ΑΠΕ ΜΠΕ
Showbiz

Milli Vanilli: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μουσικής βιομηχανίας & το τραγικό τέλος της καριέρας τους

Οι Milli Vanilli ήταν το απόλυτο pop φαινόμενο στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Το ντουέτο των Ρομπ Πιλάτος και Φαμπ Μορβάν κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Girl You Know It’s True” το 1989 και κατάφερε να ξεχωρίσει με κομμάτια που έγιναν παγκόσμια hits, όπως τα “Blame It on the Rain” και “Baby Don’t Forget My Number”.

Η επιτυχία τους ήταν τόσο μεγάλη, που το 1990 απέσπασαν το βραβείο Grammy για τον Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη, ανεβάζοντας την καριέρα τους στα ύψη.

Milli Vanilli: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας για την τεράστια επιτυχία που κατέληξε σε σκάνδαλο

Κι εκεί που όλα φαινόταν να είναι τέλεια για τους δύο σταρ, το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας ήρθε στο φως. Το συγκρότημα Milli Vanilli δεν τραγουδούσε ζωντανά, ούτε καν στους δίσκους του! Οι φωνές που ακούγονταν ανήκαν σε άλλους τραγουδιστές, με τον Πιλάτος και τον Μορβάν να παριστάνουν απλώς τους ερμηνευτές. Όταν, μάλιστα, ένα playback απέτυχε σε ζωντανή τους εμφάνιση, το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε και το κοινό σοκαρίστηκε. Το Grammy τους αποσύρθηκε, ενώ η καριέρα τους καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Παρά τις προσπάθειές τους να κάνουν μια νέα αρχή με το άλμπουμ “Rob & Fab”, η ζημιά είχε ήδη γίνει και το κοινό τους είχε εγκαταλείψει. Η κατάσταση για τον Ρομπ Πιλάτος χειροτέρεψε, καθώς πάλευε με τον εθισμό του και βρέθηκε αντιμέτωπος με τον νόμο. Το 1998, λίγο πριν την επιστροφή τους με το άλμπουμ “Back and in Attack”, ο Πιλάτος βρέθηκε νεκρός σε ένα ξενοδοχείο από υπερβολική δόση αλκοόλ και φαρμάκων, βυθίζοντας τους θαυμαστές τους σε θλίψη.

Σήμερα, ο Φαμπ Μορβάν συνεχίζει να ασχολείται με τη μουσική, ζει στο Άμστερνταμ με τα τέσσερα παιδιά του και προσπαθεί να αφήσει πίσω το παρελθόν. Αν και έχει κυκλοφορήσει solo δουλειές, το σκάνδαλο των Milli Vanilli παραμένει ένα κεφάλαιο που η μουσική βιομηχανία δεν ξεχνά, αφήνοντας τον Μορβάν χωρίς την ευκαιρία για τη μεγάλη επιστροφή που πάντα ονειρευόταν.

Διαβάστε επίσης:

Milli Vanilli: Το τραγικό τέλος του Ρομπ - Πού βρίσκεται σήμερα ο Φαμπ;

Milli Vanilli: Τελικά ήταν απάτη; Ο Fabrice Morvan λύνει τη σιωπή του, 30 χρόνια μετά το σκάνδαλο!

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved