Showbiz

Ο Μίνως Μάτσας έχει γενέθλια! Η ηλικία, η καριέρα και τα δίδυμα με την Όλγα Κεφαλογιάννη

Ήταν 6 Σεπτεμβρίου του 1968 όταν ένας σπουδαίος Έλληνας γεννήθηκε και κανείς δεν είχε σκεφτεί τότε ότι ο Μίνως Μάτσας θα γινόταν ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και παραγωγούς της γενιάς του.

Ο Μίνως Μάτσας γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι σήμερα 56 ετών. Είναι εγγονός του ιδρυτή της δισκογραφικής εταιρείας Minos EMI. Η μία γιαγιά του ήταν από την Κωνσταντινούπολη, η άλλη από τη Θεσσαλονίκη και ο παππούς του, ο Μίνως, από τα Ιωάννινα.

Γεννήθηκε σε μια μουσική οικογένεια με τη παράδοση της δισκογραφίας ολοζώντανη και με ένα πατέρα που βρισκόταν στην στιγμή της μεγάλης δημιουργίας του. O πατέρας του, Μάκης, τον είχε από πέντε χρονών στο στούντιο, μαζί του. Ο Μίνως Μάτσας από μικρός εκδήλωσε την επιθυμία να μάθει κλασική κιθάρα και έτσι πολύ σύντομα, έγινε το επίκεντρο της νεανικής τραγουδιστικής του παρέας.

Πήρε πτυχίο από το Ωδείο Αθηνών και από τη Σχολή Τζούλιαρντ. Όταν άρχισε να γράφει τις πρώτες συνθέσεις του, δεν ήθελε να το μάθει κανείς.

Μίνως Μάτσας: Στις 2 Σεπτέμβριου στο Ηρώδειο

Το 1994 ο Μίνως Μάτσας συνέθεσε τον πρώτο του κύκλο τραγουδιών με τίτλο Χίλιες και μία νύχτες πάλι, σε στίχους Άκου Δασκαλόπουλου. Το 1995 τέσσερις συνθέσεις του είχαν συμπεριληφθεί στον πολυσυλλεκτικό δίσκο του Γιώργου Νταλάρα Καλώς τους.

Από το 2000 έως το 2011 έζησε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ως συνθέτης έχει δεκάδες ταινίες στο ενεργητικό του, θεατρικές παραστάσεις, καθώς και τηλεοπτικά προγράμματα. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά για την ταινία Ο Παρθενώνας, καθώς και στις παραστάσεις του Αριστοφάνη Όρνιθες και Ειρήνη, που ανέβηκαν στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου. Έχει βραβευθεί και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (για το Eduart και το Σκλάβοι στα δεσμά τους). Έγραψε επίσης τη μουσική για την ταινία O κυρίαρχος του παιχνιδιού 3: Η λύτρωση (Undisputed III: Redemption, 2010).

Το 2016 έντυσε μουσικά το αυθεντικό κείμενο του Βόιτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ. Το 2017 κυκλοφόρησε το σάουντρακ για τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Σακαρίδη Amerika Square, που βασίζεται στην πολυβραβευμένη νουβέλα του Γιάννη Τσίρμπα Η Βικτώρια δεν υπάρχει.

Προσωπική ζωή

Είναι παντρεμένος με την Όλγα Κεφαλογιάννη και μαζί έχουν αποκτήσει δύο υπέροχα παιδιά - διδυμάκια.

«Σαφώς τα δίδυμα έχουν αλλάξει τον κόσμο μας από τα θεμέλιά του! Μας μαθαίνουν να είμαστε υπομονετικοί, να βάζουμε τον εαυτό μας σε δεύτερη μοίρα, αλλά, κυρίως βλέποντας τον κόσμο ξανά μέσα από τα μάτια τους με γυρνάνε σε μια αθωότητα σχεδόν ποιητική! Νομίζω και τα δύο παιδιά έχουν μια καλή αναλογία και από τους δυο μας. Η μουσική είναι στην ημερήσια διάταξη και μέρος του παιχνιδιού. Νομίζω πως τη θεωρούν δεδομένη, κάθονται στο πιάνο δίπλα- δίπλα, παίζουν, τραγουδούν, έρχονται στο στούντιο και παίζουν ντραμς», είχε δηλώσει ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Παγκόσμια ημέρα μουσικής: 4 + 1 ερμηνευτές μιλούν για την αξία της μουσικής στη ζωή τους!

Μίνως Μάτσας: H συμβουλή που κρατά από τις εμβληματικότερες προσωπικότητες της μουσικής

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved