Showbiz

Κουλίεβα: Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα που βίωσε, οι σπουδές & η συμμετοχή στα Ιαπωνικά Όσκαρ

Η ζωή της Ταμίλα Κουλίεβα που λάμπει στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας μας με σπουδαίες δουλειές και φέτος θα τη δούμε στη νέα σειρά του Alpha, Άγιος Έρωτας, θα μπορούσε να γυριστεί σε ταινία... 

Η Ελληνορωσίδα ηθοποιός και σκηνοθέτιδα, μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξή της, αναφέρθηκε στον τρόμο που ένιωσε όταν βίωσε από κοντά στη Μόσχα την τρομοκρατική επίθεση, αναφέρθηκε στις σπουδές της αλλά και για την ανάδειξη της δουλειάς της μέσα από διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου...

Βρισκόσουν στη Μόσχα όταν έγινε η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση. Πώς αισθάνθηκες;

Ήταν τρομακτικό. Η Μόσχα είναι μια τεράστια πόλη, και το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο είναι τεραστίων διαστάσεων - όπως τεράστιο ήταν και το μέγεθος της επίθεσης. Γενικότερα όμως μια τρομοκρατική επίθεση μόνο φόβο και τρόμο σκορπίζει.

Μεγάλωσες στη Σοβιετική Ένωση. Πώς ήταν όταν ήρθες πια να ζήσεις σε μια μη κομμουνιστική χώρα; Ήταν για σένα μια τεράστια αλλαγή;

Δεν ήταν κομμουνιστική χώρα, ήταν όμως πάντα πολύ φιλική απέναντι στη Ρωσία - και πιστεύω πως παραμένει σ’ έναν μεγάλο βαθμό. Όταν ήρθα, τη δεκαετία του ’90, η Ελλάδα ήταν μια χώρα πολύ διαφορετική. Δεν άλλαξε όμως μόνο η Ελλάδα, άλλαξε όλος ο πλανήτης. Ζούμε πλέον σε μια άλλη εποχή. Στην ψηφιακή εποχή. Τα τελευταία χρόνια ολόκληρος ο κόσμος έχει έρθει πιο κοντά. Ακολουθούμε πλέον όλοι τον ίδιο βηματισμό.

Σπούδασες σκηνοθεσία, αλλά πολύ γρήγορα συνειδητοποίησες ότι αυτό που πραγματικά σ' ενδιαφέρει είναι η υποκριτική…

Ναι, αλήθεια είναι αυτό. Τότε υπήρχε μια αντίληψη ότι για να σπουδάσεις σκηνοθεσία έπρεπε να είσαι από 30 χρόνων και πάνω. Τα πανεπιστήμια δεν έπαιρναν νεαρά παιδιά, επειδή πίστευαν ότι θα έπρεπε να έχει κανείς εμπειρίες ζωής. Και δεν είχαν άδικο... Εμένα με πήραν στα 18 μου. Αποκόμισα πολλά πράγματα από αυτή τη σχολή. Θυμάμαι πολύ έντονα αυτά τα χρόνια, όταν όμως άρχισα να δοκιμάζομαι και στην υποκριτική μέσα στο πανεπιστήμιο, κατάλαβα ότι δεν μου άρεσε και τόσο να οργανώνω το σύνολο. Ήθελα πρώτα να «οργανωθώ» εγώ. Έτσι, έδωσα ξανά εξετάσεις και μπήκα στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Κινηματογράφου για να σπουδάσω υποκριτική.

Έχεις διαγράψει μια λαμπρή πορεία. Είναι η ενέργεια σου; Είναι το ταλέντο σου; Η πολύ καλή επιλογή συνεργατών; Πολλές από τις ταινίες σου έχουν φτάσει σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Μάλιστα, πρόσφατα η ταινία «Ράφτης» έφτασε μέχρι τα Japan Academy Awards (τα ιαπωνικά «Όσκαρ»).

Νομίζω ότι είναι όλα αυτά που ανέφερες. Πιστεύω ότι είμαστε οι επιλογές μας. Παρεμπιπτόντως, στις αρχές του Οκτωβρίου θα είμαι στην κριτική επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αλεξάνδρεια. Τη χάρηκα ιδιαίτερα αυτή την πρόταση. Ήταν πολύ τιμητική. Μου είχε απονεμηθεί στην Αλεξάνδρεια το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου, αλλά δεν είχα πάει να το παραλάβω. Τώρα θα πάω ως μέλος της κριτικής επιτροπής.

Πηγή: Hello

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved