Σμαράγδα Καρύδη: Η ηλικία, η συνεργασία με τη Τζένη Καρέζη & τα 20 χρόνια με τον Θοδωρή Αθερίδη
Showbiz

Σμαράγδα Καρύδη: Η ηλικία, η συνεργασία με τη Τζένη Καρέζη & τα 20 χρόνια με τον Θοδωρή Αθερίδη

Η Σμαράγδα Καρύδη είναι αγαπημένη ηθοποιός και σκηνοθέτις και την έχουμε απολαύσει σε πολλές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, κυρίως όμως μέσα από το Παρά 5.

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε σαν σήμερα στην Αθήνα το 1969, μέσα σε ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον, καθώς οι γονείς της είναι οι επίσης ηθοποιοί Ντίνος Καρύδης και Τζούλια Αργυροπούλου.

Θοδωρής Αθερίδης - Σμαράγδα Καρύδη: Θαλάσσιες βόλτες με σκάφος - Το ξέγνοιαστο καλοκαίρι τους

Η καριέρα & η συνεργασία με την Τζένη Καρέζη

Μετά το σχολείο φοίτησε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία και αποφοίτησε. Ξεκίνησε την καριέρα της στο χώρο της υποκριτικής όταν ήταν ακόμη παιδί και, συγκεκριμένα, το ντεμπούτο της έγινε το 1972, σε ηλικία μόλις 3 ετών, μέσα από την κινηματογραφική ταινία Ερωτική συμφωνία, στο πλευρό της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου. Στην εν λόγω ταινία συμμετείχε και ο πατέρας της.

smaragda-karidi-magio-820x1024.jpg

Πέρα από ηθοποιός είναι σκηνοθέτιδα και παρουσιάστρια.

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε το 1992, σε ηλικία 23 ετών, μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1 Βαμμένα κόκκινα μαλλιά, ενώ ακολούθησαν κάποια guests στις σειρές Ανατομία ενός εγκλήματος και Το χάραμα.

Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπου ενσάρκωνε ρόλους περισσότερο δραματικούς, μέχρι και την συμμετοχή της στη σειρά Στο παρά 5, όπου μέσα από τον ρόλο της Ντάλιας κατέστη μια από τις πιο αγαπημένες κωμικές ηθοποιούς της χώρας.

Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε στη σειρά «Γιούγκερμαν» και την επόμενη, στη σειρά Φίλα το βάτραχο σου μαζί με τον Θοδωρή Αθερίδη.

Το 2014, αναλαμβάνει τη παρουσίαση της ψυχαγωγικής εκπομπής Celebrity Game Night στο ΜΕGA η οποία προβλήθηκε μέχρι το 2016, ενώ το 2015 πρωταγωνίστησε στην Εθνική Ελλάδος.

Την έχουμε απολαύσει επίσης και σε πολλές ταινίες, όπως και σε θεατρικές παραστάσεις.

Ο έρωτας της ζωής της

Μπορεί η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης να είναι ζευγάρι τα τελευταία 20 χρόνια αλλά τα 12 από αυτά ο δεσμός τους παρέμενε «κρυφός», αφού δεν είχαν κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση.

karydi-atheridis.jpg

NDPPHOTO

ndpphoto@gmail.com

«Ο Θοδωρής είναι πάρα πολύ ανοιχτός. Δε φοβάται τίποτα. Υποτίθεται ότι είναι ένας φοβιτσιάρης που φοβάται τις αρρώστιες, φοβάται μην πεθάνει, φοβάται μην του τύχει κάτι, αλλά εγώ επί της ουσίας βλέπω έναν άνθρωπο που δεν φοβάται τίποτα. Γιατί δεν φοβάται να εκθέσει καθόλου τον εαυτό του. Είναι απολύτως ανοιχτός. Είναι εντυπωσιακά ανοιχτός. Εμένα μου έχει κάνει καλό αυτό. Γιατί είμαι ακριβώς το αντίθετο από τη φύση μου», είχε αποκαλύψει η γνωστή ηθοποιός για τον σύντροφό της και τότε καταλάβαμε πως τα ετερώνυμα όντως έλκονται.

Η σχέση με τον πατέρα της

Η Σμαράγδα Καρύδη φαίνεται πως έχει μία πολύ ιδιαίτερη σχέση με τον πατέρα της, Ντίνο Καρύδη, ο οποίος είχε δηλώσει στο παρελθόν για την κόρη του:

"Όταν ήταν 7 χρονών είπε ένα ποίημα στο σχολείο που το είπε τόσο ωραία που είπα μέσα μου ότι θα γίνει μία σπουδαία ηθοποιός. Στο Κολωνάκι σε ένα ζαχαροπλαστείο θυμάμαι ήταν 12 χρονών κα την ρώτησε ένας φίλος μου συγγραφέας, τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις και του είπε, ηθοποιός, την ρώτησε γιατί και του απάντησε η κόρη μου για τη μαγεία. Εκεί τα έχασα. Πέρασε στο Εθνικό με την πρώτη και θυμάμαι ήταν διευθυντής τη σχολής ο πατέρας του Δημήτρη Λιγνάδη. Μόλις είπε τα πρώτα λόγια την πέρασε και τελείωσε με άριστα. Όταν πήγε στο σχολείο η Σμαράγδα μου, την ρώτησε κάποιος πού δουλεύει ο μπαμπάς σου και εκείνη του απάντησε, δεν δουλεύει παίζει".

201910272247570.0370_SMARAGDA_KARIDI_THODORIS_ATHERIDIS_NTINOS_KARIDIS_26102019.jpg

NDPPHOTO

Πληροφορίες: Wikipedia.

Διαβάστε επίσης:

Σμαράγδα Καρύδη: Το γραμμωμένο κορμί της με μαγιό, το ψάθινο καπέλο και η αποθέωση

Σμαράγδα Καρύδη: Οι πρώτες φωτό με μαγιό για φέτος το καλοκαίρι - Διακοπές στους Παξούς

Σμαράγδα Καρύδη: Το σύντομο ταξίδι στην Πορτογαλία & οι στιλιστικές επιλογές που συζητήθηκαν!

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved