Showbiz

Νίκος Ψαρράς: Τα γενέθλια, η ηλικία, η οικογένεια, η ζωή στη Νέα Υόρκη & η κόντρα με τον πατέρα του

Ο Νίκος Ψαρράς, γεννημένος στον Σοχό Θεσσαλονίκης και μεγαλωμένος στη συμπρωτεύουσα, έχει σήμερα, 25 Σεπτεμβρίου τα γενέθλιά του. Ήρθε στη ζωή το 1971 και σήμερα είναι 53 ετών.

Είναι από τους πιο δημοφιλείς και ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ενώ κέρδισε και την Υποτροφία Μελίνα Μερκούρη την ίδια χρονιά.

Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση ήταν το 1991 στους "Δαιμονισμένους" που ανέβασε το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. Ο ίδιος σκηνοθέτης του εμπιστεύτηκε δύο ακόμα σημαντικούς ρόλους στο "Μοναχικό της Αλεξάνδρειας" το 1993 και στο "Πέρα από τ' αγάλματα" το 1994 στο περιθώριο των εκδηλώσεων των Δημήτριων.

Από το 1995 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις είναι συμμετοχές στις σειρές "Ταύρος με Τοξότη" και "Γελοίον του πράγματος". Ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν το 1995 στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 "Πρόβα Νυφικού" στον ρόλο του Αλέξανδρου και σε σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη.

Ο Νίκος Ψαρράς μιλά για το νέο του ρόλο: «Θα τον χαρακτηρίζαμε σαν έναν άντρα σκοτεινό»

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον Γιώργο Κιμούλη, στο "Μάκβεθ" του Σαίξπηρ. Έχει συμμετάσχει με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά του ΑNT1 "Μαύρος Ωκεανός" που προβλήθηκε το 2000.

Από το 1999 και για έξι χρόνια έμεινε στη Νέα Υόρκη, όπου με υποτροφία σπούδασε στο H.B. Studio και στο Stella Adler Conservatory με μια αντίστοιχη υποτροφία. Συμμετείχε σε δύο τηλεοπτικές παραγωγές, το Guiding Light και το One life to live.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2005, και πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά του Mega "Οι μάγισσες της Σμύρνης" στον ρόλο του Κωνσταντίνου Καραμάνου, δίπλα στη Μαρία Τζομπανάκη, σε σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη. Το 2007, συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά του Alpha TV "Αν μ' αγαπάς" και το 2008 ήταν πρωταγωνιστής στη σειρά του ίδιου καναλιού "Amore mio". Το 2020 ήταν μέλος των πρωταγωνιστών της τηλεοπτικής σειράς Άγριες Μέλισσες, ενώ τη σεζόν 2023-2024 εμφανίστηκε στον ρόλο του Καννέλου Λάσκαρη, στην τηλεοπτική υπερπαραγωγή του ΑΝΤ1 "Η Μάγισσα".

Αυτή τη σεζόν, το τηλεοπτικό κοινό θα τον απολαύσει στη νέα σειρά Διάφανη Αγάπη.

Ο γάμος με την Έλενα Καρακούλη

Ο Νίκος Ψαρράς το 2013 ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του, Έλενα Καρακούλη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μαρούσι.

Το ζευγάρι ήταν μαζί δυο χρόνια και μετά από την συγκατοίκησή του στο σπίτι του ηθοποιού, πήρε την απόφαση να προχωρήσει ένα βήμα την σχέση του και να δημιουργήσει οικογένεια. Η Έλενα Καρακούλη είναι από την Θεσσαλονίκη, εργάζεται στον χώρο του θεάτρου και με τον ηθοποιό γνωρίστηκε μέσω κοινών γνωστών.

Νίκος Ψαρράς-Ελένη Καρακούλη

NDP Photo Agency

Ο ηθοποιός σε παλαιότερη συνέντευξη είχε πει:«Είμαι ευτυχισμένος! Έχω μία σύντροφο ζωής. Η Έλενα είναι το ανθρωπάκι μου. Είμαστε μαζί από το 2012. Η Έλενα είναι αυτό που θέλει κάθε άνδρας να έχει δίπλα του. Είναι πολύ καλή μάνα, με φροντίζει, με περιποιείται και με προσέχει πολύ.

Με την Έλενα γνωριστήκαμε μέσα από τη δουλειά σε μια παράσταση του Εθνικού και από εκείνη τη στιγμή ήταν παρούσα στο σπίτι, σε όλες μου τις πρόβες, τις αμηχανίες, τις ανασφάλειες, τους θυμούς. Πλέον είναι παρούσα και στο θέατρο. Όλα ήρθαν πολύ φυσικά. Η Έλενα ήρθε πολύ φυσιολογικά σπίτι μου και πολύ φυσιολογικά δεν ξαναέφυγε. Μετακόμισε σύντομα μαζί μου κι έπειτα ήρθαν ο γάμος και το παιδί. Όλα έγιναν πολύ ήρεμα και όμορφα, το παιδί ήταν μια φυσική εξέλιξη της σχέση μας».

Η κόντρα με τον πατέρα του

Ο Νίκος Ψαρράς μιλώντας σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει πως οι γονείς του ήθελαν να γίνει γιατρός, κάτι το οποίο τον έφερε σε αντιπαράθεση μαζί τους.

«Ήμουν πολύ μελετηρός. Έχω απολυτήριο με 19,7. Πήγαινα για γιατρός, αυτό ήθελαν οι γονείς μου, αλλά εγώ ήμουν πολύ στενοχωρημένος με την ιδέα ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Όταν μπήκα στη δραματική σχολή, ο πατέρας μου δεν μου μίλαγε για έξι μήνες. Μου έλεγε, "θα φιλιέσαι στην τηλεόραση και θα μας κοροϊδεύει το χωριό"! Από τότε έχω παίξει 11 φορές τον γιατρό, και στο θέατρο και στην τηλεόραση! Όταν μπήκα στη σχολή, κατ’ αρχάς συνειδητοποίησα πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμα του ηθοποιού, αν αποφασίσεις να ασχοληθείς σοβαρά.

Είναι μια υπέροχη τέχνη αλλά και πολύ επίπονη. Οι θεατές βλέπουν μόνο το αποτέλεσμα, κι έτσι πρέπει, αλλά από πίσω υπάρχει μεγάλο ζόρι. Πρώτα απ’ όλα, είσαι άνεργος δύο φορές τον χρόνο. Αυτό δηλαδή που ζει η Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια, ένας ηθοποιός το ζει από τη στιγμή που τελειώνει τη σχολή. Είσαι ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ποτέ δεν ξέρεις ποιος σε βλέπει μια βραδιά που παίζεις. Μπορεί να έχεις 39 πυρετό και ανάμεσα στο κοινό να βρίσκεται αυτός που θα σου δώσει την επόμενη δουλειά. Επίσης και ο χώρος μας είναι δύσκολος από άποψη συναδέλφων, μέχρι να σε μάθουν, είναι πάντα καχύποπτοι με τους νέους», είχε εξηγήσει.

Διαβάστε επίσης:


Διάφανη αγάπη - Νίκος Ψαρράς: «Θα υπάρχουν ανατροπές σε κάθε επεισόδιο»

Νίκος Ψαρράς: «Με κάποιους ανθρώπους οι ζωές μας μπλέκονται και είναι σαν μια ζωή»

Νίκος Ψαρράς για Διάφανη Αγάπη: «Η υπόθεση μοιάζει με την ταινία Αόρατος εραστής»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved