Σαν σήμερα γεννήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη! Το άγνωστο δεύτερο όνομα & η ιστορία πίσω από το «Αλίκη»
Showbiz

Σαν σήμερα γεννήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη! Το άγνωστο δεύτερο όνομα & η ιστορία πίσω από το «Αλίκη»

Σαν σήμερα το 1934 γεννήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Πατέρας της ήταν ο Ιωάννη Βουγιουκλάκης, δικηγόρος και πρώην Νομάρχης Αρκαδίας και η Αιμιλία Κουμουνδούρου δισέγγονη του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Κουμουνδούρου.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Αποκαλύφθηκε το μεγάλο μυστικό της 28 χρόνια μετά τον θάνατό της

vougiouklaki.jpg

Οι γονείς της παντρεύτηκαν στις 22 Οκτωβρίου 1933. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής ο πατέρας της δολοφονήθηκε το 1943. Ο θάνατος του πατέρα της στοίχισε πολύ, δεν είχε πλέον την πατρική στοργή και η μητέρα της ανέλαβε μόνη της υπό αντίξοες συνθήκες να μεγαλώσει τα τρία της παιδιά: την Αλίκη τον Αντώνη και τον Τάκη.

Η ιστορία πίσω από το όνομά της

1675194306263-791523639-vougiouklaki.jpg

Η βάφτιση της μικρής Αλίκης ήταν επεισοδιακή. Καλεσμένος έβαλε φωτιά στην κουβέρτα του μωρού που την είχαν απλώσει πάνω από την κολυμπήθρα. Κι ενώ οι στιγμές ήταν δύσκολες εκείνη άνοιξε τα μάτια της και άρχισε να κλαίει. Οι γονείς της ήθελαν να της το όνομα της γιαγιάς της, Σταματίνας. Επειδή όμως δεν τους άρεσε και πολύ, την ώρα του μυστηρίου η μητέρα της πετάχτηκε και είπε: «Πες πρώτα Αλίκη και μετά Σταματίνα». Έτσι επικράτησε το πρώτο όνομα που την έκανε γνωστή σε ολόκληρη την Ελλάδα.

1675183262065-652199005-aliki-vougiouklaki-4.jpg

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο το 1953 ενώ ήταν δευτεροετής μαθήτρια της Δραματικής του Εθνικού, ενώ τον επόμενο χρόνο πραγματοποίησε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο. Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες διεθνείς παραγωγές, οι περισσότερες των οποίων έγιναν εισπρακτικές επιτυχίες. Της είχε αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «εθνική σταρ» της Ελλάδας, ο οποίος την ακολουθεί έως σήμερα.

Όταν η Αλίκη έφτασε στην Αυστραλία - Οι Έλληνες ομογενείς είδαν στο πρόσωπό της την πατρίδα τους

Βουγιουκλάκη: Αδημοσίευτες φωτογραφίες της με μαγιό από το εξοχικό της - Ξέγνοιαστη & ευτυχισμένη!

Βουγιουκλάκη – Ηλιάδης: Η αδημοσίευτη κοινή φωτό & οι άγνωστες λεπτομέρειες: «Η Αλίκη καταρρακώθηκε»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved