Ελένη Βιτάλη: Η ηλικία, η καταγωγή, η σπουδαία καριέρα και οι... μεγάλοι έρωτες!

NDPPHOTO 

Showbiz

Ελένη Βιτάλη: Η ηλικία, η καταγωγή, η σπουδαία καριέρα και οι... μεγάλοι έρωτες!

Η Ελένη Βιτάλη, γεννημένη στις 19 Σεπτεμβρίου 1954, είναι μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες και τραγουδοποιούς, με μια καριέρα που εκτείνεται πολλές δεκαετίες.

Γνωστή για την ιδιαίτερη φωνή της και την ικανότητά της να ερμηνεύει ποικίλα είδη μουσικής, από το παραδοσιακό λαϊκό τραγούδι μέχρι τη σύγχρονη μουσική, η Ελένη Βιτάλη αποτελεί εμβληματική φιγούρα στο ελληνικό μουσικό τοπίο.

Βαρύ πένθος για την Ελένη Βιτάλη – Έφυγε από τη ζωή ο αδερφός της: «Ξεψύχησες στα χέρια μου»

https://www.instagram.com/p/CGz_oaklSaz/

Οικογένεια και πρώιμα χρόνια

Η οικογένειά της είναι ρομά καταγωγής. Ο πατέρας της Τάκης (Δημήτρης) Λαβίδας έπαιζε σαντούρι και η μητέρα της Λούση (Χαρίκλεια) Καραγεωργίου ήταν τραγουδίστρια σε πανηγύρια.

Έτσι, από μικρή μπαίνει και η ίδια στο χώρο των πανηγυριών, παρέα με τσιγγάνους μουσικούς και δημοτικούς οργανοπαίκτες. Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 το μπουζούκι είχε αρχίσει να διαδέχεται το σαντούρι.

Καριέρα

Συνέπεια αυτών είναι η πολυσχιδής μουσική προσωπικότητα που είχε όταν αποφάσισε να λάβει μέρος στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης (με το τραγούδι Χωρίς δεκάρα) και να μπει στο χώρο της δισκογραφίας. Κάνει την πρώτη δισκογραφική της εμφάνιση το 1973, στο πλευρό της Σωτηρίας Μπέλλου και με το «Αϊ γαρούφαλό μου» ως καθοριστικό στοιχείο στην ταυτότητά της (και την παράλληλη συμμετοχή στο Φεστιβάλ με τον «Μανωλιό») γίνεται αμέσως γνωστή. Με το ξεκίνημά της, η Βιτάλη φανερώνει το βασικό χαρακτηριστικό, που θα καθορίσει, εξ αρχής, την πορεία της: την συνύπαρξη εντός της, δύο κόσμων, συμπληρωματικών αλλά και συχνά αντιφατικών. Χαρακτηριστική είναι η μεγάλη έκταση και η χροιά της φωνής της.

Στη διάρκεια της καριέρας της, η Ελένη Βιτάλη πειραματίστηκε με διάφορα είδη μουσικής, συνδυάζοντας παραδοσιακούς ήχους με μοντέρνες επιρροές. Έχει ερμηνεύσει επιτυχίες που σημάδεψαν το ελληνικό τραγούδι και συνεχίζει να διαγράφει μια πορεία γεμάτη καλλιτεχνικές επιτυχίες.

Προσωπική Ζωή

Το 1975, η Ελένη Βιτάλη παντρεύτηκε τον Βαγγέλη Ξύδη και το 1976 απέκτησαν τον γιο τους, Νίκο Ξύδη, ο οποίος ακολούθησε τα βήματα των γονιών του στη μουσική βιομηχανία. Ο Νίκος παντρεύτηκε την ηθοποιό Βαλέρια Κουρούπη, αλλά μετά από 17 χρόνια γάμου, το ζευγάρι αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους το 2019.

https://www.instagram.com/p/CjfvaNLqLJw/

Μετά τον θάνατο του Βαγγέλη Ξύδη, η Ελένη Βιτάλη βρήκε ξανά τον έρωτα με τον Τέλη Κουτσούκο, έναν οδηγό ταξί που είχε μετατραπεί στον πιο στενό της συνεργάτη.

Το ζευγάρι κράτησε τη σχέση του μακριά από τις κάμερες, ωστόσο, η είδηση του χωρισμού τους τον Οκτώβριο του 2017 δεν πέρασε απαρατήρητη.

https://www.instagram.com/p/CHS-Difltcf/

Από τότε, η Βιτάλη παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στην καριέρα της, με την προσωπική της ζωή να βρίσκεται μακριά από τα φώτα, αφήνοντας όλους να αναρωτιούνται για τα επόμενα βήματά της.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Βιτάλη - Η αποκάλυψη για το τραγούδι «Κιβωτός» & η αποθέωση στο Twitter: «Τι τυπάρα... Δέος!»

Ελένη Βιτάλη: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον εθισμό της και η «συγγνώμη» στον γιο της

Ελένη Βιτάλη: Η Χαρούλα αν τραγουδούσε ακόμη & έτσι θα ήταν καλυτέρα απ’ όλες. Είναι ψυχολογικό»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved