Γιάννης Περλέγκας: «Ο ρόλος του Επιφάνειου ήταν μία πρόκληση»
Showbiz

Γιάννης Περλέγκας: «Ο ρόλος του Επιφάνειου ήταν μία πρόκληση»

Ο Γιάννης Περλέγκας,  φέτος υποδύθηκε τον Επιφάνειο-Ανέστη στη σειρά του ALPHA «Το προξενιό της Ιουλίας».

Ο ηθοποιός, σε συνέντευξή του, μίλησε για τις δυσκολίες του ρόλου του μοναχού αλλά και το λόγο που είπε ναι σε αυτή τη σειρά.

Giannos-Perlegkas-Xristina-Ma3oyrh.jpg

Φέτος σας απολαύσαμε στην επιτυχημένη δραματική σειρά εποχής του ALPHA «Το προξενιό της Ιουλίας». Με ποια κριτήρια επιλέξατε να αποδεχθείτε την πρόταση να πρωταγωνιστήσετε στην εν λόγω δουλειά;

Δεν πρωταγωνίστησα στη σειρά, έπαιξα συνειδητά έναν μικρότερο ρόλο σε σχέση με τον περσινό που είχα στο σίριαλ «Αυτή η νύχτα μένει». Επέλεξα τη δυσκολία να αναλάβω έναν κρίσιμο ρόλο μεν για την πλοκή, που όμως είχε την ιδιαιτερότητα της μικρής σεναριακής ανάπτυξης. Ένα από τα κριτήρια, πάντως, ήταν σίγουρα το γεγονός πως ήθελα η μάσκα του ρόλου να είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη του Στέλιου στη «Νύχτα». Εξού και η γενειάδα του Επιφάνειου.

Περλέγκας: Από τη Νύχτα στο Προξενιό - Η ηλικία, ο ηθοποιός μπαμπάς του και η δραματική ιστορία

Αποτέλεσε πρόκληση για εσάς το γεγονός ότι ο ρόλος που σας ανατέθηκε ήταν ένας μοναχός;

Ναι, εκ των πραγμάτων, ο ρόλος του Επιφάνειου ήταν μία πρόκληση. Ο συντελεστής δυσκολίας του ρόλου μεγάλωνε πιο πολύ, γιατί εκτός του ότι ο ήρωας ως μοναχός έχει επιλέξει να μην είναι κοσμικός, ο Ανέστης είχε κι άλλους λόγους να κρύβεται, οπότε γινόταν ακόμη πιο... μοναχός. Υποδύθηκα έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να επηρεάσει τις εξελίξεις, ενώ έπρεπε να παραμένει αφανής. Αναγκαστικά, οι συναντήσεις του με τα πρόσωπα της σειράς ήταν περιορισμένες. Ακόμη και αυτό το γεγονός ήταν από τους πιο ενδιαφέροντες συντελεστές δυσκολίας.

Giannos-Perlegkas-Xristina-Ma3oyrh.jpg

Είδαμε την εμφάνισή σας αρκετά διαφορετική για τις ανάγκες του ρόλου. Σας αρέσει να «τσαλακώνεστε» για χάρη της τέχνης;

Το «τσαλάκωμα» της εικόνας είναι ένα φαινόμενο το οποίο δεν αποτελεί απαραίτητα το διαπιστευτήρια μιας επί της ουσίας ενασχόλησης με την υποκριτική.

Πού πιστεύετε πως οφείλεται η επιτυχία της σειράς;

Προφανώς, η επιτυχία της σειράς οφείλεται στην έντιμη προσπάθεια που έχει κατατεθεί από το σύνολο των συντελεστών. Μαζί με τις προσπάθειες των ηθοποιών και των ηρωικών συνεργείων, σε συνδυασμό με τα θέματα που θίγει το σενάριο και έχουν τόσο επίκαιρο χαρακτήρα, η σειρά πάλεψε για μια ποιότητα και εν πολλοίς δικαιώθηκε. Ήταν επίσης καθοριστική η παρουσία του σκηνοθέτη, Ανδρέα Μορφονιού, ενός εξαιρετικού επαγγελματία του μέσου, ο οποίος, κατά τη γνώμη μού, βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό το ήδη καλό αποτέλεσμα.

Giannos-Perlegkas-Dhmhtrhs-Arianoytsos_4.jpg

Τι αγαπήσατε στον ρόλο σας;

Στον ρόλο αγάπησα αυτές τις δυσκολίες της έκφρασης που σας περιέγραψα παραπάνω. Ήταν κουραστικό αλλά και ιδιαιτέρως δημιουργικό το γεγονός ότι έπρεπε να βρω τον ρόλο μέσα από τα κενά της αφήγησης που υπήρχαν για αυτόν. Μία επιπλέον δυσκολία ήταν το γεγονός ότι έπρεπε να γνωρίσουμε, μέσω του Επιφάνειου, έναν άλλο ήρωα, τον Ανέστη, που δεν θα τον βλέπαμε ποτέ, αλλά μόνο θα ακούγαμε για εκείνον. Μια τρίτη δυσκολία ήταν το σεναριακό δεδομένο πως ο Επιφάνειος ήταν αναγκασμένος να κρύβεται, οπότε ούτε τώρα μπορούσε να μιλήσει εύκολα για το παρελθόν. Μιλούσαν μόνο οι άλλοι για αυτόν. Τον είδαμε να λέει ελάχιστα πράγματα για το τότε στον Στράτο Ραζίνη και στη Στεφανία, πριν από την αποκάλυψή του στον Χρήστο. Πώς να μιλήσει για το παρελθόν στον Χρήστο, στον μοναδικό επί της ουσίας συνομιλητή του, όταν διαπίστωσε από το πρώτο επεισόδιο τι έχει προκαλέσει στο παιδί η οικογένεια Προβιού; Πώς να αποκαλύψει την ταυτότητά του αμέσως σε έναν τόσο διαταραγμένο άνθρωπο που η οικογένειά του τον έχει φλομώσει στο ψέμα;, είπε ο Γιάννης Περλέγκας στο περιοδικό Mytv.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννος Περλέγκας: Η ολική αλλαγή στην εικόνα του! Μετά τη «Νύχτα» μπαίνει στο Προξενιό της Ιουλίας

Περλέγκας: Ο ρόλος στο «Αυτή η νύχτα μένει», η απώλεια του πατέρα του στα 12 του & οι σπατάλες

Συνέντευξη με το Γιάννο Περλέγκα: «Υπήρξε εποχή που δεν με άντεχα καθόλου»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved