Showbiz

Η Μόνικα Μπελούτσι γίνεται 60 ετών! Τα μυστικά ομορφιάς, η αγάπη για την Ελλάδα και η καριέρα

Τα γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα (30-09) η Μόνικα Μπελούτσι!

Η γυναίκα που με το ταλέντο και τη ομορφιά της κατάφερε να εμπνεύσει δεκάδες άλλες γυναίκες.

Μόνικα Μπελούτσι - Τιμ Μπάρτον: Πιασμένοι χέρι - χέρι στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Η ηλικία, τα πρώτα χρόνια και η καριέρα στο μόντελινγκ

Η Μόνικα Μπελούτσι γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1964 στην περιοχή Τσιττά ντι Καστέλλο, στην Ούμπρια της Ιταλίας, ως η μοναχοκόρη των Μπρουνέλα Μριγκάντι και Πασκουάλε Μπελούτσι και μεγάλωσε στο Σαν Τζιουστίνο

Ξεκίνησε την ενασχόληση της με το μόντελινγκ, το 1977, σε ηλικία δεκατριών ετών. Μετά την αποφοίτηση της από το σχολείο, ξεκίνησε σπουδές νομικής στο Πανεπιστήμιο της Περούτζα, τις οποίες όμως εγκατέλειψε το 1988 λόγω του μόντελινγκ, αφού υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο Elite Model Management και εγκαταστάθηκε στο Μιλάνο. Το 1989 ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο και στο Παρίσι αλλά και στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ άλλων, πόζαρε για τον οίκο Dolce & Gabbana αλλά και τη γαλλική έκδοση του περιοδικού μόδας Elle. To 2001, φωτογραφήθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Esquire.
Το 2003 φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Maxim ενώ το Men's Health την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις "100 Πιο Σέξι Γυναίκες Όλων Των Εποχών" στη θέση 21. Την ίδια χρονιά, δύο εθνικές εφημερίδες την χαρακτήρισαν ιταλικό σύμβολο του σεξ.


Το 2004, ούσα έγκυος στην κόρη της, Ντέβα, φωτογραφήθηκε γυμνή για την ιταλική έκδοση του Vanity Fair για να δείξει την αντίθεση της στην ιταλική νομοθεσία και την απαγόρευση δωρεάς σπέρματος, ενώ φωτογραφήθηκε ξανά για το ίδιο περιοδικό το 2010, ούσα έγκυος στη δεύτερη κόρη της. Από το 2006 μέχρι το 2010, η Μπελούτσι ήταν το πρόσωπο των προϊόντων του οίκου Ντιόρ.
Το 2012, έγινε το πρόσωπο του οίκου Dolce & Gabbana. Τον Φεβρουάριο του 2016, φωτογραφήθηκε για το ιταλικό GQ.
Την άνοιξη του 2019, περπάτησε για τον οίκο Dolce & Gabbana στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου.

Διακρίσεις

Το 2003, η Μπελούτσι κέρδισε το βραβείο Νάστρο ντ' Αρτζέντο β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως Αλέσια στο Απιστίες. Το 2006, εκτέλεσε χρέη κριτή στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Το 2009, κέρδισε το βραβείο World Actress Award στο Women's World Award.
Το 2023 της απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο Χρυσός Αλέξανδρος για το σύνολο της προσφοράς της στον κινηματογράφο κατά την διάρκεια του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η αγάπη για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα, με την οποία έχω δεθεί πολύ έντονα. Έχει ένα θαυμάσιο φως, το οποίο μου θυμίζει το φως της Ρώμης, που αγαπώ όσο κανένα άλλο. Έπειτα είναι και οι άνθρωποι. Θεωρώ ότι εσείς, οι Έλληνες, είστε πολύ κοντά στην ιταλική κουλτούρα. Στην Ελλάδα αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου», έχει πει

Τα μυστικά της ομορφιά της νεότητας

«Είμαι σαν όλους τους άλλους: λέω στον εαυτό μου ότι είναι ανώφελο να πηγαίνω ενάντια σε κάτι που είναι πιο ισχυρό από εμένα. Και αν ο χρόνος που περνάει σημαίνει στην ουσία ότι είσαι τυχερός που είσαι ακόμα εδώ. Η βιολογική ηλικία έχει συνέπειες, δεν απολαμβάνουμε πλέον τα πλεονεκτήματα της νεότητας. Υπάρχουν αλλαγές από τη φύση και έρχεται κάποια στιγμή που θα πρέπει να τις αποδεχτείς. Το σημαντικό για εμένα είναι να συνεχίσω να αισθάνομαι καλά και να κάνω πράγματα που μου αρέσουν και με εμπνέουν. Είμαι 59 ετών και εξακολουθώ να εργάζομαι, οπότε δεν νομίζω ότι έχει να κάνει μόνο με την ομορφιά. Η αρχική περιέργεια καταλήγει στο κενό αν δεν υπάρχει κάτι άλλο από πίσω», είπε πρόσφατα στο Elle.

Η Μόνικα Μπελούτσι στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Η κομψή εμφάνιση

Φρενίτιδα και αέρας από Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη για την Μπελούτσι!

Μόνικα Μπελούτσι: «Δεν έχω εμμονή με τα κιλά μου, πάντα ήμουν γυναίκα με καμπύλες»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved