Ντίνος Καρύδης: Η Αλίκη, η Τζένη & η λατρεία στην κόρη του Σμαράγδα, τον φύλακα άγγελό του
Showbiz

Ντίνος Καρύδης: Η Αλίκη, η Τζένη & η λατρεία στην κόρη του Σμαράγδα, τον φύλακα άγγελό του

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, στα 85 του χρόνια, ο Ντίνος Καρύδης, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο και φυσικά ακόμα πιο σπουδαίους ρόλους. 

Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1938, στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος και για τους φίλους του Ντίνος, αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή Αθηνών και σχεδόν αμέσως ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο.

Ντίνος Καρύδης: Η ανακοίνωση για την κηδεία του - Πότε και πού θα γίνει

Η αναγνώριση όμως, όπως και για όλους τους ηθοποιούς της εποχής του, ήρθε μέσα από τον κινηματογράφο με τους περισσότερους να τον θυμούνται σε έναν από τους πρώτους ρόλους του στο μεγάλο πανί, στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό» στο πλευρό της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Μία ιστορία αγάπης που κράτησε 55 χρόνια

Ο Ντίνος Καρύδης και η Τζούλια Αργυροπούλου υπήρξαν από τα λίγα ζευγάρια που κατάφεραν να κρατήσουν όρθιο, ζωντανό και για παραπάνω από μισό αιώνα τον γάμο τους που έγινε στις 21 Φεβρουαρίου του 1969.

Έζησαν μαζί πολλά. Ευτύχισαν, πόνεσαν, πληγώθηκαν αλλά πάντα ήξεραν τον τρόπο για να σηκώνονται ξανά στα πόδια τους και να πορεύονται μαζί. Και ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρά τους, ήταν πάντα η μοναχοκόρη τους Σμαράγδα Καρύδη που ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να συγκριθεί με τους σπουδαίους ηθοποιούς γονείς της.

ntinos_karidis_official_1677009432_3043298155139205652_1646879780.webp

Ίσως γιατί από την πρώτη μέρα της παρουσίας της στον καλλιτεχνικό χώρο, η Σμαράγδα Καρύδη απέδειξε ότι είναι ξεχωριστή, δεν μπαίνει σε καλούπια και στερεότυπα, είναι υπέρ του δέοντος ταλαντούχα και πάντα έτοιμη για την επόμενη μεγάλη καλλιτεχνική πρόκληση.

201911151123560.0026_NTINOS_KARIDIS_TZOYLIA_ARGIROPOYLOY_14112019.jpg

Οι τρεις τους υπήρξαν μία από τις πιο δεμένες οικογένειες και όπως είναι φυσικό, η απώλεια του Ντίνου Καρύδη έχει βυθίσει στο απόλυτο πένθος τις δύο γυναίκες της ζωής του.

Η φιλία με την Αλίκη & οι μνήμες από την Τζένη

Σε συνέντευξή του στο Λοιπόν το 2022, ο Ντίνος Καρύδης είχε μιλήσει για τη φιλία που τον έδενε στο παρελθόν με την Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά και για τη συνεργασία του με την Τζένη Καρέζη.

Είχε πει τότε: «Θα σου αποκαλύψω κάτι για πρώτη φορά που νομίζει ο κόσμος ότι έγινε κατά λάθος, ενώ έγινε σε συνεννόηση με την Αλίκη. Στην ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό» όταν κάναμε τη σκηνή της παρέλασης μου φέρνει το όπλο στο πρόσωπό μου και παραλίγο να μου βγάλει το μάτι. Μου είπε η ίδια Ντίνο πρόσεξε θα σου φέρω το όπλο στο μάτι να κάνεις λίγο προς τα πίσω. Συνεννοηθήκαμε και έγινε αυτό. Όλος ο κόσμος νομίζει ότι είχε γίνει κατά λάθος.

Αυτό το λέω για πρώτη φορά, θυμάμαι όταν πήγα και βρήκα την Τζένη Καρέζη και την είδα μπροστά μου έπαθα ζημιά με τα μάτια της. Δεν είχε βρει τον Καζάκο ακόμη. Τα μάτια της Καρέζη ήταν απίστευτα και δεν θα ξεχάσω το πόσο εντυπωσιάστηκα. Ήταν φίρμα ήδη.

Στο τέλος ήσασταν δίπλα στην Αλίκη;

Όχι δεν ήμουν και όταν έφυγε το έμαθα οδηγώντας ένα αυτοκίνητο. Το έμαθα από το ραδιόφωνο και σοκαρίστηκα.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved