Showbiz

Πέθανε η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου

Την τελευταία της πνοή άφησε η Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου σε νοσοκομείο της Γαλλίας βυθίζοντας τον δημοσιογραφικό και όχι μόνο κόσμο στη θλίψη.

Η αείμνηστη δημοσιογράφος που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, ήταν γεννημένη το 1934, στον Πειραιά. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Ιστορίας και μιλούσε άπταιστα γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά.

Το 1961, ξεκίνησε να ασκεί τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Messager D’ Athènes» και στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Ναυτεμπορική» και «Νέος ανένδοτος». Το 1966 συνέχισε τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία στην εφημερίδα «Ελεύθερος κόσμος», για λογαριασμό της οποίας κάλυψε ιστορικά γεγονότα σε δημοσιογραφικές αποστολές στο Βιετνάμ, στη Μέση Ανατολή κατά τον Αραβο-ισραηλινό πόλεμο και στη Γαλλία τον Μάιο του 1968.

Έφυγε από τη ζωή Έλληνας ηθοποιός

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης επαγγελματικής της πορείας ως ρεπόρτερ, αρθρογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια και χρονογράφος με τα ψευδώνυμα «Alter Ego» και «Τηλέμαχος», απασχολήθηκε στις εφημερίδες «Αθηναϊκή», «Βραδυνή», «Εστία», «Ελεύθερος Τύπος » ενώ η συνεργασία της με την «Εστία» διατηρήθηκε μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Οι συνεντεύξεις που της παραχώρησαν ιστορικές προσωπικότητες, μεταξύ αυτών η Ίντιρα Γκάντι, ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Μουαμάρ Καντάφι, αποτελούν ορόσημο στην καριέρα της. Η Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου υπήρξε επίσης, συγγραφέας μυθιστορημάτων, σεναρίων και θεατρικών, με έργα όπως: «Μια Ελληνίδα στον πόλεμο του Βιετνάμ», «Η Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη του Ελσίνκι», «Η στάσις της Ρωσίας δια την Κωνσταντινούπολιν και τα Στενά», «13 Δεκεμβρίου 1967», «Το μυθιστόρημα της Βασιλικής Δυναστείας της Ελλάδας», «Sxoop», κ.λ.π.

Το 2020 συστάθηκε το «Ίδρυμα προαγωγής του ελληνική πνεύματος Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου», με σκοπό την απονομή Βραβείου Λογοτεχνίας σε δημοσιογράφους για τη σύνταξη και έκδοση βιβλίου, εμπνευσμένο αποκλειστικά από την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Μπιλ Κομπς

Πέθανε γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης - «Έφυγες βασανισμένος από πολλά προβλήματα...»

Shifty Shellshock: Θλίψη. Βρέθηκε νεκρός ο 49χρονος τραγουδιστής των Crazy Town

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved