Σοφία Μανωλάκου: «Ευτυχώς, πρόλαβα τη νόσο του Crohn σε πρώιμο στάδιο.. Στην αρχή όμως ήταν δύσκολο»
Showbiz

Σοφία Μανωλάκου: «Ευτυχώς, πρόλαβα τη νόσο του Crohn σε πρώιμο στάδιο.. Στην αρχή όμως ήταν δύσκολο»

Για τη νόσο από την οποία πάσχει, τη νόσο του Crohn μίλησε η ηθοποιός Σοφία Μανωλάκου σε συνέντευξή της όπου και παραδέχτηκε πως στην αρχή πέρασε δύσκολα. 

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλώντας για την ασθένειά της με την οποία πλέον έχει μάθει να ζει, αποκάλυψε τον λόγο που δημοσιοποίησε το πρόβλημά της ενώ αναφέρθηκε και στις ευεργετικές συνέπειες που είχε η ψυχοθεραπεία για την ίδια...

Η Σοφία Μανωλάκου στο gossip-tv: «Πολλές φορές έχω πληρώσει την ειλικρίνειά μου»

202111111116390.0239_SOFIA_MANOLAKOY_10112021.jpg

Πόσο εύκολο ήταν για σένα να βγεις και να πεις ότι πάσχεις από τη νόσο του Crohn, γιατί το έκανες και τι μηνύματα πήρες μετά;

Καθόλου εύκολο δεν ήταν. Όμως είμαι ειλικρινής και στις συνεντεύξεις μου, όπως και στη ζωή μου. Γενικά, δεν έχω να κρύψω τίποτα, οπότε το δημοσιοποίησα στην εκπομπή The 2night Show. Από κει και πέρα – κι αυτό είναι το συγκινητικό – δέχτηκα μηνύματα από άτομα που έχουν την ίδια νόσο, τους έδωσα κουράγιο μιλώντας τους για τη δική μου εμπειρία. Τους τόνισα όμως να είναι σε άμεση επικοινωνία με τον γιατρό τους και να κάνουν αυτά που λέει, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Δηλαδή εγώ δεν εκπροσωπώ όλους εκείνους που πάσχουν από τη νόσο του Crohn, είμαι μια περίπτωση. Ευτυχώς, το πρόλαβα σε πρώιμο στάδιο, το αντιμετωπίζω και είμαι πολύ καλύτερα. Στην αρχή όμως ήταν δύσκολο.

Ήταν δύσκολο, γι’ αυτό πήγες σε ψυχολόγο;

Πήγα πολύ νωρίτερα. Όταν ένιωσα ότι είχα πολύ άγχος και δεν ήξερα πώς να διαχειριστώ κάποιες καταστάσεις με αποτέλεσμα να παίρνω βεβιασμένες αποφάσεις. Δεν έκανα τα πράγματα που ήθελα. Χτυπούσαν διάφορα «καμπανάκια» μέσα στην καθημερινότητα μου, οπότε σκέφτηκα ότι είμαι πολύ τυχερή που έχω αυτή τη δυνατότητα – γιατί παλιά όλα αυτά ήταν και λίγο ταμπού. Και να ένιωθαν οι άνθρωποι κάτι ψυχολογικό, δεν το έψαχναν και το έκρυβαν… κάτω από το χαλί. Σκέφτηκα ότι είμαι πολύ τυχερή που ζω τώρα, που οι ψυχολόγοι υπάρχουν παντού. Έτσι αποφάσισα να το ψάξω και χαίρομαι τη ζωή μου όπως και πριν.

Πήγα σε ψυχολόγο και καλά έκανα. Κι αυτό φάνηκε μετά. Τα αποτελέσματα της ψυχοθεραπείας είναι πολύ έντονα στο μέλλον. Θέλει χρόνο όλο αυτό. Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε να βλέπω και να αντιμετωπίζω διαφορετικά τα πράγματα, να μην αγχώνομαι τόσο πολύ.

Πηγή: On Time

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved