Showbiz

Αρλέτα: Η αλήθεια πίσω από το «Μπαρ το Ναυάγιο» και ο «Άγιος» που ενέπνευσε το τραγούδι!

Το τραγούδι «Το Μπαρ το Ναυάγιο» είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα κομμάτια της Αρλέτας, το οποίο έχει αντέξει στο χρόνο.

Το κομμάτι κυκλοφόρησε το 1991 στον δίσκο «Άσε Τα Κρυφά Κρυμμένα», με στίχους και μουσική από την ίδια την ερμηνεύτρια. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η Αρλέτα σε συνέντευξή της το 2009, το τραγούδι δεν μιλά για ένα μπαρ, αλλά για ένα καφέ-ουζερί.

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή η Αρλέτα - Το πραγματικό της όνομα, η καριέρα και το τραγικό τέλος

Σε συνέντευξή της στον Μιχάλη Γελασάκη, η Αρλέτα αποκάλυψε: «Το «Μπαρ το Ναυάγιο» δεν έχει καμία σχέση με κανένα μπαρ. Ήταν ένα καφέ-ουζερί σε μια πάροδο της Κατεχάκη... Από εκεί ξεκίνησε το τραγούδι, όχι από μπαρ... Από ένα άθλιο καφέ-ουζερί όπου μαζευόντουσαν κάποιοι άνθρωποι τελείως εκτός κοινωνίας, ναυαγισμένοι εντελώς!».

Επιπλέον, ο «Άγιος» που αναφέρεται στους στίχους ήταν υπαρκτό πρόσωπο, ο μοναχός Ιερόθεος Καρυώτης, τον οποίο η Αρλέτα περιέγραψε ως διανοούμενο και εξέχον μέλος της Αθωνικής Πολιτείας.

Η Αρλέτα εξήγησε: «Ήταν πραγματικό πρόσωπο, ο γέροντας Ιερόθεος Καρυώτης… κοινωνούσε με ουίσκι και νερό», δίνοντας έτσι μία μυστηριώδη και ταυτόχρονα γοητευτική διάσταση στο τραγούδι που αγαπήθηκε από πολλούς.

Διαβάστε επίσης:

Δεν είναι ένα τραγούδι Χριστουγέννων: ακούστε το ακυκλοφόρητο κομμάτι της Αρλέτας

Η αποκάλυψη του καλύτερου φίλου της Αρλέτας για την τελευταία της επιθυμία πριν φύγει από τη ζωή!

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved