Showbiz

Αθηνά Μαξίμου: Η διαχείριση του θυμού είναι μεγάλο πράγμα. Δεν τα καταφέρνω πάντα

Με αφορμή την επερχόμενη πρεμιέρα της κωμωδίας του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», η Αθηνά Μαξιμού μιλά σε πρόσφατη συνέντευξή της για τη σύνδεση με το σήμερα.

Ποια είναι η σύνδεση του έργου του Μολιέρου με το σήμερα;

Το ότι οι άνθρωποι πιστεύουμε ακράδαντα, σχεδόν με εμμονή, σε κάποια πράγματα. Το ότι, όταν κάποιος πιστεύει τόσο απόλυτα σε αυθεντίες, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα εξαπατηθεί. Επίσης, το πόσο ένας άνθρωπος που έχει ανάγκη από φροντίδα, αγάπη και τρυφερότητα φτάνει να θεωρεί πως είναι άρρωστος. Η έλλειψη φροντίδας και αγάπης που μπορεί να νιώθει κάποιος, έτσι όπως ο ίδιος τις ορίζει, τον καθιστά ασθενή

Αθηνά Μαξίμου: «Ο σύζυγός μου Αιμίλιος Χειλάκης είναι το βασικό συστατικό της χαράς μου»

Ουσιαστικά μιλάς για ψυχοσωματικά συμπτώματα...

Ακριβώς... Κάτι που με έναν τρόπο βιώνουμε όλοι. Αν δεν παίρνουμε αυτά που χρειαζόμαστε από τους ανθρώπους που αγαπάμε, δεν αισθανόμαστε καλά - μπορεί να νιώθουμε αδύναμοι, να μας πονά το κεφάλι ή το στομάχι μας... Όλοι χρειαζόμαστε να παίρνουμε από τον κύκλο των αγαπημένων μας φροντίδα και αγάπη.

Εσύ σε τι πιστεύεις ακράδαντα;

Στο εν δυνάμει του ανθρώπου. Πιστεύω πως δεν υπάρχει καλό και κακό, ο άνθρωπος τα εμπεριέχει όλα. Οι επιλογές του και η δουλειά που κάνει με τον εαυτό του, από τη συνύπαρξή του με τους άλλους, το πόσο προσδιορίζεται από το θετικό των πράξεων και όχι το αρνητικό, είναι αυτά που θα τον βάλουν σε έναν δρόμο, που θα τον οδηγήσουν να συμπεριφέρεται με καλοσύνη και φροντίδα προς τον συνάνθρωπο. Αυτό είναι το βασικό για μένα, όλα από εκεί πηγάζουν. Η βιαιότητα, το να είναι κάποιος ανάγωγος, όλα πηγάζουν από μέσα μας. Οπότε, το μέσα μας πρέπει να φροντίζουμε, να διορθώνουμε και να προσέχουμε.

Πιστεύεις πως ένας άνθρωπος με ευγένεια, καλούς τρόπους και αγωγή μπορεί να επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις γύρω του;

Το πιστεύω, ναι. Υπάρχουν στιγμές που στη ζωή μου και την πραγματικότητά μου μπορώ να διακρίνω αυτή τη διαφορά. Στιγμές στον δρόμο, στο σούπερ μάρκετ, όπου αν αντιμετωπίσεις μια αγενή κατάσταση με χαμόγελο, μπορείς να αλλάξεις κάτι... Αντίθετα, αν ανταποδώσεις το αρνητικό που εισπράττεις, μόνο σε κλιμάκωση μπορεί να οδηγηθείς. Χρειάζεται να προβάλει μεγάλη αντίσταση για να μην πέσει κάποιος στη λούμπα του εύκολου, που είναι το να ανταποδώσεις ένα αρνητικό ξέσπασμα, ένα βρισίδι. Η διαχείριση του θυμού είναι μεγάλο πράγμα. Δεν τα καταφέρνω πάντα, μη νομίζει κανείς πως είμαι αγία. Απλά το προσπαθώ.

Πηγή Hello

Αθηνά Μαξίμου: Λύγισε στην Ελένη: «Τίποτα δεν είναι αυτονόητο»

Αιμίλιος Χειλάκης: «Έχουμε ένα μικρό σπιτάκι στα Κύθηρα και το λέω “Μέγαρο Μαξίμου”»

Μαξίμου–Χειλάκης: «Δεν θα περάσει μέρα που δεν θα της πω ότι την αγαπώ και πόσο όμορφη είναι...»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved