Μανωλικάκης: Κανένας Έλληνας ηθοποιός δε θα κάνει καριέρα στην Αμερική, θα χάσουν τα χρόνια τους
Media

Μανωλικάκης: Κανένας Έλληνας ηθοποιός δε θα κάνει καριέρα στην Αμερική, θα χάσουν τα χρόνια τους

O πρώην πρόεδρος, αλλά και δια βίου μέλος, του "Actors Studio" της Νέας Υόρκης, Ανδρέας Μανωλικάκης  ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, The 2Night Show και μίλησε μεταξύ άλλων για τη ζωή του στην Αμερική και τη συναναστροφή του με αστέρες του Χόλιγουντ.

Αρχικά ανέφερε: «Το πατρικό μου σπίτι είναι στην Αγία Παρασκευή. Μπαμπάς μου, ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Μανωλικάκης, που έγραψε τη βιογραφία του Βενιζέλου και πήρε βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών. Πήγα πρώτα στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης για ηθοποιός και μετά έφυγα για δυο χρόνια στη Γαλλία. Να κάνω σπουδές και γενικώς να βγω προς τα έξω... Δεν είχα κανένα πρόβλημα να ενσωματωθώ ούτε στη Γαλλία ούτε στην Αμερική παρότι όταν πήγα στη Γαλλία δεν μιλούσα καθόλου γαλλικά και όταν πήγα στην Αμερική δε μιλούσα καθόλου Γαλλικά. Όταν κάποιος βγαίνει έξω έχει να αντιμετωπίσει τα υπαρξιακά προβλήματα. Είσαι μόνος, δεν είσαι κοντά με τους δικούς σου, έχεις άλλα ζητήματα».

Και υπογράμμισε: «Το περιπετειώδες το έχω μέσα μου αλλά πήγα για το Actors Studio. Στην αρχή μου έδωσαν άδεια τρεις μήνες να παρακολουθήσω τα μαθήματα ως επισκέπτης και μου είπαν πως αν με ενδιαφέρει ο οργανισμός θα πρέπει να δώσω εξετάσεις. Εγώ τότε τη γλώσσα δεν τη μιλούσα. Είχα και αυτό κόντρα. Είδα άλλους φωτισμένους ανθρώπους να διδάσκουν και αυτό με έβαλε στο παιχνίδι…»

Και τόνισε: «Δεν είναι σχολή που παίρνεις ένα δίπλωμα. Απλώς δίνει εξετάσεις και αν περάσεις γίνεσαι ισόβιο μέλος. Αλλά δεν είναι σχολή. Στην καρέκλα ήταν ο Lee Strasberg, ο μεγάλος δάσκαλος, ο Al Pacino, η Ellen Burstyn, ο Paul Newman... Στην αρχή ήμουν παρατηρητής…»

Και ανέφερε τον λόγο που ένας Έλληνας δε θα μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα στην Αμερική: «Τους λέω 'Προσέξτε μη χάσετε τα χρόνια σας'. Εγώ δεν πήγα να κάνω καριέρα στην Αμερική. Πήγα να μάθω. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Είναι απογοητευτικό αλλά είμαι η πραγματικότητα... Έχεις χαρτιά αμερικάνικα; Μιλάς τη γλώσσα σαν μητρική; Μπορείς να επιβιώσεις εκεί που θα πας, μόνος χωρίς να ξέρεις κανένα; Αν δεν είναι μητρική η γλώσσα πέφτεις αμέσως στην κατηγορία των ethnics, να παίξεις κανένα καπετάνιο, κανέναν τρομοκράτη. Κανένας δε θα κάνει καριέρα, θα χάσουν τα χρόνια τους. Aν θέλει κάποιος να γίνει ηθοποιός πρέπει να πάει στη Νέα Υόρκη, όχι στο Λος Άντζελες».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved