Showbiz

Τζούλια Αργυροπούλου: Η γυναίκα στο πλευρό του Ντίνου Καρύδη για πάνω από 55 χρόνια

Στις 17 Σεπτεμβρίου συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν τον Ντίνο Καρύδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 χρόνων.

Ιδιαίτερα συγκινημένη η κόρη του, Σμαράγδα Καρύδη, συνόδευε το φέρετρο, έχοντας πλάι της τον σύντροφό της, Θοδωρή Αθερίδη, όπως και η σύζυγος του εκλιπόντα, επίσης ηθοποιός, Τζούλια Αργυροπούλου.

Αθερίδης: Μιλά πρώτη φορά για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη – «Το περιμέναμε, στηρίζω τη Σμαράγδα»

Σεμνός, διακριτικός και χαμηλών τόνων, ο Ντίνος Καρύδης υπηρέτησε την Τέχνη του για περισσότερο από μισό αιώνα, κάνοντας τα πρώτα του θεατρικά βήματα στις αρχές της δεκαετίας του '60. Το 2021, σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, είχε εξομολογηθεί με αφορμή τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε: «Με στενοχωρεί το ότι είμαι μακριά από αυτό που αγάπησα πάρα πολύ, το θεατρικό σανίδι. Κάθε βράδυ βλέπω στον ύπνο μου ότι παίζω θέατρο».

Ποια είναι η Τζούλια Αργυροπούλου

Η Τζούλια Αργυροπούλου είχε αποφοιτήσει από τη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη, συνεργάστηκε στο θέατρο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο «Ζητείται νέα με προίκα» του Τσιφόρου και στο Η κόρη μου η σοσιαλίστρια. Πρωτοεμφανίστηκε στο "Μελτεμάκι" του Παντελή Χορν και στις τραγωδίες "Βάκχες", "Ηλέκτρα" και "Μήδεια".

Άλλες σημαντικές συνεργασίες πραγματοποιήθηκαν με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Θύμιο Καρακατσάνη, τον Κώστα Χατζηχρήστο τον Δημήτρη Μυράτ, τη Βούλα Ζουμπουλάκη και πολλούς άλλους.
Στην τηλεόραση συνεργάστηκε με συγγραφείς και σκηνοθέτες όπως ο Νίκος Τσιφόρος, Κώστας Πρετεντέρης, Φ. Λαζαρίδης, Δ. Δάμπασης, Γιάννης Ξανθούλης και ο Α. Θωμόπουλος.

Ήταν επίσης από τους ιδρυτές της "Ελεύθερης Αυλαίας" μαζί με τον σύζυγό της, Ντίνο Καρύδη, τον Κ. Μεσσάρη, Ν. Πόγκο, τον Ι. Χατζηπαυλή, το Μ. Ελευθερίου, το Μ. Παπάζογλου με στόχο την αποκέντρωση, προβολή και υποστήριξη του ελληνικού θεατρικού έργου.

Με τον Ντίνο Καρύδη υπήρξαν παντρεμένοι για 55 ολόκληρα χρόνια και μαζί απέκτησαν την μοναχοκόρη τους, Σμαράγδα Καρύδη

«Ό, τι πιο σημαντικό έχω κάνει στη ζωή μου είναι η κόρη μου. Όλα τα άλλα και τα συγχαρητήρια που μου δίνουν για τη δουλειά μου δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό. Αυτό που είναι σήμερα η Σμαράγδα το χρωστάει κατά 90% στη μητέρα της, την Τζούλια Αργυροπούλου, και κατά 10% σε μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινούμαι από τις εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου προς το παιδί μου. Όλες οι στενοχώριες μου εξανεμίζονται όταν με παίρνει στο τηλέφωνο και μου λέει «μπαμπάκα μου, σε αγαπάω», είχε πει ο ηθοποιός σε μια από τις συνεντεύξεις του.

Κηδεία Ντίνου Καρύδη: Υποβασταζόμενη η σύζυγός του, Τζούλια Αργυροπούλου στο τελευταίο αντίο

Κηδεία Ντίνου Καρύδη: Συντετριμμένη η Σμαράγδα Καρύδη - Λύγισε ο Θοδωρής Αθερίδης

Κηδεία Ντίνου Καρύδη: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο χειροκρότημα

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved