DIMITRIOS_KARVOYNTZIS
Showbiz

Αιμιλία Υψηλάντη: «Η δουλειά του ηθοποιού διαρκώς αντιμετωπίζει το φάσμα της ανεργίας»

Για την αβεβαιότητα της δουλειάς του ηθοποιού αλλά και πώς τη διαχειρίστηκε, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Αιμιλία Υψηλάντη.

Βιώσατε ποτέ ανεργία; Να μην χτυπάει το τηλέφωνό σας;

Προφανώς έχω βιώσει ανεργία, αστειεύεστε; Πέρασα θυμάμαι κάποτε ένα καλοκαίρι πάνω από το τηλέφωνό μου -γιατί τότε δεν είχαμε κινητά- περιμένοντας αν θα χτυπήσει. Περίμενα να με πάρει κάποιος να μου προτείνει μια δουλειά.

Αιμιλία Υψηλάντη: «Το θέατρο είναι το σπίτι μου»

Πώς διαχειριζόσασταν όλη αυτή την αβεβαιότητα;

Υπήρξαν φορές που λόγω της ανεργίας με πήρε από κάτω. Τη δεκαετία του '60 και του ‘70 που τα θέατρα δεν ήταν τόσα πολλά, αν δεν είχες κλείσει και δεν ήσουν σε έναν θίασο που έπαιζε από τον Οκτώβρη μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, ήσουν καταδικασμένος όλον τον χειμώνα να μην δουλέψεις. Ρωτούσαμε με αγωνία ο ένας ηθοποιός τον άλλον αν έκλεισε κάπου για δουλειά. Δεν υπήρχε τότε και η διέξοδος της τηλεόρασης. Η δουλειά του ηθοποιού όταν την επιλέγεις, είναι μια δουλειά η οποία διαρκώς αντιμετωπίζει το φάσμα της ανεργίας. Συνήθιζα να λέω ότι ο ηθοποιός ελάχιστες φορές είναι εργαζόμενος. Μπορεί να δουλεύεις κάπου και να πληρώνεσαι καλά, αλλά να μη σε ικανοποιεί ούτε ο θίασος, ούτε το έργο, ούτε ο ρόλος. Ή να σε ικανοποιούν όλα αυτά, αλλά να μην παίρνεις κάποια χρήματα, Γιατί και αυτό είναι ένα είδος ανεργίας. Κοιτάξτε όμως ο καθένας τις επιλογές του, τις πληρώνει και τις αντιμετωπίζει.

Μετανιώσατε ποτέ για την απόφασή σας να γίνετε ηθοποιός;

Όχι, δεν μετάνιωσα ποτέ που έγινα ηθοποιός. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν αυτό που θέλουν, γιατί διαφορετικά το καλύτερο να τους τύχει, θα έχουν ένα μεγάλο κενό στη ζωή τους.

Πηγή Λοιπόν

Αιμιλία Υψηλάντη: Το επώδυνο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε & η σχέση που είχε με τη μητέρα της

Αιμιλία Υψηλάντη: «Οι γονείς μου ήταν το σκάνδαλο της επαρχίας»

Ενοχλημένη η Αιμιλία Υψηλάντη: «Δεν το καταλαβαίνω… Συγγνώμη που μιλάω έτσι…»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved