Κάν' το όπως η Αντελίνα: Αποκαλύπτει τα μυστικά της για την πιο λαχταριστή Φανουρόπιτα - Η συνταγή
Αντελίνα Βαρθακούρη - Του Αγίου Φανουρίου είναι αύριο 27 Αυγούστου και το έθιμο θέλει να φτιάχνονται πίτες προς τιμήν του. Ο λόγος για τις υπέροχες φανουρόπιτες που θα σερβίρονται σε όλες τις εκκλησίες που φέρουν το όνομα του Αγίου.
Ανάμεσα σε αυτούς που ακολουθούν πιστά το έθιμο είναι και η Αντελίνα Βαρθακούρη η οποία είχε μοιραστεί μαζί μας την πιο εύκολη και πιο λαχταριστή συνταγή για φανουρόπιτα.
Η παρουσιάστρια μοιράστηκε τη συνταγή με τους διαδικτυακούς της φίλους στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.
Χάρης Βαρθακούρης -Ξανάσμιξε με την οικογένειά του μετά από καιρό: «Αυτή τη στιγμή την ονειρευόμουν»
Συνταγή Φανουρόπιτας από την Αντελίνα Βαρθακούρη
220γρ. ηλιέλαιο
450γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
100γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
Μ’ ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια σ’ ένα άλλο μπολ βάζουμε τον χυμό από το πορτοκάλι μαζί με το γαρύφαλλο και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Ενώνουμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα 100γρ. αμυγδαλόψιχα και σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί τη φανουρόπιτα για μια ώρα περίπου στους 170 βαθμούς αέρα.
Η εικόνα που ανέβασε η Αντελίνα Βαρθακούρη!
Αντελίνα Βαρθακούρη: Οι διακοπές… διακοπές αλλά η διατροφή… διατροφή! Το light βραδινό της
Η 40χρονη πλέον Αντελίνα Βαρθακούρη ποζάρει στη νέα της φωτό πιο εντυπωσιακή από ποτέ