Χειμαρρώδης ο Πιατάς σε μια «αλήθεια» για την εποχή: «Πληρώνουμε το τίμημα της δημοκρατίας»
Showbiz

Χειμαρρώδης ο Πιατάς σε μια «αλήθεια» για την εποχή: «Πληρώνουμε το τίμημα της δημοκρατίας»

Στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Πιατάς σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

Ο ηθοποιός τη φετινή τηλεοπτική σεζόν επιστρέφει στην τηλεόραση μέσα από τη νέα σειρά της ΕΡΤ «Αρχελάου 5».

Δημήτρης Πιατάς: Η συγκινητική εξομολόγηση για την ημέρα θανάτου του Βλάση Μπονάτσου

Σε μια εξομολόγηση από καρδιάς ο ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εποχή που ζούμε κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, την πολιτική και το μεγάλο πρόβλημα της σημερινής εποχής.

PIATAS-(1).jpg

«Είμαστε η γενιά του Πολυτεχνείου, το λέω με χιούμορ, οπότε πληγώσαμε τους πάντες στην ενηλικίωση και στην επιτυχία μας. Είχαμε τέτοια οράματα και όνειρα για να αλλάξουμε και να ομορφύνουμε τον κόσμο, που πραγματικά είχε πάρα πολύ ενδιαφέρον η νιότη μας. Στην ενηλικίωση μας, αν θέλεις και όταν πήραμε τις καρέκλες, δεν ήμασταν αντάξιοι της νιότης μας. Ήμασταν κατώτεροι, για να κάνουμε την αυτοκριτική μας και για να ψαχνόμαστε γιατί έχει πρόβλημα η εποχή μας».

PIATAS-(2).jpg

«Σήμερα πληρώνουμε το τίμημα της δημοκρατίας, μην το ξεχνάμε αυτό και είναι θετικά αυτά που γίνονται. Στην περίφημη Αθηναϊκή δημοκρατία του 5ου αιώνα π.Χ. μπορούσε οποιοσδήποτε Αθηναίος πολίτης να αμφισβητήσει τον Περικλή και να είχε το δικαίωμα, να τον πάει στην εκκλησία του δήμου και, αν το πετύχαινε, να τον εξορίσει. Αυτή είναι όμως η άμεση και σημαντική δημοκρατία. Ε τώρα, εδώ, γίνεται και μια κατάχρηση σε μερικά πράγματα αλλά αυτά είναι σημεία των καιρών και αυτή είναι η δημοκρατία μας.

Παρακαλώ πολύ αμφισβήτηση γιατί έχουμε πολλές αυθεντίες! Ειλικρινά θα εκτιμούσα πάρα πολύ έναν πολιτικό ο οποίος θα έλεγε «ήρθα, όχι για να σας σώσω, για να σωθώ». Θα τον ψήφιζα, μα τον Θεό και μόνο για το ότι θα ήταν ειλικρινής», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Πιατάς: «Ενώ έχω περάσει την έβδομη 10ετία της ζωής μου, εξακολουθώ να νομίζω ότι είμαι στην πρώτη»

Πιατάς: Ο νέος ρόλος ως καλλιτεχνικός διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, οι καταστροφικές πλημμύρες & το όραμα

Δημήτρης Πιατάς για Επίδαυρο: «Και μόνο ότι πατάω σε αυτόν τον χώρο είναι θαύμα»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved