Τζίμι Χέντριξ: Ο θρύλος της κιθάρας - Πώς άλλαξε για πάντα τη ροκ μουσική;
Showbiz

Τζίμι Χέντριξ: Ο θρύλος της κιθάρας - Πώς άλλαξε για πάντα τη ροκ μουσική;

Ο Τζίμι Χέντριξ, γεννημένος ως Τζόνι Άλεν Χέντριξ στις 27 Νοεμβρίου 1942 στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν ένας από τους πιο επιδραστικούς κιθαρίστες στην ιστορία της ροκ μουσικής.

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μουσικούς όλων των εποχών και η μοναδική του τεχνική στην ηλεκτρική κιθάρα επηρέασε βαθιά τη ροκ μουσική.

Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες του θρύλου της ροκ, Τζίμι Χέντριξ

Καριέρα

Ο Χέντριξ ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από νεαρή ηλικία και γρήγορα απέδειξε το ταλέντο του ως κιθαρίστας. Η καριέρα του απογειώθηκε το 1966, όταν μετακόμισε στο Λονδίνο και σχημάτισε το συγκρότημα The Jimi Hendrix Experience. Το συγκρότημα έγινε παγκοσμίως γνωστό με τραγούδια όπως το "Purple Haze", "Hey Joe", και "The Wind Cries Mary".

Το άλμπουμ "Are You Experienced" (1967) καθιέρωσε τον Χέντριξ ως κορυφαίο κιθαρίστα και έθεσε νέα όρια στον τρόπο που χρησιμοποιείται η ηλεκτρική κιθάρα. Ο Χέντριξ ήταν γνωστός για τον πειραματισμό του με ηχητικά εφέ, καθιστώντας τον πρωτοπόρο στη χρήση της ηλεκτρικής κιθάρας ως μέσου καλλιτεχνικής έκφρασης.

Woodstock και Monterey

Ο Χέντριξ ερμήνευσε στο περίφημο Monterey Pop Festival το 1967, όπου έκαψε και κατέστρεψε την κιθάρα του επί σκηνής, μία κίνηση που έγινε θρυλική. Το 1969, συμμετείχε στο Woodstock Festival, όπου η ερμηνεία του του αμερικανικού εθνικού ύμνου "Star-Spangled Banner" με την κιθάρα του έμεινε στην ιστορία.

Προσωπική ζωή και θάνατος

Ο Τζίμι Χέντριξ ήταν γνωστός για το επαναστατικό του πνεύμα και την απίστευτη ενέργεια που έφερνε στη σκηνή. Ωστόσο, πάλευε με προσωπικά προβλήματα και εθισμούς.

Πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίου 1970, σε ηλικία μόλις 27 ετών, από ασφυξία που προκλήθηκε από υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων και αλκοόλ.

Πληροφορίες: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

Μουσείο πλέον το διαμέρισμα του Τζίμι Χέντριξ στο Λονδίνο

Λίον Χέντριξ: «Όσο πιο διάσημος γινόταν ο αδελφός μου, τόσο περισσότερο δυστυχούσε»

Andre 3000: O «κλώνος» του Jimmy Hendrix

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved