Παναγιωτοπούλου: Για πρώτη φορά στο φως-Σπάνιο καρέ από τη συνάντηση της ηθοποιού με τον Χατζιδάκι
Back To the Future

Παναγιωτοπούλου: Για πρώτη φορά στο φως-Σπάνιο καρέ από τη συνάντηση της ηθοποιού με τον Χατζιδάκι

Ένα σπάνιο φωτογραφικό καρέ δημοσιεύτηκε στην σελίδα του Instagram, vintagegreece με πρωταγωνιστές την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Μάνο Χατζιδάκι.

Οι δύο τους είχαν βρεθεί στην ιστορική "Λιλιπούπολη" που αποτέλεσε έμπνευση του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ’ Πρόγραμμα.

Στη λεζάντα της ανάρτησης γράφει:

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έγραψε πολλά από τα σενάρια των επεισοδίων στη μεγάλη δημιουργική ομάδα στην οποία βρισκόταν και η Μαριανίνα Κριεζή που έγραφε τους στίχους στα τραγούδια. Η Λιλιπούπολη είχε ξεσηκώσει πολιτικές αντιδράσεις αλλά ο σπουδαίος συνθέτης πάλεψε για να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στα ερτζιανά, αυτό το μικρό ραδιοφωνικό θαύμα.

Ευθυμιάδης για Παναγιωτοπούλου: «Σε τέτοιες περιπτώσεις λες καλύτερα να φύγει & να ξεκουραστεί»

1717444987315-306509475-1.jpg

Οι περισσότεροι έχουμε ακούσει είτε ολόκληρες εκπομπές είτε τραγούδια από τη θρυλική ραδιοφωνική εκπομπή “Εδώ Λιλιπούπολη” που έπαιζε κάθε πρωί στις 09:30 π.μ στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και παιζόταν σε επανάληψη και το απόγευμα στις 17:00 μ.μ. Ξετρελαμένα ήταν τότε τα παιδιά τον δημιοσιογράφο Μπρίνη (Νίκο Τσιλούδη), τη Χιονάτη (Άννα Παναγιωτοπούλου), τον Πρίγκιπα (Λευτέρη Βογιατζή), τη Μπομπίλα (Μίρκα Παπακωσταντίνου), τη μάγισσα Μπρουνχίλντα (Σαπφώ Νοταρά) και πολλούς άλλους σπαρταριστούς ήρωες.

Σκοπός της εκπομπής ήταν αρχικά να μάθουν τα παιδιά τα χρώματα διασκεδάζοντας μέσα από τραγούδια και θεατρικούς διαλόγους. Όμως στη συνέχεια η εκπομπή δεν έμεινε μόνο εκεί, αφού πληροφορούσε τα παιδιά για τα κακώς κείμενα της πολιτικής και της κοινωνίας, ώστε οι ίδιοι αύριο να δομήσουν μια άλλη πραγματικότητα.

Άνθρωπος- κλειδί υπήρξε βέβαια ο Μάνος Χατζιδάκις, ο οποίος ανέλαβε τη διεύθυνση του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας το 1975. Έχοντας ακούσει στο εξωτερικό μια ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά θέλησε να δημιουργήσει οπωσδήποτε μια πρωτότυπη εκπομπή για εκείνα και στην Ελλάδα. Ανέθεσε λοιπόν την εκπομπή στη Ρεγγίνα Καπετανάκη η οποία με τη συνδρομή της παιδοψυχολόγου Ελένης Βλάχου. Σχεδίασαν λοιπόν τον σκελετό της εκπομπής και την παρουσίασαν στον Χατζιδάκι, ο οποίος ενθουσιάστηκε.

Δείτε το σπάνιο καρέ:

Snapinsta.app_447062416_18290701357162456_5892147482870773896_n_1080.jpg

Διαβάστε επίσης:

Αργύρης Αγγέλου: «Η Άννα όχι απλά σου ανοιγόταν, αλλά σου έδινε την ψυχή της»

Άννα Παναγιωτοπούλου: Αγνώριστη στην παιδική της ηλικία - Η νέα φωτογραφία που κυκλοφόρησε

Παναγιωτοπούλου: Δείτε για πρώτη φορά την 17χρονη εγγονή τη

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved