Showbiz

Ο Γιώργος Καράβας στο Άγιον Όρος! Οι φωτό με τους μοναχούς της Μονής Σίμωνος Πέτρας

Μία ξεχωριστή εμπειρία ζωής θέλησε να ζήσει προ ημερών ο Γιώργος Καράβας μαζί με έναν φίλο του καθώς εν μέσω καλοκαιριού επισκέφτηκαν το Άγιο Όρος

Ο παρουσιαστής, μοντέλο και επιχειρηματίας επισκέφτηκε τη Μονή Σίμωνος Πέτρας, που θεωρείται ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα στην Αθωνική Πολιτεία.

Γιώργος Καράβας – Ραφαέλα Ψαρρού: Βόλτα στα βόρεια προάστια πιο ερωτευμένοι από ποτέ!

Η μονή ονομάζεται και Σιμωνόπετρα και είναι μία από τις είκοσι μονές του Αγίου Όρους. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων από τη θάλασσα και είναι χτισμένη σε βράχο από γρανίτη. Θεωρείται δε ένα από τα τολμηρότερα οικοδομήματα της βυζαντινής μηχανικής, καθώς αποτελεί ένα επταώροφο πυργωτό κτίριο. Το Καθολικό της μονής είναι αφιερωμένο στη Γέννηση του Χριστού.

Σύμφωνα με το wikipedia, το σύνολο μοναχών, δοκίμων και των εντός Αγίου Όρους εξαρτηματικών αδελφών, κυμαίνεται σήμερα περίπου στα 85 άτομα. Οι εκτός Αγίου Όρους εξαρτηματικοί μοναχοί που διαβιούν στα Μετόχια της Μονής ανέρχονται περίπου στα 40 άτομα. Έτσι η συνολική δύναμη των εντός και εκτός Αγίου Όρους μοναχών ανέρχεται στους 120-130 μοναχούς.

Κάποιους από αυτούς είχε τη δυνατότητα να συναντήσει στο ταξίδι του ο Γιώργος Καράβας ο οποίος εντυπωσιάστηκε από την απόλυτη ηρεμία και την κατανυκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί εκεί.

Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τις διακοπές με τη σύζυγό του Ραφαέλλα Ψαρρού και τα δύο τους παιδιά, θέλησε να ζήσει αυτή την ξεχωριστή εμπειρία και μάλιστα στη Μονή είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί και με μοναχούς. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες που ανέβασε ο ίδιος ο Γιώργος Καράβας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

Διαβάστε επίσης:

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved