Καρύδης - Η τελευταία συνέντευξη & η «κραυγή»: «Αν δεν ήταν η κόρη μου δεν θα είχα ούτε τηλέφωνο»
Showbiz

Καρύδης - Η τελευταία συνέντευξη & η «κραυγή»: «Αν δεν ήταν η κόρη μου δεν θα είχα ούτε τηλέφωνο»

O Ντίνος Καρύδης έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 15/9 αφήνοντας ένα σπουδαίο έργο πίσω του για να μας ακολουθεί. Ο ηθοποιός είχε παραχωρήσει την τελευταία του συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν τον Νοέμβριο του 2022 και είχε μιλήσει για όλους και για όλα. 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ήταν αριστούχος της Δραματικής Σχολής Αθηνών και ξεκίνησε σύντομα την καριέρα του στο θέατρο. Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές, καθώς και σε τηλεοπτικά προγράμματα. Αν και έγινε κατά τύχη ηθοποιός το φτωχόπαιδο από του Γκύζη έφτασε στην κορυφή και έκανε τη μεγάλη του αγάπη που ήταν το θέατρο, συνοδοιπόρο του για μια ζωή.

Ο Ντίνος Καρύδης παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών είχε πάντοτε τεράστια δύναμη.

Ντίνος Καρύδης: Η ανακοίνωση για την κηδεία του - Πότε και πού θα γίνει

karydis-5.jpg

Δείτε παρακάτω αποσπάσματα από την τελευταία συνέντευξη που είχε δώσει.

Πως είναι αυτή η περίοδος για εσάς; Ποια είναι η καθημερινότητα σας;

Είμαι σε δύσκολη κατάσταση. Έχω κατεβάσει τα ρολά με την τελευταία δουλειά που έκανα στο θέατρο, το τελευταίο έργο του Αντόν Τσέχωφ. Έκανα τον θεατρίνο, έναν ηλικιωμένο άνθρωπο, στην ηλικία μου δηλαδή. Αυτόν τον ξέχασαν μόνο του και μεθυσμένο στο θέατρο και αρχίζει να παίζει ρόλους δραματικούς. Είναι αρκετά δύσκολη η περίοδος για εμένα.

Εσείς αποφασίσατε να είναι αυτή η τελευταία παράσταση;

Ναι ήθελα να τελειώσω με το έργο αυτό. Ευτυχώς όμως τη μεγάλη μου αγάπη που λέγεται σανίδι την συνεχίζει η άλλη μεγάλη μου αγάπη που λέγεται Σμαράγδα Καρύδη, η κόρη μου.

Είναι βράχος η Σμαράγδα δίπλα σας;

Ακριβώς αυτό. Έχω δίπλα μου τη σύζυγο μου που είναι και αυτή μεγάλη σε ηλικία. Η πιο δίπλα, που ντρέπομαι να το πω, είναι η κόρη μου που αν δεν ήταν εκείνη δεν θα είχα αυτή τη στιγμή ούτε τηλέφωνο για να μιλήσω. Δεν θα είχα ούτε για το νοίκι και ευτυχώς η Σμαράγδα μου μας βοηθάει. Η σύνταξη έχει κατέβει και έχει γίνει χαρτζιλίκι, την έκοψαν και οι μεν και οι δεν. Η κόρη μου μας συντηρεί.

Ξέρω έχετε περάσει αρκετές δυσκολίες; Από το 2018 ξεκίνησαν τα προβλήματα;

Το 2018 έπαθα έμφραγμα. Ήμουν στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία και πιθανόν τα δακρυγόνα μου έκαναν κακό. Βέβαια θα πάθαιναν και άλλοι. Με γλίτωσε η Γωγώ Ατζολετάκη που ήμασταν παρέα εκεί. Άμεσα φώναξε ασθενοφόρο και με πήγαν στο νοσοκομείο. Έμεινα τότε ένα μήνα. Γύρισα σπίτι και από τότε είμαι κλινήρης στο κρεβάτι. Δεν περπατάω, παραπατάω. Όταν βγαίνω, βγαίνω μονάχα με παρέα, έχω και μπαστούνι αλλά τα πόδια από κάτω με έχουν αφήσει. Το καλοκαίρι στο Κιάτο κολυμπάω και θυμάμαι ότι ξύπνησα ένα πρωί και διαπίστωσα πως ήμουν χάλια.

karidisi.jpg



Στη δουλειά κάνατε φίλους πραγματικούς;

Είμαι 85 ετών και οι περισσότεροι φίλοι μου δυστυχώς έφυγαν. Έκανα πραγματικούς φίλους. Η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος ήταν πραγματικοί μου φίλοι. Έφυγαν όλοι. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν φίλη μου επίσης. Αποκάλεσα κάποια στιγμή εκτός κειμένου έναν ηθοποιό στη σκηνή, μπάρμπα και ο κόσμος γέλασε. Ήρθε εκείνος έξαλλος και μου είπε δεν θα το κάνεις ποτέ ξανά αυτό. Η Άλικη του είπε, τι λες δεν βλέπεις τι έγινε κάτω; Φυσικά και θα το πεις ξανά αλλιώς θα θυμώσω μου είπε η Αλίκη. Αυτή ήταν η Αλίκη. Τον Μουσούρη τον γνώρισα όταν ήμουνα νεαρό παιδί 16-17 και πούλαγα κεριά και σταμάτησε ένας ηθοποιός να πάρει κεριά και του είπε εκείνος έλα έλα γρήγορα. Του είπα γιατί κύριε, εμείς γιατί είμαστε εδώ δηλαδή. Όταν μετά από χρόνια βρέθηκα στο δικό του θέατρο του το είπα κάποια στιγμή στα καμαρίνια. Συγκινούμαι όταν τους θυμάμαι.

Νιώθετε νοσταλγία για τα παλιά.

Θα ήθελα να ήμουν 25 και να ξεκινούσα το ταξίδι αυτό από την αρχή. Νοσταλγώ εκείνα τα χρόνια και τα θυμάμαι με αγάπη.

Θα αλλάζατε κάτι στη σπουδαία αυτή διαδρομή;

Ναι ίσως να έλεγα περισσότερα Ναι γιατί είπα πολλά όχι. Δεν έκανα σωστά που είπα κάποια όχι. Δεν έπρεπε τελικά. Έκανα και κάποια λάθη επαγγελματικά που τώρα που πέρασαν τα χρόνια μετάνιωσα. Ήταν λάθος για παράδειγμα που είπα όχι στον Νίκο Φώσκολο. Έπαιζα με τη Μαρία Αλιφέρη στο "Η κραυγή των Λύκων" και ο παραγωγός με φώναξε και μου είπε πως το έδειξε στην Αγγλία και είπαν πως ήμουν ο καλύτερος. Έπαιξα σε 13 επεισόδια, μετά ήρθαν τα άλλα 13 και μου έδωσε 3 ατάκες σε κάθε επεισόδιο. Πήγα στο γραφείο του Σεΐδη και του είπα αυτά να τα παίξεις εσύ και του τα πέταξα. Μου είπε πως αν τολμήσω να φύγω θα με αποκλείσει και από τα 2 κανάλια. Του απάντησα πως αν τολμήσεις να στερήσεις το ψωμί του παιδιού μου θα σε αποκλείσω από τον πλανήτη. Το ίδιο βράδυ με πήρε ο Φώσκολος και με παρακάλεσε να μην φύγω και του είπα όχι. Αυτό μετάνιωσα. Εγώ φταίω.

Συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μουλά.

Ντίνος Καρύδης-Τζούλια Αργυροπούλου: Μία ιστορία αγάπης 54 χρόνων! Ο έρωτας, ο γάμος και η Σμαράγδα

Ντίνος Καρύδης: Ανέβασε φωτογραφίες του μετά από καιρό - «Μοναξιά είσαι η πιο σκληρή παρέα...»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved