Ελένη Φιλίνη: Ποτέ δεν είχα πολλά χρήματα, ζούσα απλώς με μία αξιοπρέπεια
Showbiz

Ελένη Φιλίνη: Ποτέ δεν είχα πολλά χρήματα, ζούσα απλώς με μία αξιοπρέπεια

Η Ελένη Φιλίνη αυτό το διάστημα βρίσκεται σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την παράσταση, Ο ζηλιαρόγατος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Ελένη Φιλίνη, αναφέρθηκε στην εποχή της βιντεοκασέτας και αν έβγαλε χρήματα από το επάγγελμα του ηθοποιού.

-Φοβήθηκες μην εγκλωβιστείς στη δεκαετία του ’80, να γίνεις κάπως σαν σύμβολο της;

Η δεκαετία του '80, που ξεκίνησα εγώ, ήταν η δεκαετία που σε κάποιους κομπλεξικούς έπρεπε να αποδείξεις, να υπερβείς τις δυνάμεις σου, ότι έχεις και ταλέντο. Δηλαδή άμα είχες μια εμφάνιση, ήσουν ατάλαντος. Κάποιοι το είχαν αφήσει αυτό το φαρμάκι, να το πω έτσι. Αυτοί που δεν είχαν την αναγνώριση και το έπαιζαν δήθεν, όλοι αυτοί άφησαν αυτό το φαρμάκι. Αυτή είναι η διαφορά τώρα που δεν υπάρχει αυτό.

-Σου αποδίδουν ωστόσο ότι αναλώθηκε πολύ στις λεγάμενες βιντεοκασέτες.

Δεν ξέρω ποιος τα λέει αυτά, πάντως όχι ο κόσμος. Έχουν βάλει στο «στόμα» του κόσμου πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί. Για το θέμα της βιντεοκασέτας έχω να πω ότι έγιναν κάποιες δουλειές πολύ καλύτερες από αυτές της μετέπειτα ιδιωτικής τηλεόρασης. Δούλεψα με πολλούς, αξιόλογους σκηνοθέτες και συμπρωταγωνιστές, τον Τσιβιλίκα, τον Ευαγγελόπουλο, με πάρα πολύ κόσμο! Έγιναν σίγουρα και προχειρότητες, απλώς εκείνοι που μεταπήδησαν στην ιδιωτική τηλεόραση συνήθιζαν να θάβουν εκείνες τις δουλειές. Γιατί, στην τηλεόραση δεν έγιναν προχειρότητες; Στον κινηματογράφο, στο θέατρο; θα μπορούσα να έχω κάνει 80 βιντεοταινίες, όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοι, γιατί τα χρήματα ήταν πολλά τότε, και επιλεκτικά έκανα 22-23 περίπου. Ο κόσμος τότε επέλεγε να δει τον τάδε ή την τάδε ηθοποιό, τώρα η τηλεόραση σου επιβάλλει.

filini-(2).jpg

-Θα μπορούσες να πεις ότι έβγαλες χρήματα από όλες αυτές τις δουλειές που έχεις κάνει;

Ποτέ δεν είχα πολλά χρήματα, ζούσα απλώς με μία αξιοπρέπεια. Ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να πουλήσει τον εαυτό του. Δεν έχω κάνει περιουσία από το επάγγελμά μου, κανείς ηθοποιός. Μου έχουν φάει πολλές φορές χρήματα στη δουλειά και από τηλεόραση και από θέατρο, αγύριστα είναι αυτά πλέον. Τι να διεκδικήσεις; Πιο πολλά θα δώσεις, δεν βγάζεις άκρη, είπε η Ελένη Φιλίνη στο περιοδικό Λοιπόν.

Διαβάστε επίσης:

Η Φιλίνη στο gossip-tv: Ο ρόλος στο θέατρο, το τίμημα του δυναμισμού της & το ελιξήριο ομορφιάς της

Ελένη Φιλίνη: «Μπορεί να είμαι το μόνο sex symbol που ποτέ δεν…»

Ελένη Φιλίνη: «Έχω δεχτεί πόλεμο σε συνεργασίες μου – Δεν ήθελα ποτέ τον γάμο»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved