής.
«Ένα παιδί έχει δύο χέρια και δύο πόδια, αν του κόψεις τα δύο στηρίγματα θα είναι ένα ανάπηρο παιδί. Το παιδί έχει φτιαχτεί για να έχει μάνα και πατέρα. Πού ξέρουμε τι τραύματα θα κουβαλάνε μετά αυτά τα παιδιά; Είναι σαν ένα πείραμα», σχολίασε ο γνωστός ηθοποιός και επεσήμανε στη συνέχεια:
«Το παιδί θέλει τη μάνα του και να στηρίζεται από τον πατέρα, έστω αν αυτοί βγουν καθάρματα. Εγώ δεν είμαι ομοφοβικός, έχω πολλούς φίλους γκέι, αλλά δεν είναι της τάξεως του να κάνουν παιδιά μεταξύ τους και να μιμηθούν τα ετερόφυλα ζευγάρια».
«Η οικογένεια βασίζεται στο αρχέτυπο του αρσενικού & του θηλυκού που δημιουργεί το παιδί»
Στο θέμα τοποθετήθηκε δημόσια και ο Γρηγόρης Πετράκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη. «Αν φέρεις μπροστά μου ένα ομόφυλο ζευγάρι με παιδί, εμένα πραγματικά θα με συγκινήσει γιατί θα δω προφανώς δυο καλούς και ευαίσθητους ανθρώπους που θέλουν να διοχετεύσουν την αγάπη τους σε ένα παιδί. Ο Αριστοτέλης όμως, όταν διαφώνησε με τον δάσκαλο του Πλάτωνα, είπε την σοφή φράση: "Φίλος μεν Πλάτων, φίλτατη δε η αλήθεια". Η αλήθεια στο θέμα αυτό είναι ότι υπάρχουν νόμοι συμπαντικοί σε αυτή τη δημιουργία και ένας από τους πιο σημαντικούς είναι ο νόμος της πολικότητας. Όλα σε αυτή τη δημιουργία είναι σε ζεύγη αντιθέτων. Υπάρχει το καλό και το κακό, το όμορφο και το άσχημο, η ζωή και ο θάνατος. Αυτό είναι και το αιώνιο σύμβολο του αρσενικού και του θηλυκού, ένα αρχέτυπο το οποίο δεν αλλάζει.
Η οικογένεια λοιπόν βασίζεται στο αρχέτυπο του αρσενικού και του θηλυκού, το οποίο δημιουργεί με την τριαδικότητα μετά μαζί με το παιδί. Αν ήμουν στη βουλή προφανώς και η γνώμη μου θα ήταν πως το νομοσχέδιο είναι λάθος, γιατί πρέπει να είμαι φίλος περισσότερο με την αλήθεια. Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν άνθρωπο που έχει αυτή την ανάγκη όμως θα πρέπει να έχουμε τα ίδια κριτήρια για συμφωνούμε και εμένα το δικό μου, σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, είναι η αλήθεια», είπε ο γνωστός τραγουδιστής στην εκπομπή Γειά σου.
«Η φύση έχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό»
Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του πατέρα και κυρίως της μητέρας στο μεγάλωμα ενός παιδιού τόνισε από την πλευρά του ο Φίλιππος Σοφιανός μιλώντας στην εκπομπή Mega Καλημέρα: «Το παιδί μέχρι τα 5 του χρειάζεται τους γονείς του, τον πατέρα του και τη μάνα του. Τα παιδιά θέλουν αγάπη, αλλά η φύση έχει ένα αρσενικό και ένα θηλυκό» είπε ο Φίλιππος Σοφιανός και συνέχισε:
«Ο ρόλος του πατέρα και της μάνας είναι ένας άξονας ισορροπίας για το παιδί. Μπορεί το παιδί να έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες που το αγαπούν πολύ. Στο σχολείο πώς θα αντιμετωπίσει την κοινωνικότητά του; Σιγά σιγά χάνουμε τις ταυτότητες, προσπαθούν να αλλάξουν τα άρθρα στο αρσενικό και το θηλυκό».
Tέλος, για το θέμα τοποθετήθηκε δημόσια και ο Λάκης Γαβαλάς ο οποίος επεσήμανε τη σπουδαιότητα της μητρότητας σε ό,τι αφορά το μεγάλωμα ενός παιδιού. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων είπε: «Το παιδί πρέπει να μπορεί να πει μαμά»...
Ο Τάσος Χαλκιάς επίσης που βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Δύο στις 10 προ ημερών, μίλησε για το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσία.
«Εκείνο το οποίο έχω πει και θέλω να το ξαναπώ είναι ότι δεν μπορώ να διανοηθώ κανένα παιδί να μεγαλώνει χωρίς την μάνα του. Την μάνα του. Την μάνα που το γέννησε. Γιατί ένα παιδί από κάπου φύτρωσε, έτσι; Εάν δεν πρόκειται για ένα παιδί παρμένο από το ορφανοτροφείο ή ένα παιδί παρμένο από ένα ίδρυμα, δεν μπορώ να διανοηθώ να μεγαλώνει ένα παιδί χωρίς την μάνα του» σχολίασε ο αγαπημένος ηθοποιός και συνέχισε:
«Μπορεί να καταλάβω πως ένα παιδί μπορεί να έχει έναν, δύο και πέντε πατεράδες. Άλλωστε κανένα παιδί δεν ξέρει πόσους πατεράδες έχει ή ποιος είναι ο πατέρας του, αυτά τα ξέρει μόνο η μάνα... Δεν δέχομαι όμως ότι ένα παιδί μεγαλώνει σωστά χωρίς την μάνα του. Γι’ αυτό και τα παιδιά τα οποία έχουν μεγαλώσει χωρίς τη μάνα τους, είτε χωρισμένα παιδιά τα οποία μοιράζονται από εδώ και από εκεί, δεν είναι πάντοτε στην καλύτερη κατάσταση. Έχω ζήσει πάρα πολλά τέτοια παιδιά» κατέληξε ο Τάσος Χαλκιάς εκφράζοντας την αντίθεσή του στον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών.
Και ο Βασίλης Τερλέγκας έκανε δηλώσεις στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία.
Ο γνωστός τραγουδιστής ήταν κάθετος στις απόψεις του... Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ένα παιδί χρειάζεται την μητέρα του και τον πατέρα του.
«Τα παιδιά θέλουν μπαμπά και μαμά ρε παιδιά. Θέλουν τη μάνα τους τα παιδιά. Εμένα η μάνα μου είναι 100 χρονών και τρέχω και την αγκαλιάζω», είπε αρχικά ο Βασίλης Τερλέγκας και συνέχισε:
«Ο πατέρας μου έχει φύγει από τη ζωή και μου λείπει. Μου λείπει το αντρικό στοιχείο. Το παιδί θέλει τη μάνα και τον πατέρα».
«Η θηλυκή ενέργεια ονομάζεται μαμά»
O Μάνος Πίντζης επίσης μίλησε στο Πρωινό και τοποθετήθηκε για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Μητσοτάκης με αυτό που είπε για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι σαν να κάνεις τον καλό και τον κακό μπάτσο. Ο καθένας μπορεί να έχει στη ζωή του οποιονδήποτε θέλει από τη στιγμή που δεν ενοχλεί κανέναν. Έχω δυο παιδιά και έχω καταλάβει ότι το παιδί πρέπει να μεγαλώνει και με το αρσενικό, αλλά και με το θηλυκό στοιχείο. Ένα παιδί στα πρώτα χρόνια της ζωής του θέλει τη θηλυκή ενέργεια».
Το γνωστό μοντέλο και ηθοποιός τόνισε επίσης: «Η θηλυκή ενέργεια για μένα ονομάζεται μαμά και την έχει ανάγκη το παιδί. Γελάω με τη σύγχυση για το πώς θα αποκαλεί ένα παιδί τους γονείς του. Όλα αυτά είναι στοιχεία των καιρών, μεταμοντέρνες επιταγές κάποιων, γιατί δεν ξέρω τι κρυφή ατζέντα έχουν γι’ αυτά τα θέματα. Έχω βιώσει την ανάγκη μιας γυναίκας να θέλει τη μητρότητα σαν ολοκλήρωση».
Ο Μάνος Πίντζης κατέληξε λέγοντας: «Δεν μπορώ να φανταστώ ένα ομόφυλο ζευγάρι και δη άντρες να θέλουν να βιώσουν τη μητρότητα. Μου κλωτσάει λίγο. Είναι χαοτικό αυτό που συμβαίνει, δεν μπορώ να μπω σε όλες τις περιπτώσεις. Καμία κοινωνία δεν ήταν έτοιμη όταν ήρθε κάτι νεοτερίστικο. Άλλα πράγματα έγιναν με τη βία. Πολλά πράγματα είναι ξεπερασμένα και πρέπει να τα δούμε με διαφορετικό μάτι».