Showbiz

Μαντώ: «Έχω βαφτιστεί Αδαμαντία όμως στο εξωτερικό δεν καθόταν καλά και το κάναμε Mandy»

Η Μαντώ άρχισε την καριέρα της από το μουσικό θέατρο σε ηλικία μόλις 13 ετών, συνέχισε δυναμικά στο πεντάγραμμο με αγγλόφωνες επιτυχίες, εξελίχθηκε σε πρώτο όνομα της ελληνικής ποπ σκηνής στα 90s, συνεργάστηκε με σχεδόν όλους τους κορυφαίους ερμηνευτές και δημιουργούς της χώρας, έγραψε τραγούδια σε ξένους σταρ όπως η Τζέσικα Σίμπσον, ήταν η πρώτη που απέκτησε fan club και website στην Ελλάδα.

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλά για όλα σε συνέντευξή της σε γνωστή εφημερίδα και εξηγεί γιατί είχε αλλάξει το όνομά της, στο παρελθόν.

  • Κόρη του πιανίστα της τζαζ Νίκου Σταματόπουλου και της σοπράνο της Λυρικής Σκηνής Μαίρης Απέργη. Ηταν μονόδρομος για εσένα η ενασχόληση με τη μουσική;

Θεωρώ πως ήταν κάτι που «κληρονόμησα». Δεν μου είπαν ποτέ οι γονείς μου να γίνω τραγουδίστρια, αλλά επειδή ήμουν πολύ καλή μαθήτρια και σοβαρό παιδί θέλανε να γίνω δικηγόρος, να ξεφύγω δηλαδή από τη δική τους τη δουλειά. Το ταλέντο όμως ήταν εκεί πάντα και υπερίσχυσε όλων των άλλων, οπότε αποφάσισα ν’ ακολουθήσω κι εγώ τον ίδιο επαγγελματικό δρόμο.

Η Μαντώ στο gossip-tv: «Δεν ξέρω πώς θα κρατηθούμε να μην κλαίμε γιατί το κάνουμε ήδη στις πρόβες»

  • Σε ηλικία 13 ετών, όπως ανέφερες, πρωτοεμφανίστηκες στο θέατρο, συμμετέχοντας στη μουσική παράσταση «Jesus Christ Superstar». Τι θυμάσαι από αυτήν την εμπειρία;

Αυτό που έχω να πω αρχικά είναι πως πήγα για ακρόαση κρυφά από τους γονείς μου. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω, αλλά με τραβούσε κάτι προς τα εκεί. Θα έλεγα πως το τραγούδι με διάλεξε. Πήγα, λοιπόν, στην ακρόαση του «Jesus Christ Superstar», με άκουσε ο Μίμης Πλέσσας και με πήρε στην παράσταση. Το να αρχίζω την καριέρα μου με ένα τέτοιο έργο και με τόσο σημαντικούς συντελεστές μόλις στα 13 μου χρόνια ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία.

  • Για μια περίοδο συστηνόσουν καλλιτεχνικά ως Mandy. Πώς έγινες Μαντώ;

Αδαμαντία έχω βαφτιστεί και με φώναζαν πάντα Μαντώ, από μωρό. Οταν όμως βγάλαμε την πρώτη μου αγγλόφωνη δισκογραφική δουλειά, το «Feel me up», η οποία κυκλοφόρησε και στο εξωτερικό, το όνομα Μαντώ δεν… καθόταν καλά στ’ αυτιά των ξένων. Ετσι το κάναμε Mandy.

  • Το 2000 ένα από τα τραγούδια που είχες γράψει στην Αμερική, το «Where you are», δόθηκε στην Τζέσικα Σίμπσον κι εσύ ως συνθέτρια μπήκες στα αμερικανικά charts. Πώς βίωσες αυτή την επιτυχία;

Στην Αμερική έγραφα τραγούδια όχι μόνο για εμένα, αλλά και για άλλους καλλιτέχνες. Ενα από αυτά ήταν και το «Where you are». Ο παραγωγός με τον οποίο συνεργαζόμουν το έβαλε στην Τζέσικα, το άκουσαν, τους άρεσε πολύ και το χρησιμοποίησαν. Εγινε όντως μεγάλη επιτυχία, πήρε και βραβείο. Βέβαια εμένα το όνειρό μου ήταν να κάνω εγώ επιτυχία στην Αμερική ως τραγουδίστρια, αλλά αυτό δεν προέκυψε γιατί γύρισα στην Ελλάδα. Δεν έμεινα εκεί όταν έπρεπε, δηλαδή μετά την επιτυχία του τραγουδιού μου που είπε η Τζέσικα. Εγώ τότε ήμουν έγκυος στον γιο μου και έκανα οικογένεια. Οι συγκυρίες δεν βοήθησαν στο να κάνω περισσότερα πράγματα έξω σαν τραγουδίστρια, αλλά πιο πολύ σαν δημιουργός, είπε η Μαντώ στην Espresso.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2003 - Η Μαντώ στο gossip-tv: Το απρόοπτο, η ίωση και τι θα άλλαζε:«Σίγουρα όχι το ρούχο»

Μαντώ: «Πιστεύω ότι γεννήθηκα για να κάνω πράγματα στην Αμερική»

«Reunion» The Musical - Το gossip-tv στη συνέντευξη Τύπου- Η συγκίνηση και όσα θα δούμε

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved