Έλλη Λαμπέτη: Μια ζωή γεμάτη τέχνη & πάθη - Η θρυλική καριέρα & οι προσωπικές της μάχες
Showbiz

Έλλη Λαμπέτη: Μια ζωή γεμάτη τέχνη & πάθη - Η θρυλική καριέρα & οι προσωπικές της μάχες

Η Έλλη Λαμπέτη, μία από τις πιο εμβληματικές και ταλαντούχες ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1926.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Έλλη Λούκου και από μικρή ηλικία, έδειξε ενδιαφέρον για την τέχνη της υποκριτικής, κάτι που την οδήγησε να ακολουθήσει το όνειρό της παρά τις δυσκολίες.

Ηθοποιός αποκαλύπτει: «Στο σπίτι Λαμπέτη έμαθα ότι η μητέρα μου ‘έφυγε’»!

Η λαμπρή καριέρα & οι επιτυχίες

Η Λαμπέτη έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο το 1942, σε ηλικία μόλις 16 ετών, με το έργο "Η Χάνελε πάει στον Παράδεισο" στο Θέατρο Τέχνης. Η ερμηνεία της γρήγορα κέρδισε τις εντυπώσεις, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καθιερώθηκε ως μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της. Στη διάρκεια της καριέρας της, συνεργάστηκε με μερικούς από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς της εποχής, όπως τον Δημήτρη Χορν, με τον οποίο υπήρξε και ζευγάρι στη ζωή.

Στον κινηματογράφο, η Λαμπέτη ξεχώρισε με την ταινία "Το Κορίτσι με τα Μαύρα" (1956), που της χάρισε διεθνή αναγνώριση. Η ταινία αυτή, σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες του ελληνικού κινηματογράφου. Άλλες γνωστές ταινίες της περιλαμβάνουν το "Κυριακάτικο Ξύπνημα" (1954) και την "Κάλπικη Λίρα" (1955).

Προσωπική ζωή & η μάχη με τον καρκίνο

Η προσωπική ζωή της Έλλης Λαμπέτη ήταν γεμάτη πάθος αλλά και θλίψη. Η σχέση της με τον Δημήτρη Χορν υπήρξε θυελλώδης και πολυγραφημένη. Παντρεύτηκε τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Φρέντυ Γερμανό το 1963, αλλά ο γάμος τους δεν διήρκεσε πολύ. Η Λαμπέτη είχε επίσης έντονα προσωπικά βιώματα, καθώς αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Έλλη Λαμπέτη διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Παρά τη θεραπεία, η ασθένεια υποτροπίασε, και η Λαμπέτη συνέχισε να παλεύει με την ασθένεια για αρκετά χρόνια.

labeti.jpg

Η θλίψη της επιδεινώθηκε όταν έχασε τη δίδυμη αδερφή της, Άννα, από την ίδια ασθένεια.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας της, συνέχισε να εργάζεται στο θέατρο και τον κινηματογράφο, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή της στην τέχνη.

Η Έλλη Λαμπέτη έφυγε από τη ζωή στις 3 Σεπτεμβρίου 1983, σε ηλικία μόλις 57 ετών, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια κληρονομιά στον χώρο του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Η συμβολή της στην τέχνη παραμένει αξεπέραστη, και το όνομά της είναι συνώνυμο με την ποιότητα και την ευαισθησία στην υποκριτική.

lampetifoto-682x384.jpg

Η Έλλη Λαμπέτη θεωρείται ακόμα και σήμερα μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες ηθοποιούς, και οι ερμηνείες της συνεχίζουν να εμπνέουν νέους ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Η ζωή της, γεμάτη πάθη και δοκιμασίες, αντικατοπτρίζει την αφοσίωση και την αγάπη της για την τέχνη, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι της στην πολιτιστική ιστορία της Ελλάδας.

Πληροφορίες: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

Δελαπόρτας: Η σπάνια αποκάλυψη για τον Βέγγο, η βιογραφία της Χρονοπούλου & τα δάκρυα για τη Λαμπέτη

Έλλη Λαμπέτη: Η συγκλονιστική ιστορία με την υιοθεσία της μικρής Ελίζας, η εμμονή και η κατάθλιψη

Έλλη Λαμπέτη: Αγωγή στη μνήμη της ηθοποιού για «προσβολή προσωπικότητας»! (Video)

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved