Showbiz

Λυδία Κονιόρδου: «Ο κόσμος έχει ανάγκη και από το αρσενικό και από το θηλυκό»

Η κορυφαία Ελληνίδα τραγωδός Λυδία Κονιόρδου πρωταγωνιστεί αυτό το καλοκαίρι στις «Ικέτιδες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, κατέχοντας μάλιστα αντρικό ρόλο, εκείνον του Πελασγού, βασιλιά του Αργους, σε ένα έργο που μιλά για τον αγώνα της γυναίκας ενάντια στην ανδρική βία.

«Η σκηνοθέτις του έργου είχε λόγο που μου πρότεινε αυτόν τον ρόλο. Δεν γίνεται για εντυπωσιασμό, αλλά για να τονίσουμε ότι η εξουσία που υπήρχε στην Ελλάδα πριν από τους Αχαιούς σεβόταν και προστάτευε τη γυναίκα, ήταν εναντίον της βίας και υπέρ της λήψης αποφάσεων από τον λαό. Σε αυτό το έργο αρέσει πολύ στον κόσμο το δικαίωμα της γυναίκας στην αυτοδιάθεση και η υποχρέωση του πολιτικού με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος να στέκεται διπλά στο δίκαιο. Είναι ένας ύμνος στον αγώνα της γυναίκας να διαθέτει το σώμα της εκεί που αυτή θέλει», λέει η ίδια στην «Κυριακάτικη Απογευματινή».

Λυδία Κονιόρδου: Η Ρωσίδα γιαγιά, ο ρόλος στη Γη της Ελιάς & η επικείμενη συνεργασία με τη Σάττι

Ωστόσο η πάλη της γυναίκας με την ανδρική βία έχει συνταράξει τη σύγχρονη ζωή τα τελευταία χρόνια. «Η γυναίκα έχει κάνει μεγάλα βήματα μέσα στην ιστορία για να καταλάβει μια θέση στον αγώνα της για την ισότητα. Όμως αυτός ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Έχει πολύ δρόμο ακόμα. Πολλές φορές οι γυναίκες χάνουν τα γυναικεία τους όπλα, την πειθώ, την αλληλεγγύη, τη συμπερίληψη, και γίνονται σκληρές και επιθετικές, όπως θα ταίριαζε σε έναν άντρα, θεωρώντας ότι μόνο έτσι θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη ενός κόσμου που διέπεται από την αντρική νοοτροπία. Όμως ο κόσμος έχει ανάγκη και από το αρσενικό και από το θηλυκό», αναφέρει

Η ανατριχιαστική εξομολόγηση της Κονιόρδου: Επί 3 χρόνια δεν έζησα. Κάθε βράδυ έκανα τον σταυρό μου

Λυδία Κονιόρδου: Ο πρωταθλητισμός, ο ρόλος που αρνήθηκε και ο γάμος με γνωστό μουσικό

Λυδία Κονιόρδου: Οι σπάνιες φωτογραφίες, τα spoiler και η επιτυχημένη σειρά που αρνήθηκε να παίξει

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved