Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Πασχάλης – Οι Olympians, η solo καριέρα, η ηλικία & η οικογένεια
Showbiz

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Πασχάλης – Οι Olympians, η solo καριέρα, η ηλικία & η οικογένεια

Ο Πασχάλης γεννήθηκε σαν σήμερα, 24 Αυγούστου στο Δοξάτο Δράμας.

Το όνομα του είναι Πασχάλης Αρβανιτίδης και είναι γνωστός σε όλους μας με το μικρό του όνομα, Πασχάλης.


Είναι γεννημένος το 1946, άρα ο τραγουδιστής γίνεται σήμερα 78 χρονών.

olympianspasxalis.jpg


Ο πατέρας του, Γιάννης, ήταν από την Ανατολική Θράκη (Μάλγαρα – Καρατζάχαλι) και η μητέρα του, Βασιλική, Μακεδονίτισσα από τον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών.

Είναι παντρεμένος με την Αλίκη Αρβανιτίδη, η οποία είναι δικηγόρος και έχουν δύο παιδιά, ένα γιο, τον Γιάννη, και μία κόρη, τη Ζήνα (Ζηνοβία), η οποία ακολουθεί καριέρα μουσικού και συνθέτριας.
Το 2013 έγινε παππούς απέκτησε μία εγγονή, την Αλίκη και το 2018 έναν εγγονό, τον Άγγελο.

paschalis_arvanitidis.jpg

Η καριέρα του ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία με το συγκρότημα των Olympians, ενώ αργότερα ακολούθησε σόλο καριέρα.


Η παγκόσμια μουσική επανάσταση των Beatles και Rolling Stones βρήκε τον Πασχάλη στην εφηβεία και δεν τον άφησε ανεπηρέαστο.
Στα δεκαέξι του χρόνια δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα, τους Drugstoremen, μετά τους Brahms και στα δεκαοκτώ του τους Olympians.

3038218.jpg


Τραγουδιστής και μπασίστας του συγκροτήματος, Olympians έγραψε το τραγούδι «Ο τρόπος», το οποίο έφερε την επανάσταση στη μοντέρνα ελληνική μουσική. Για πρώτη φορά τραγουδήθηκαν ελληνικοί στίχοι σε ποπ τραγούδι. Η απλότητα και η ανεπιτήδευτη ερμηνεία του Πασχάλη, έβαλε τις βάσεις για την εξέλιξη των ελληνικών στίχων στην ποπ μουσική.

Συνθέτης και στιχουργός πολλών επιτυχιών των Olympians, ο Πασχάλης ξεδίπλωσε από πολύ νωρίς το ταλέντο του.

pasxalis-main-960x640.jpg

Το 1972 πήρε την μεγάλη απόφαση να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως σόλο τραγουδιστής.
Η επιτυχία ήρθε αμέσως. «Τρέξε μεσ’ στη συντροφιά μας να μπεις», «Jesus Christo», «Ουρανέ που περνάς», «Το τραγούδι μου» και πολλές άλλες χρυσές επιτυχίες που έκαναν τον Πασχάλη Super Star, το ίνδαλμα της νεολαίας της δεκαετίας του 1970, που οι εμφανίσεις του απαιτούσαν την παρουσία της αστυνομίας, αφού οι αναρίθμητες θαυμάστριές του πάθαιναν υστερία.

Το 1975 μετά από πρόσκληση του παραγωγού και συνθέτη Λέο Λέανδρου ― πατέρα της Βίκυ Λέανδρος ― πήγε στη Γερμανία και ηχογράφησε τέσσερις δίσκους 45 στροφών στα γερμανικά. Τα τραγούδια «Oh Maria» και «Weine nicht Mama» κατάφεραν να μπουν μέσα στα δέκα πρώτα του γερμανικού hit parade. Παρόλη την επιτυχία που σημείωσε εκεί ο Πασχάλης, την ίδια χρονιά επέστρεψε στην Ελλάδα για να παντρευτεί την αγαπημένη του Αλίκη με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.

Το 1977 σταθμός στην καριέρα του ήταν η Eurovision, όπου μαζί με τους Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μπέσσυ Αργυράκη και Μαριάννα Τόλη εκπροσώπησε την Ελλάδα με το τραγούδι του Γιώργου Χατζηνάσιου και της Σέβης Τηλιακού «Μάθημα Σολφέζ», καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πετυχημένους συνθέτες, έκανε πρωτοποριακές δισκογραφικές δουλειές , αλλά και δοκίμασε και πιο κλασικούς μουσικούς δρόμους.

pasxalis-me-aliki.jpg

Τα τραγούδια του αιώνιου έφηβου Πασχάλη ξεσηκώνουν μέχρι και σήμερα και δεν υπάρχει έστω κάποιος που να μην έχει σιγοτραγουδήσει κάποια επιτυχία του.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2024 - Πασχάλης για Σάττι: «Δε μου άρεσε οπτικά το θέαμα, ήμασταν σαν φτωχοί συγγενείς»

Ο Πασχάλης θυμάται πώς δημιούργησε το τραγούδι «Ο τρόπος» - Ο απίστευτος αριθμός πωλήσεων

Πασχάλης: «Ήμουν ο… Σάκης Ρουβάς της εποχής. Μου έσκιζαν τα ρούχα & μου τραβούσαν τα μαλλιά»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved