Showbiz

Δημήτρης Λάλος: Από τον Μαθιό στον Τιμωρό! Πώς ο ηθοποιός «χτίζει» αριστοτεχνικά την καριέρα του;

Ο Δημήτρης Λάλος έχει κερδίσει τις καρδιές του κοινού, πρωταγωνιστώντας στη δημοφιλή σειρά «Σασμός».

Ο ταλαντούχος ηθοποιός είχε δημιουργήσει έναν ήρωα που καθηλώνει, τον Μαθιό, έναν χαρακτήρα γεμάτο αντιθέσεις. Η αυθεντικότητα που βγάζει στην οθόνη, ο τρόπος που έχει υιοθετήσει τις παραδόσεις της Κρήτης και η αφοσίωση του στον ρόλο, τον έχουν κάνει αγαπητό σε όλες τις ηλικίες.

Ο Τιμωρός: Έκανε πρεμιέρα και επέστρεψε για να... εκδικηθεί, αλλά τις εντυπώσεις έκλεψε ο Σταύρου!

Η επιτυχία του ρόλου του Μαθιού δεν ήρθε τυχαία. Η πορεία του Δημήτρη Λάλου ήταν πάντα γεμάτη πάθος για την υποκριτική. Αν και μεγάλωσε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, με καταγωγή από την Κρανέα Ελασσόνας (Κρανιά Δεσκάτης) της Λάρισας, ο ίδιος αποφάσισε στα 18 του να επιστρέψει στην Ελλάδα, ακολουθώντας την εσωτερική του φωνή.

Οι πρώτες του προσπάθειες στην Ελλάδα

Η αρχή δεν ήταν εύκολη, όπως είχε εξομολογηθεί ο ίδιος: «Ο παππούς μου ήταν ανθρακωρύχος στο Βέλγιο. Εκεί γνωρίστηκαν οι γονείς μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νυρεμβέργη στη Γερμανία. Στα 18 μου επέστρεψα μόνος μου στην Ελλάδα. Δεν ξέρω κανέναν στην Αθήνα. Είμαι ολομόναχος. Ήρθα στην Ελλάδα να σπουδάσω μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και δεν είχα καν υπολογιστή στο σπίτι μου. Μετά κατάλαβα τι θέλω, γνωρίζοντας ένα καλό φίλο», είχε πει ο Δημήτρης Λάλος στην εκπομπή The 2Night Show με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Από την αρχή, ο Δημήτρης Λάλος είχε το ταλέντο και το πάθος για την υποκριτική. Αν και δεν παρακολούθησε κάποια επίσημη δραματική σχολή, το ταλέντο του δεν άργησε να αναγνωριστεί. «Δεν πήγα ποτέ σε σχολή. Από 19 χρονών μπήκα στη διαδικασία να χτίσω το θέατρο. Τελείωνα στις 5 το γιαπί και μετά έμπαινα στο μάθημα της υποκριτικής. Είχα μια σημαντική δασκάλα, την Ελένη τη Σκότη. Δεν πήγα σε σχολή αλλά θήτευσα δίπλα της για δέκα ολόκληρα χρόνια. Είχα μέσα μου το απωθημένο που δεν πήγα στη σχολή, μέχρι που άρχισα να βραβεύομαι», είχε δηλώσει σε μια από τις συνεντεύξεις του.

Η αναγνώριση και τα βραβεία

Ο Δημήτρης Λάλος δεν άργησε να ξεχωρίσει στο χώρο του θεάτρου και να τιμηθεί με το βραβείο «Δημήτρης Χορν», ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία υποκριτικής στην Ελλάδα. Ο ρόλος του ως Χοσεφίνο στην παράσταση «Λα Τσούνγκα» του Μάριο Βάργκας Λιόσα, του χάρισε αυτό το βραβείο και τον έκανε να ξεχωρίσει. Έκτοτε, συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, όπως «Η αρρώστια της νιότης» (2019), «Πνεύμονες» (2018), «Ο Άσχημος» (2020) και «Οιδίπους επί Κολωνώ» (2017).

Εκτός από το θέατρο, ο Δημήτρης Λάλος έχει αφήσει το στίγμα του και στον κινηματογράφο, με συμμετοχές σε ταινίες όπως «Οι Αισθηματίες» (2014) και «Kala azar» (2020), ενώ στην τηλεόραση ξεχώρισε στη σειρά «Σιωπηλός Δρόμος» (2021).

Η επιτυχία του Σασμού και ο νέος ρόλος στον «Τιμωρό»

Με τη σειρά «Σασμός», ο Δημήτρης Λάλος κατάφερε να αγαπηθεί ακόμη περισσότερο από το ευρύ κοινό. Ο ρόλος του Μαθιού, ενός άνδρα που παλεύει με τις εσωτερικές του συγκρούσεις, αλλά και την πίστη του στις κρητικές παραδόσεις, τον έκανε πρωταγωνιστή σε μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Τώρα, ο Δημήτρης Λάλος είναι έτοιμος να εντυπωσιάσει ξανά, καθώς ετοιμάζεται να σαρώσει στη νέα σειρά «Τιμωρός». Ο νέος του ρόλος υπόσχεται ένταση, δυνατές ερμηνείες και μια ιστορία που θα κρατήσει το κοινό καθηλωμένο. Ο ηθοποιός φαίνεται έτοιμος να αποδείξει ξανά το ταλέντο του, καθώς κατακτά ακόμη ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Η προσωπική ζωή και ο ρόλος του πατέρα

Εκτός από την επαγγελματική του πορεία, ο Δημήτρης Λάλος έχει αναφερθεί πολλές φορές στον ρόλο του πατέρα, που τον άλλαξε σημαντικά.

Ήταν παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Έλενα Μαυρίδου, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη.

NDPPHOTO

ndpphoto@gmail.com

Για τη σχέση του με την κόρη του, είχε δηλώσει: «Νομίζω πως αυτό που συμβαίνει όταν γίνεσαι γονιός είναι ότι παύεις να νιώθεις την εσωτερική μοναξιά της ύπαρξης. Εγώ δεν αισθάνομαι μοναξιά από τότε που έγινα πατέρας. Ακόμα και σε μια σχέση είσαι μονάδα. Όταν λες "σ' αγαπώ για πάντα" στο παιδί σου, πραγματικά το εννοείς και πραγματικά είναι για πάντα, ό,τι κι αν συμβεί. Σταματά να είναι σχήμα λόγου και κάτι που μπορεί να αλλάξει μετά από κάποια χρόνια. Τα παιδιά μας είναι συνέχεια της ύπαρξής μας. Σε μένα η πατρότητα δεν ήρθε κατά λάθος, ήρθε σε συνεννόηση με τη σύντροφό μου, ήταν κοινή απόφαση και σκοπός».

Ο χωρισμός και η νέα του σχέση

Παρά τις δηλώσεις του για την πατρότητα, ο Δημήτρης Λάλος και η Έλενα Μαυρίδου αποφάσισαν να χωρίσουν μετά από αρκετά χρόνια γάμου.

Ο χωρισμός τους, αν και ήρεμος, συζητήθηκε αρκετά, καθώς ήταν από τα αγαπημένα ζευγάρια του θεατρικού και τηλεοπτικού κόσμου.

Ο Δημήτρης Λάλος φαίνεται να έχει προχωρήσει στη ζωή του, καθώς πρόσφατα έγιναν γνωστές φήμες για τη σχέση του με τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λάλος: Η απάντηση για την προσωπική του ζωή και τα σχόλια γύρω από αυτή ήρθε με μια λέξη

Αποκαλυπτικός ο Λάλος:Καθάριζα το θέατρο όταν ήταν πρωταγωνιστής.Τώρα παίζουμε μαζί,ήταν συγκινητικό

Δημήτρης Λάλος: «Έχω ζήσει μια ζωή ασκητική γύρω από την τέχνη μου. Δεν σκόνταψα κι έκανα τον Μαθιό»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved