Ψαραντώνης: Ο θρύλος της κρητικής μουσικής & η ζωή πίσω από τη λύρα

NDPPHOTO 

ndpphoto@gmail.com
Showbiz

Ψαραντώνης: Ο θρύλος της κρητικής μουσικής & η ζωή πίσω από τη λύρα

Ο Ψαραντώνης, κατά κόσμον Αντώνης Ξυλούρης, είναι μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της κρητικής μουσικής σκηνής, με διεθνή αναγνώριση και απαράμιλλο πάθος για την παράδοση του τόπου του.

Γεννημένος στις 6 Σεπτεμβρίου 1942 στο ιστορικό χωριό Ανώγεια του Ρεθύμνου, ο Ψαραντώνης, αδερφός του Νίκου Ξυλούρη, μεγάλωσε μέσα σε ένα περιβάλλον πλούσιο σε μουσική και παράδοση, στοιχεία που θα καθόριζαν ολόκληρη τη ζωή και την καριέρα του.

Το νέο επικό σποτ για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης: H γιαγιά, ο Ψαραντώνης και ο... τουρίστας

6890_PSARANTONIS_872023.jpg

NDPPHOTO

ndpphoto@gmail.com

Ο Ψαραντώνης είναι σήμερα 82 ετών και συνεχίζει ακούραστα να δημιουργεί και να παίζει μουσική. Η καταγωγή του από τα Ανώγεια, ένα χωριό με βαθιά πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία, επηρέασε σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την τέχνη του.

7136_PSARANTONIS_872023.jpg

NDPPHOTO

ndpphoto@gmail.com

Η σπουδαία καριέρα

Η μουσική πορεία του Ψαραντώνη ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία, με τον ίδιο να μαθαίνει λύρα και να διαμορφώνει το δικό του, μοναδικό στυλ. Η λύρα του δεν ακολουθεί τα παραδοσιακά πρότυπα, αλλά συνδυάζει στοιχεία αυτοσχεδιασμού και πρωτοπορίας, κάτι που τον ξεχώρισε από τους άλλους μουσικούς της εποχής του. Το παίξιμό του χαρακτηρίζεται από έντονο πάθος και μια αρχέγονη, σχεδόν μυστικιστική ενέργεια.

7198_PSARANTONIS_872023.jpg

NDPPHOTO

ndpphoto@gmail.com

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ψαραντώνης έχει κυκλοφορήσει πολλά άλμπουμ και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η μουσική του έχει φτάσει στα αυτιά ακροατών σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική, κερδίζοντας επαίνους για την αυθεντικότητα και το βάθος της.

Πληροφορίες: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

Ψαραντώνης: «Ολη αυτή η προδοσία με πονά κάπως»

Μία ξεχωριστή στιγμή! Ψαραντώνης - Παπακωνσταντίνου τραγουδούν Ξυλούρη

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved