Θανάσης Πολυκανδριώτης: Το μπουζούκι είναι το στήριγμά μου
Showbiz

Θανάσης Πολυκανδριώτης: Το μπουζούκι είναι το στήριγμά μου

Σπουδαίος συνθέτης, εξαιρετικός σολίστ μπουζουκιού και αφοσιωμένος εκπαιδευτικός, έχοντας αφήσει το αποτύπωμά του σε κάθε γωνιά του πλανήτη με πάνω από 1.000 συνθέσεις στο ενεργητικό του.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Θανάσης Πολυκανδριώτης μίλησε για την «αξία» του μπουζουκιού στη ζωή του

Δεν φαντάζεστε με την κόρη ποιου κορυφαίου καλλιτέχνη είναι παντρεμένος ο Διονύσης από τον Σασμό!

Έχετε τη δύναμη του μπουζουκιού, που είναι το νούμερο ένα μουσικό όργανο της Ελλάδας…

Χαίρομαι πάρα πολύ, γιατί το μπουζούκι με άλλα 26 μουσικά όργανα πέρασαν στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά στον κατάλογο της Unesco. Ήταν κάτι που εγώ και η ομάδα μου παλεύαμε για χρόνια. Πλέον τα όργανα αυτά πέρασαν στην εκπαίδευση με νομοθετική ρύθμιση με επταετή φοίτηση και κρατικό πτυχία. Άρα οι μαμάδες και οι μπαμπάδες δικαιώνονται που περιμένουν το παιδί τους να τους φέρει ένα πτυχίο.

POLIKANDRIOTIS.jpg

Το μπουζούκι λειτούργησε για εσάς ψυχοθεραπευτικά σε κάποια δύσκολη περίοδο στη ζωή σας;

Το μπουζούκι είναι το στήριγμά μου. Μπορώ να πω αυτό είναι η μούσα μου και όχι η γυναίκα μου. Χωρίς το μπουζούκι δεν θα άντεχα. Από αυτό εμπνέομαι. Είναι ο κινητήριος μοχλός μου. Αυτό το όργανο με έχει σώσει. Στις πιο δύσκολες στιγμές μου, όταν έχασα τη συγχωρεμένη τη γυναίκα μου, με έσωσε, ήταν η παρηγοριά μου. Αλλά και στις μεγάλες χαρές το μπουζουκάκι ήταν πάντα εκεί.

Πηγή Λοιπόν

Θανάσης Πολυκανδριώτης: «Είναι ντροπή να μαζεύουμε υπογραφές για να απευθυνθούμε στην Unesco για να αναγνωρίσουμε το μπουζούκι ως ελληνικό»

Θανάσης Πολυκανδριώτης: «Αυτοί που βγαίνουν από ριάλιτι είναι υπερεκτιμημένοι»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved