Κώστας Χατζής: «Η Μαρινέλλα ήταν ήρωας γιατί…»
Showbiz

Κώστας Χατζής: «Η Μαρινέλλα ήταν ήρωας γιατί…»

Για τη συνεργασία του με τη Μαρινέλλα, τη Eurovision αλλά και ποια είναι θέση του αναφορικά με το γεγονός ότι από τα τραγούδια αφαιρούνται λέξεις λόγω του political correct, μίλησε ο Κώστας Χατζής.

Η συνεργασία σας με τη Μαρινέλλα το 1976 ήταν σταθμός για εσάς;

Ναι. Ήθελα να προπαγανδίσω -με την καλή έννοια- αυτό το είδος της κοινωνικής μπαλάντας κι έτσι προέκυψε η συνεργασία μου με τη Μαρινέλλα. Η Μαρινέλλα ήταν ήρωας γιατί θέλησε να υποστηρίξει αυτά τα τραγούδια, σε έναν δίσκο γεμάτο αυθορμητισμό, που μιλούσε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ήταν καταγγελτικός προς την πολιτεία. Ήθελε σίγουρα θάρρος από τη μεριά της.

Αποκαλυπτικός ο Κώστας Χατζής: «Όταν ήρθα εδώ πέρασα πάρα πολύ δύσκολα»

0028_KOSTAS_XATZIS_1132024.jpg

Τότε είχατε θελήσει με την Μαρινέλλα να πάτε στη Eurovision, αλλά δεν συνέβη τελικά...

Δεν με περάσανε στην Eurovision, θα είχαν δίκιο. Γιατί να με στεναχωρήσει; Πήγε κάποιος άλλος και ήταν ωραία. Να τους κατηγορήσω που δεν πήγε το δικό μου τραγούδι; Δεν είναι ωραίο. Απέτυχα.

1716991363675-393505386-6Z3A5687-copy.jpg

Το γεγονός ότι τελευταία αφαιρούνται από τα τραγούδια λέξεις για να γίνουν political correct πώς σας φαίνεται;

Ποια είναι η διαφορά του ποιητή με τον στιχουργό; Ο ποιητής χρησιμοποιεί λέξεις που δεν είναι κατανοητές, ο στιχουργός όμως, χρησιμοποιεί λέξεις που τις καταλαβαίνει ο λαός. Διαβάζοντας δηλαδή Παπαδιαμάντη, επειδή χρησιμοποιούσε την αρχαϊζουσα, κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα καταλάβει, όμως έγραψε πράγματα που είναι καταπληκτικά.

Πηγή Λοιπόν

Κώστας Χατζής: «Δεν φτάνει μόνο που ήμουν γύφτος, αλλά ήμουν και πληβείος»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved