15Αύγουστος: Το τάμα της Αλίκης στην Παναγιά & οι στιγμές κατάνυξης της Μενεγάκη στην Άνδρο
Instagram
Gossip Specials

15Αύγουστος: Το τάμα της Αλίκης στην Παναγιά & οι στιγμές κατάνυξης της Μενεγάκη στην Άνδρο

Δεκαπενταύγουστος: Σήμερα γιορτάζει όλη η Ορθοδοξία και ειδικά στη χώρα μας η Χάρη της γιορτάζεται με κάθε λαμπρότητα. 

Πολλοί είναι και οι επώνυμοι οι οποίοι, έχοντας δυνατή πίστη γιορτάζουν και ανάλογα αυτή την ξεχωριστή μέρα. Πολλοί μάλιστα έχουν κάνει και τάματα στην Παναγία, σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής τους.

Δεκαπενταύγουστος: Πού γιόρτασαν οι Έλληνες celebrities; Οι φωτογραφίες στα social media

Είναι εκείνες οι στιγμές όπου ο φόβος, η απελπισία και η αβεβαιότητα, κυριαρχούν και μόνο η πίστη είναι αυτή που μπορεί να κάνει τον άνθρωπο να σταθεί στα πόδια του και να παλέψει για ό,τι και αν αντιμετωπίζει.

Κάτι ανάλογο έχει συμβεί φυσικά και στους celebrities της χώρας μας, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν δημοσιοποιήσει το τάμα που έχουν κάνει στο παρελθόν ή έχουν ευχαριστήσει την Παναγία για την καλή έκβαση μιας δυσκολίας τους.

Όπως ο Γιώργος Λεμπέσης ο οποίος είχε προσφέρει στο παρελθόν στην Παναγία της Τήνου ένα χρυσό δαχτυλίδι ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για το γεγονός ότι κατάφερε να ξεπεράσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η συγκίνηση της Αλίκης: «Το παιδί μου, μου το χάρισε η Μεγαλόχαρη»

Τάμα στην Παναγία της Τήνου είχε κάνει η αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη καθώς δυσκολευόταν να αποκτήσει παιδί στον γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Στο βιβλίο της μονής της Παναγίας στην Τήνο, με ημερομηνία 4 Ιουνίου 1970, υπάρχουν τα ιδιόχειρα ευχαριστήρια σημειώματα της Αλίκης και του Δημήτρη που είναι πραγματικά πολύ συγκινητικά. «Θεέ μου, σ’ ευχαριστώ! Το παιδί μου, μου το χάρισε η Μεγαλόχαρη», έγραφε η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ακριβώς από κάτω ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, πρόσθετε: «Είναι η πιο ωραία μέρα της ζωής μου. Ευχαριστώ την Παναγία».

alikivougiouklakiofficial_1715527689_3366412711807194458_9771641078.jpg

Μία δύσκολη στιγμή βίωσε η Ελένη Πετρουλάκη όταν έπεσε θύμα τροχαίου από το οποίο σώθηκε από θαύμα. Έτσι, ως πράξη ευγνωμοσύνης στη Χάρη της, πρόσφερε στην Παναγία της Τήνου δύο χρυσές εικόνες της Μεγαλόχαρης.

Από θαύμα όμως σώθηκε από τροχαίο και ο Ηλίας Βρεττός ο οποίος έχει μιλήσει αρκετές φορές γι' αυτό. Ήταν το 2018 όταν ο τραγουδιστής λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του από το τροχαίο. Αν και σώθηκε, τα χειρουργεία που ακολούθησαν αλλά και η αποκατάσταση των βλαβών που είχε προκαλέσει στο κορμί του η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα επίπονα. Χρειάστηκε να κάνει τρεις χειρουργεία και να μείνει για αρκετό καιρό στο κρεβάτι του πόνου μέχρι τελικά να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Πριν από μερικά χρόνια, ο Ηλίας Βρεττός είχε αποκαλύψει μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Instagram ότι είχε καταφέρει να εκπληρώσει ένα τάμα που είχε κάνει προκειμένου να γίνει καλά. Συγκεκριμένα είχε γράψει: «Πριν από τρία χρόνια είχα έρθει με πατερίτσες και φρεσκοχειρουργημένες φωνητικές χορδές στη Νάξο, με τους γιατρούς και φίλους μου ©mariannakorre @ nikbaxevanos. Δεν μπορούσα ούτε να μιλήσω, ούτε να περπατήσω τότε.

Vrettos-1.jpg

Με έφεραν στην Παναγία την Αργοκοιλιώτισσα και το θαυματουργό σπήλαιό της με το αγίασμα που βγαίνει μέσα από τον βράχο! Έκανα τάμα να με αξιώσει να γίνω καλά και να έρθω να την ευχαριστήσω, καταφέρνοντας να ανέβω τα σκαλιά της στο σπήλαιο, που τότε δεν μπορούσα!

Σήμερα εκπλήρωσα το τάμα μου και μόλις συνειδητοποίησα, πως εντελώς τυχαία, σήμερα με το παλαιό ημερολόγιο είναι του προφήτη Ηλία και γιορτάζω! Απίστευτα συναισθήματα και θεόσταλτες συμπτώσεις με κάνουν να χαμογελάω πολύ πλατιά σήμερα!

Σας αγαπάω! Βοήθειά μας και μεγάλη η χάρη της Παναγίας μας!».

Βαθιά θρησκευόμενος και ο Πύρρος Δήμας, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1994 το αφιέρωσε στη Χάρη της στην Τήνο. Μάλιστα, όταν επέστρεψε από τη διοργάνωση, πήρε το πρώτο πλοίο και πήγε στο νησί προκειμένου να εκπληρώσει το τάμα του.

caa1e5c6-skafida-dimas.webp

Στιγμές κατάνυξης της Μενεγάκη στην Άνδρο

Πίστη στην Παναγία έχει και η Ελένη Μενεγάκη η οποία στις πιο πολλές επισκέψεις της στην Άνδρο, πάντα βρίσκει χρόνο για να επισκεφθεί το μοναστήρι της καρδιάς της και να ζήσει στιγμές κατάνυξης και προσευχής.

1722327098623-810953732-eleni-menegaki-(2).jpg

Instagram / elenimenegaki

Όμως, πριν από μερικά χρόνια είχε επισκεφτεί και τα Κύθηρα προκειμένου να εκπληρώσει το τάμα της στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved