Πυρπασόπουλος: «Ο κόσμος μας είναι αφιλόξενος για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες»
Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος πρωταγωνιστεί στην ταινία με τίτλο «Άκουσέ με» («Listen»), σε σκηνοθεσία και σενάριο Μαρίας Ντούζα, όπου υποδύεται τον πατέρα μιας κωφής έφηβης κοπέλας σε ένα ελληνικό νησί.
Σκηνοθετεί με τον Πέτρο Λαγούτη τους «Τέλειους ξένους» στο Θέατρο Αθηνά, τα «Μάτια τέσσερα» του Γιάννη Τσίρου στο Θέατρο Ιλίσια «Βολανάκης» και πρωταγωνιστεί στη νέα τηλεοπτική σειρά του Alpha «Σκαραβαίος»
Στο κέντρο της ταινίας όπου πρωταγωνιστείς είναι ένα κωφό έφηβο κορίτσι.
Η ιστορία αφορά την επανένωση μιας κωφής κόρης με τον πατέρα της. Ένα κομμάτι της ταινίας αφορά την επανένωση με τον πατέρα της, που έχουν πολύ καιρό να βρεθούν, βρίσκονται σε απόσταση και ξαφνικά το κορίτσι αυτό βρίσκεται σε ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον στην επαρχία, σε ένα νησί, και συγκεκριμένα στη Χίο, όπου καλείται να αντιμετωπίσει και την επανένωση με τον πατέρα της, το παρελθόν της δηλαδή, και ένα περιβάλλον καινούργιο υπό αυτές τις συνθήκες, που δεν είναι εύκολες για ένα άτομο το οποίο ανήκει σε μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα σε συνδυασμό με την εφηβεία της.
Αρα το νησί δεν είναι καθόλου φιλόξενο για ένα κωφό άτομο;
Η επαρχία με έναν τρόπο -ας μην το προσδιορίσουμε στο νησί- δεν είναι. Πέραν της επανένωσης της κόρης με τον πατέρα, η ταινία πραγματεύεται το κομμάτι της εφηβείας της, μιλάει για το bullying που δέχεται λόγω της διαφορετικότητάς της, όχι μόνο της ίδιας αλλά και του ετεροθαλή αδελφού της, με έναν τρόπο που και αυτός, επειδή είναι αλλοδαπός, πέφτει επίσης θύμα bullying. Η ταινία αγγίζει περισσότερο τις σχέσεις και γύρω-γύρω το bullying που δέχονται αυτά τα παιδιά σε μια κλειστή κοινωνία.
Μέσα μου έχω κατοχυρωμένη μια εικόνα σου εντελώς εφηβική και νεανική και μου έκανε εντύπωση που ξαφνικά παίζεις τον πατέρα μια έφηβης.
(Γέλια) Έχω κάνει τον πατέρα παιδιών, αλλά όχι έφηβης. Είμαι πια 50 (γέλια). Κοίτα, την πρώτη φορά που μου συνέβη σε μια μικρού μήκους με τη Μυρτώ Αλικάκη, είχα πάθει σοκ που κάποιος με σκέφτηκε να κάνω τον πατέρα (γέλια). Αυτό έρχεται να δείξει ότι ο χρόνος κυλάει. Την πρώτη φορά ήταν τρομακτικό. Αλλά αργότερα το επεξεργάστηκα καλύτερα και συμφιλιώθηκα με την ιδέα ότι πλέον θα συμβαίνει κι αυτό.
Τελικά ο κόσμος που ζούμε είναι φιλόξενος για όλους;
Ο κόσμος μας είναι αφιλόξενος για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Στην Ελλάδα. Ναι μεν η Πολιτεία με έναν τρόπο έχει ακουμπήσει τα θέματα, αλλά δεν έχει μπει στην ουσία τους.
Πηγή Αυγή
Πυρπασόπουλος: Με πέτυχε ένα σχολείο που ήταν εκδρομή στην Πλάκα και έτρεχα να γλιτώσω
Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος εξομολογείται: «Υπήρξα θύμα bullying λόγω της κοινωνικής μου τάξης»
Γιώργος Πυρπασόπουλος: «Δεν παρακολουθώ τα νούμερα τηλεθέασης»