Στέφανος Κορκολής: To «Πέντε άνεμοι» ήταν για τη Μούσχουρη. Η εταιρεία δεν της το έστειλε ποτέ
Showbiz

Στέφανος Κορκολής: To «Πέντε άνεμοι» ήταν για τη Μούσχουρη. Η εταιρεία δεν της το έστειλε ποτέ

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Στέφανος Κορκολής έχει γράψει υπέροχες μελωδίες που έχουν συντροφεύσει το κοινό σε όμορφες στιγμές της ζωής του.

Υπάρχουν τραγούδια που ξεχωρίζει ως πνευματικός τους πατέρας και δημιουργός

Στέφανος Κορκολής: «Δεν τον ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα έχω και ακόμα το παλεύω»

korkolis-1.jpg

«Υπάρχουν τραγούδια που έχουν μια μικρή ιστορία από πίσω, που δεν αφορούν το ίδιο το τραγούδι στο πώς γεννήθηκε και στο πώς κατέληξε να φτάσει στις ψυχές πολλών ανθρώπων. Τι εννοώ με αυτό. Το "Σκόνη και θρύψαλα" ξεκίνησε ως ένα τραγούδι με ιταλικό στίχο γιατί έτσι μου βγήκε και μετά η Εύη Δρούτσα το πήρε και το έκανε αυτό που το έκανε μέσα σε χρόνο dt. Αυτό έχει μια δική του μικρή ιστορία. Οι "Πέντε άνεμοι" ήταν ένα τραγούδι που προοριζόταν για τη Νάνα Μούσχουρη. Το έγραψα τη δεκαετία του '80, όταν μου είχαν ζητήσει να γράψω τραγούδια για τη Μούσχουρη, ενώ μόλις είχα γυρίσει από το Παρίσι όπου έμενα. Δεν πήρα ποτέ απάντηση από την εταιρεία που το έστειλα τότε, η οποία κατόπιν απεδείχθη ότι δεν το είχε στείλει καν. Όταν έγραψα τραγούδια στη Νάνα το 2006, ήρθε στο σπίτι μου, της είπα την ιστορία αυτή και της έβαλα το συγκεκριμένο τραγούδι.

korkolis.jpg

Η Μούσχουρη όχι απλώς εξεπλάγην, αλλά είπε: "Αυτό είναι για μένα". Και της απάντησα: "Αργήσαμε πολλά χρόνια". Αυτό το κομμάτι δεν είχε φτάσει στα αυτιά της. Πόσες κασέτες νέων ανθρώπων έχουν λιώσει στα συρτάρια διάφορων παραγωγών. Είναι κρίμα να συμβαίνει, αλλά αυτό ήταν και η αφορμή που ξεκίνησα να τραγουδάω τα δικά μου τραγούδια, μετά από πολύ μεγάλη πίεση. Δεν σας κρύβω ότι δεν ήταν όνειρο ζωής μου να τραγουδήσω, ήμουν και είμαι ένας κλασικός πιανίστας, γράφω συμφωνική μουσική κατά κύριο λόγο, γράφω μουσική για τον κινηματογράφο, για το θέατρο, για την τηλεόραση. Έχω κάνει πολλά πράγματα και για την τηλεόραση, όπως τώρα με τη σειρά "Παγιδευμένοι".

1674915186248-173922804-korkolis.jpg

Αυτό είναι που μου κάνει κέφι πιο πολύ και βέβαια να γράφω τραγούδια για ανθρώπους που έχουν εξαιρετικές φωνές, αλλά πάνω από όλα είναι καλοί άνθρωποι. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Όταν δίνεις ένα κομμάτι από την ψυχή σου, ε, δεν το δίνεις όπου να 'ναι. Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου πορεία στο θέμα της τραγουδοποιίας. Και δεν είναι τυχαίο που όσοι έχουν πει τραγούδια μου είναι φίλοι μου»

Πηγή Real

Στέφανος Κορκολής: «Έχω ζήσει άγριες στιγμές στο Παρίσι... Έχω μείνει νηστικός»

Συγκλονίζει ο Κορκολής: «Η μορφή καρκίνου που έχω έρχεται και φεύγει. Δεν λες "τελείωσα"»

Λύγισε o Στέφανος Κορκολής για την απώλεια της Μαίρης Χρονοπούλου - Η άγνωστη σχέση τους

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved