Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος για Ψυχοκόρες: «Ο Παύλος μου θυμίζει πολύ τον εαυτό μου»
Showbiz

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος για Ψυχοκόρες: «Ο Παύλος μου θυμίζει πολύ τον εαυτό μου»

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στις Ψυχοκόρες, σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο ηθοποιός μιλά με τα καλύτερα λόγια για τη σειρά και αποκαλύπτει τα συναισθήματά του, μετά το τέλος αυτής της σειράς.

  • Δύο λόγια για τον Παύλο από τις «Ψυχοκόρες». Εναν χαρακτήρα πολύ ενδιαφέροντα, απρόβλεπτο, αλλά ενίοτε εκνευριστικό, γιατί και δείλιασε και πρόδωσε. Πώς αισθάνεστε για αυτόν;

Εμένα αυτός ο άνθρωπος με συγκινεί, κυρίως επειδή είναι μικρούλης. Όπως είμαι και εγώ. Δεν είναι ήρωας καθόλου, όπως και εγώ δεν είμαι καθόλου ήρωας. Δεν συμπεριφέρεται με τρόπο λογοτεχνικά εύκολο, δεν κάνει καμία μεγάλη πράξη. Όμως, σιγά-σιγά, οι μικρές πράξεις του, που είναι γεμάτες δειλία, του επιτρέπουν να είναι ανθρώπινος. Είναι ένας άνθρωπος ο Παύλος. Ένας άνθρωπος, τον οποίο σέβομαι πολύ και καταλαβαίνω ακόμα περισσότερο - γιατί μου θυμίζει πολύ τον εαυτό μου. Τη δική μου μικρότητα. Δεν είναι καθόλου κακός εννοείται, δεν είναι όμως και τόσο καλός ώστε να χάσει πράγματα. Κάπως προσπαθεί να τα βολέψει ο καημένος, ανάμεσα σε αυτό που θα έπρεπε, σε αυτό που θέλει, σε αυτό που μπορεί... Είναι ένας από μας ή, τέλος πάντων, μου μοιάζει.

Οι Όρνιθες με τους Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και Γιώργο Χρυσοστόμου πετούν σε όλη την Ελλάδα

  • Ο μονόλογος που ετοιμάζετε με τη Στεφανία Γουλιώτη;

Ο «Εκλεκτός» συνδέεται με τον ξεχωριστό αλλά και με την εκλογή, με αυτόν που διαλέγουμε. Είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε αυτόν που ξεχωρίζει από εμάς και σε αυτόν που επιλέγουμε να ξεχωρίσει από εμάς. Είναι κείμενο υπό κατασκευή, το φτιάχνουμε παρέα με τη Στεφανία, σχετίζεται με μια μεγάλη αγωνία, πάλι πολύ προσωπική, που έχει να κάνει με την ευθύνη και την ανάληψή της.

Οι άνθρωποι κρυβόμαστε από την ευθύνη, άρα αναζητούμε ηγέτες που θα μας απαλλάξουν από αυτή την ευθύνη. Αυτοί μας το υπόσχονται, αλλά, φυσικά, λένε ψέματα. Σε όλα αυτά βασίζεται το παμπάλαιο πρόβλημα του λεγάμενου λαϊκισμού που, μαζί με τη δημαγωγία, είναι οι πιο διαδεδομένες «αρετές» της πολιτικής και χρησιμοποιούν τη δική μας εσωτερική, πολύ μεγάλη ανάγκη να παραμείνουμε έφηβοι. Είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη και σε αυτό αναφέρεται το έργο.

  • Υπάρχει κάτι άλλο που προγραμματίζετε;

Μια παράσταση τον Δεκέμβριο, στο θέατρο «Ιλίσια», με τη Μαρία Ναυπλιώτου και τον Δημήτρη Αλεξανδρή. Θα σκηνοθετήσω. Δεν θα παίξω στο θέατρο του χρόνου, είπε ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στη Realife.

Διαβάστε επίσης:

Τιμωρός: Αυτά είναι τα πρόσωπα που θα δούμε στο πλευρό του Δημήτρη Λάλου

Η Ναταλία Τσαλίκη στο θεάτρο Άλμα σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved