Σαν σήμερα έφυγε ο Αρτέμης Μάτσας - Ο άνθρωπος πίσω από τον ρόλο του αιώνιου προδότη
Showbiz

Σαν σήμερα έφυγε ο Αρτέμης Μάτσας - Ο άνθρωπος πίσω από τον ρόλο του αιώνιου προδότη

Ο Αρτέμης Μάτσας ήταν ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Έλληνες ηθοποιούς, κυρίως για τους ρόλους του "κακού" στον ελληνικό κινηματογράφο.

Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1930 στην Αθήνα και απεβίωσε στις 9 Σεπτεμβρίου 2003. Αν και έγινε γνωστός μέσα από ρόλους προδοτών και δωσίλογων, στην πραγματική του ζωή ήταν ένας άνθρωπος με ευγένεια.

Τζέλλα Φίνου: Ποια ήταν η σπουδαία γυναίκα που κρύβεται πίσω από τη Finos Films;

Ο Αρτέμης Μάτσας ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο, αφού αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το θεατρικό του ντεμπούτο έγινε τη δεκαετία του 1950, και γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας αξιόλογος ηθοποιός με ιδιαίτερη ευαισθησία και εκφραστικότητα. Παράλληλα, συμμετείχε σε αρκετές ραδιοφωνικές παραγωγές, αποδεικνύοντας την ευελιξία και το ταλέντο του σε διαφορετικά μέσα.

Ο ρόλος του "κακού"

Η καριέρα του στον κινηματογράφο ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 και εξελίχθηκε ραγδαία. Ο Αρτέμης Μάτσας έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τους ρόλους του "κακού", και ειδικότερα ως προδότης και συνεργάτης των Γερμανών κατακτητών κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Αυτοί οι ρόλοι τον έκαναν γνωστό στο ευρύ κοινό, αλλά ταυτόχρονα δημιούργησαν και ένα στερεότυπο γύρω από το όνομά του, με αποτέλεσμα να τον αναγνωρίζουν κυρίως για αυτούς τους ρόλους.

Θεατρική καριέρα

Εκτός από τον κινηματογράφο, ο Αρτέμης Μάτσας διακρίθηκε και στο θέατρο, όπου συμμετείχε σε πληθώρα παραστάσεων, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ρόλων. Συνεργάστηκε με μερικούς από τους πιο σημαντικούς θιάσους της Ελλάδας και ερμήνευσε ρόλους σε κλασικά έργα, δείχνοντας το εύρος και την ποιότητα του υποκριτικού του ταλέντου.

Προσωπική ζωή

Στην προσωπική του ζωή, ο Αρτέμης Μάτσας ήταν ένας ευγενικός και καλλιεργημένος άνθρωπος, αγαπητός από τους συναδέλφους του. Αν και ποτέ δεν αποδέχθηκε πλήρως τη "ρετσινιά" του κακού, ο ίδιος διαχειρίστηκε αυτή την αντίφαση με χιούμορ και φιλοσοφική διάθεση.

Ο Αρτέμης Μάτσας απεβίωσε στις 9 Σεπτεμβρίου 2003, αφήνοντας πίσω του μια πλούσια κληρονομιά στο ελληνικό θέατρο και κινηματογράφο.

Πληροφορίες: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

Η Μαίρη Χρονοπούλου γίνεται σήμερα 90 χρονών και η Φίνος Φιλμ ετοίμασε ένα υπέροχο βίντεο-αφιέρωμα!

98 χρόνια από τον θάνατο της Έλλης Λαμπέτη: Η αφιερωματική ανάρτηση της Finos Film

To υπέροχο βίντεο-αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ στη Βουγιουκλάκη για τα 27 χρόνια από τον θάνατό της

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved