Φιλιώ Πυργάκη: 3 χρόνια από το θάνατό της – Η «μάχη» με τον καρκίνο και η τελευταία της επιθυμία
Showbiz

Φιλιώ Πυργάκη: 3 χρόνια από το θάνατό της – Η «μάχη» με τον καρκίνο και η τελευταία της επιθυμία

Σαν σήμερα στις 17 Ιουλίου 2021 έφυγε από τη ζωή η Φιλιώ Πυργάκη.

Η Φιλιώ Πυργάκη πάλεψε με τον καρκίνο ώσπου να χάσει τον άντρα της και έπειτα να αφεθεί για να τον συναντήσει…

Φιλιώ Πυργάκη: Η εξομολόγηση για τις τελευταίες στιγμές της «αρχόντισσας» του δημοτικού τραγουδιού

Η βασίλισσα των δημοτικών τραγουδιών Φιλιώ Πυργάκη έγινε γνωστή τραγουδώντας σε πανηγύρια από την εφηβεία σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ενώ έχει στο ενεργητικό της πάνω από 200 διαφορετικούς δίσκους.

puyrgaki-(2).jpg


Η διεθνής αναγνώριση και οι συναυλίες

Η Φιλιώ Πυργάκη πέρα από την Ελλάδα έκανε πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό (π.χ. στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στης Σκανδιναβία κ.α.) διαδίδοντας στο εξωτερικό το δημοτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

Ο καρκίνος και το τέλος

puyrgaki-(4).jpg

Το 2008 διαγνώστηκε με καρκίνο με τον οποίον πάλεψε 13 χρόνια μένοντας ενεργή στο τραγούδι μέχρι το τέλος. Απεβίωσε στις 17 Ιουλίου 2021 σε ηλικία 81 ετών και κηδεύτηκε στην Άκοβα Αργολίδας. Τον Μάιο είχε χάσει επίσης από καρκίνο τον σύζυγό της. Όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή, εκείνη παρακαλούσε κάθε μέρα να πεθάνει. «Τον τελευταίο καιρό είχε αποδυναμωθεί εντελώς. Δεν είχε δυνάμεις. Νομίζω, δεν ήθελε να ζήσει άλλο. Ζήτησε την κόρη της, τον γαμπρό της και τα εγγόνια της. Τους αγκάλιασε έναν έναν. Φίλησε τα χέρια της κόρης της και της είπε: “Εγώ παιδί μου θα φύγω. Να είστε δυνατοί, μονιασμένοι και να είστε περήφανοι για μένα. Ύστερα από λίγες ώρες έπεσε σε λήθαργο. Λίγο πριν φύγει, άνοιξε τα ματάκια της, μας κοίταξε και αυτό ήταν...”» είπε η συμπεθέρα της.

Το τελευταίο αντίο

1721221183741-968584310-puyrgaki-(1).jpg

Η ερμηνεύτρια των δημοτικών τραγουδιών κηδεύτηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Άκοβας Αργους. Νωρίτερα γνωστοποιήθηκε πως η οικογένεια επιθυμούσε αντί στεφάνων τη δωρεά στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα».
Χάρις Αλεξίου: «Με την ευχή του θεού ταξιδεύει αδελφή μας»

«Κάθε φορά που χάνεται ένας μεγάλος που υπήρξε θεμέλιο της παράδοσης μας νιώθουμε αγωνία για το αν θα πάρει κάποιος άλλος αντάξιός του την θέση του» έγραψε η Χάρις Αλεξίου στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook. «Η Φιλιώ Πυργάκη θα έχει την θέση της μαζί με τους άλλους διακεκριμένους της ιστορίας του δημοτικού τραγουδιού στην αιωνιότητα. Η θέση της όμως εδώ σ’ εμάς μένει ορφανή. Με την ευχή του θεού ταξιδεύεις αδελφή μας. Αιώνια η μνήμη σου και η ευγνωμοσύνη μας που τραγούδησες για τους Έλληνες» πρόσθεσε

Πηγή Λοιπόν

Φιλιώ Πυργάκη: Με τραγούδια το τελευταίο «αντίο» στην «αρχόντισσα» του Δημοτικού τραγουδιού

Βέρρα – Βελισσάρης: Το «αντίο» στη Φιλιώ Πυργάκη και οι κοινές τους φωτογραφίες

Κατερίνα Ζαρίφη: Έτσι «αποχαιρετά» τη Φιλιώ Πυργάκη: «Η Φιλιώ που με νανούριζε μωρό»

Φιλιώ Πυργάκη: Και το Twitter υποκλίθηκε στην αρχόντισσα του δημοτικού τραγουδιού (photos)

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved