NDPPHOTO 

Showbiz

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Η ηλικία, η πορεία στη μουσική & η ζωή μακριά από τη δημοσιότητα

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι Κύπριος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συνθέτης, γεννημένος στις 19 Σεπτεμβρίου 1969 στη Λευκωσία.

Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες, με ιδιαίτερη απήχηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, χάρη στους ευαίσθητους στίχους και την μελωδική του προσέγγιση στη μουσική.

Βαρύ πένθος για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη - Το μήνυμα που ραγίζει καρδιές για την απώλεια φίλου του

NDPPHOTO

NDP Photo Agency

Καριέρα

Γεννήθηκε στη Λευκωσία από Ελληνοκύπριο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Αρχικά, ήθελε να σπουδάσει ντραμς, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς δεν υπήρχε κατάλληλος δάσκαλος στη Λευκωσία. Αντ' αυτού, σπούδασε κιθάρα.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης σπούδασε μουσική στη Λευκωσία και συνέχισε τις σπουδές του στην Ελλάδα και τη Βοστώνη. Αρχικά, είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως ηθοποιός, σπουδάζοντας στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα. Ωστόσο, η αγάπη του για τη μουσική επικράτησε και σύντομα αφοσιώθηκε σε αυτή.

NDPPHOTO

NDP Photo Agency

Η καριέρα του στη μουσική ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, και από τότε έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους, οι οποίοι έχουν αγαπηθεί από το κοινό.

Μουσικό ύφος

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συνδυάζει πολλά μουσικά είδη, από την ελληνική παραδοσιακή μουσική έως τη ροκ και την κλασική και τη folk μουσική. Τα τραγούδια του συχνά αναφέρονται σε προσωπικές και κοινωνικές θεματικές, όπως ο έρωτας, η απώλεια, η πολιτική, και η ταυτότητα. Ο λυρισμός και η ευαισθησία που αποπνέουν οι στίχοι του έχουν κάνει τον Ιωαννίδη έναν από τους πιο εκφραστικούς και αγαπητούς τραγουδοποιούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής.

NDPPHOTO

NDP Photo Agency

Προσωπική ζωή

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και κρατά την προσωπική του ζωή σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα μέσα ενημέρωσης. Εστιάζει στη μουσική του και την καλλιτεχνική του έκφραση, αποφεύγοντας τον θόρυβο της δημόσιας προβολής.

NDPPHOTO

Είναι παντρεμένος με την Ξανθίππη Πασχαλίδου με την οποία έχουν τρεις κόρες.

Πληροφορίες: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης πρωταγωνιστούσε σε τηλεοπτική σειρά με την Ελένη Μενεγάκη!

Συγκλονίζει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Έστελναν ταινίες από τις φυλακές για να δούμε αν είναι ζωντανοί»

Αλκίνοος Ιωαννίδης: « Έχω την αγωνία αν τα παιδιά μου στα 30 τους θα έχουν να φάνε»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved