Showbiz

Χάρης Χαλκίτης: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του πατέρα της Βικτώριας Χαλκίτη

Χάρης Χαλκίτης - Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του πατέρα της Βικτώριας Χαλκίτη; Ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής του. Συνθέτης, ενορχηστρωτής αλλά και τραγουδιστής, μα πάνω από όλα ένας ολοκληρωμένος μουσικός. Μιλούσε άπταιστα 7 γλώσσες!

Έπαιζε πιάνο, σαξόφωνο, ντραμς, κρουστά και αρκετά ακόμη όργανα.

Έχει συνεργαστεί με τον Ντέμη Ρούσσο, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Mireille Mathiew, Nicolette, Dalida, Κωνσταντίνα, Δάκη, Φίλιππο Νικολάου, Πωλίνα, Μαντώ, Ζανέτ Καπούγια, Ευρυδίκη και πολλούς άλλους!

Γεννήθηκε στο Κάϊρο της Αιγύπτου. Στα επτά του χρόνια έρχεται με τους γονείς του στην Ελλάδα. Από μικρή ηλικία δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για τη μουσική. Το 1961, έχοντας έρθει πλέον στην Ελλάδα, συμμετέχει στη δημιουργία των PLAYBOYS του γνωστού ποπ συγκροτήματος που φιλοξένησε τον Δάκη και τον Φίλιππο Νικολάου.
Για την ιστορία, οι Playboys άφησαν πίσω τους 7 μικρούς δίσκους, με τo »Pourquoi/Nansy» να είναι η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Εκείνη την εποχή, ο Χαλκίτης αρχίζει να εξελίσσει το μουσικό του ταλέντο, παίζοντας πιάνο, σαξοφώνου, φλάουτο, κλαρίνο, κρουστά και μπάσο και το 1968, βρίσκεται με τους Playboys στο Καζίνο του Λίβανου! Μετά από μια περιπετειώδη μουσική μετακίνηση (από το Λίβανο, πήγε στη Σουηδία!), γνωρίζει τον Γεράσιμο Λαβράνο που τον προσκάλεσε να συμμετάσχει στο σχήμα του. Μάλιστα εμφανίστηκε και στην ταινία «Νύχτα γάμου» με τα φωνητικά να τα αναλαμβάνουν η Chiquita Gordon κι ο Frankie Sin.

O Χάρης Χαλκίτης παίζει σαξόφωνο στην ταινία:
«Νύχτα Γάμου» Chiquita Gordon & Frankie Sin

Τα επόμενα χρόνια τον βρίσκουν στη Σουηδία όπου συνεργάζεται με τοπικά σχήματα. Στην Ελλάδα παίζει σε διάφορα συγκροτήματα. Συμμετέχει στους Aphrodite's Child το συγκρότημα που είχαν φτιάξει μαζί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον Ντέμη Ρούσσο και τον Λουκά Σιδερά και είχε παγκόσμια απήχηση. Ο Χαλκίτης συνεργάζεται μαζί τους στο δίσκο 666.

Το 1970 γίνεται μέλος των Eros, ενός βραχύβιου συγκροτήματος που σχηματίστηκε στην Γαλλία από τους Λουκά Σιδερά, Δημήτρη Ταμπόση (κιθαρίστα/τραγουδιστή), Λάκη Βλαβιανό (πιάνο) και τον Χάρη Χαλκίτη (μπάσο, σαξόφωνο, περκάσιονς) και κυκλοφορούν ένα δίσκο 45 στροφών με τα τραγούδια «Rain Train/ I Can See It». Χρειάστηκαν να περάσουν τρία χρόνια, για να φθάσουμε στο 1973 και να κυκλοφορήσει το μικρό δίσκο “Echoes of Jerusalem/Take your time”. Η έντονη δραστηριότητά του, κάνει τη γαλλική δισκογραφική εταιρεία Barclay να τον υπογράψει και να του κυκλοφορήσει 7 μικρούς δίσκους (single), με την εξής χρονολογική σειρά: “Riding free,Leaving lonely/If I Could”, “Like the Bird/Time is Over”, “Riding on Moving/Marita”, “We ll share the world/Birdman”, “Telephone Rock/Because I love”, “So long/Summer Beeeze” και “Fame old situation
/So long.
Χάρης Χαλκίτης (Harris Chalkitis) – Ridin’ free living lonely

Η συνεργασία του με το Ντέμη Ρούσσο συνεχίζεται και μετά τη διάλυση των Aphrodite's Child. Ο Χαλκίτης ζει πλέον στη Γαλλία, γράφει τραγούδια για τον Ντέμη Ρούσσο με μεγάλη επιτυχία όπως το “When I am a kid”, “My reason”, “We shall dance” κ α. που σκαρφαλώνουν αμέσως στις πρώτες θέσεις σε Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία και Νο 2 στην Αυστρία. Προγραμματίζει και παίζει όργανα στους δίσκους του και οργανώνει τις παραστάσεις του μεγάλου ερμηνευτή σε όλον τον κόσμο.

Demis Roussos – Haris Chalkitis “My reason”

Γράφει και για πολλούς Γάλλους καλλιτέχνες όπως: Mireille Mathiew, Nicolette, Dalida. Παράλληλα όμως γράφει τραγούδια και για πολλούς τραγουδιστές άλλων χωρών, τα οποία σημειώνουν επιτυχία.

Είναι ο δημιουργός του συγκροτήματος "Queen Samantha". Η Gloria Brooks από το Σικάγο, ήταν η κεντρική τραγουδίστρια στις περισσότερες ηχογραφήσεις. Όλα τα τραγούδια ήταν του Χάρη Χαλκίτη και τα ηχογραφούσε όσο ζούσε στο Παρίσι. Κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του ήταν το “Mama Rue”, “Take a chance”, “Sweet San Francisco”, “Funky Celebration”, “Give Me Action” και πολλά άλλα.

Queen Samantha “Funky Celebration”

Το πρώτο του άλμπουμ "So long" ως τραγουδιστή και συνθέτη, κυκλοφορεί σε όλο σχεδόν τον κόσμο αμέσως με το που γίνεται η παραγωγή του. Το 1975 κυκλοφορεί τον δίσκο με τίτλο Harry Halkitis , τον συναντάμε και ως “Marita”, που σημειώνει μεγάλη στις χώρες της Νοτίου Αμερικής. Ένα χρόνο αργότερα, σημειώνει κι άλλη μεγάλη επιτυχία με ένα άλλο τραγούδι, το “Milady Lena”.

Το 1976 κερδίζει το 1ο βραβείο στο φεστιβάλ ROSE D'OR της Γαλλίας. Παρ' όλες τις μεγάλες επιτυχίες του στην Ευρώπη δεν ξεχνά ποτέ την πατρίδα του την Ελλάδα. Κρατάει επαφές με τον τόπο μας, το 1977 μάλιστα κάνει προσπάθειες να εμφανιστεί στην ελληνική δισκογραφία με έναν προσωπικό δίσκο ενώ παράλληλα γράφει τραγούδια για τον Φίλιππο Νικολάου. Το 1982 διακρίνεται συμμετέχοντας ως τραγουδιστής στο SEOUL SONG FESTIVAL.

Στις αρχές της δεκαετίας του '80 αποφασίζει να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα. Τα επόμενα χρόνια οι συνεργασίες του με Έλληνες καλλιτέχνες είναι πολλές και σημαντικές. Το 1986 συνεργάζεται με τον Σταμάτη Κραουνάκη στο δίσκο "Μπιρίμπα" την πρώτη προσωπική δουλειά της Πωλίνας ενώ τον επόμενο χρόνο συμμετέχει ως συνθέτης και μουσικός στο χρυσό της δίσκο "Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες". Το 1989 γράφει και ενορχηστρώνει τα 8 τραγούδια στο δίσκο "Παιχνίδι με τη φωτιά" του Δάκη από τον οποίον σημειώνει τεράστια επιτυχία το τραγούδι "Αλαλούμ". Το 1990 συνθέτει και ενορχηστρώνει το δίσκο "Έλα τώρα" σε latin ρυθμούς με την Ζανέτ Καπούγια. Επιτυχίες γίνονται το ομώνυμο κομμάτι και τα "Μη μ' εκνευρίζεις", "Και με πας όπου θέλεις". Το 1991 κυκλοφορεί τον προσωπικό δίσκο "Καυτές βραδιές" από τον οποίον σημειώνει μεγάλη επιτυχία το ομώνυμο κομμάτι (ντουέτο με την Κωνσταντίνα).

Χάρης Χαλκίτης - Κωνσταντίνα «Καυτές βραδιές»

Την ίδια χρονιά δίνει τραγούδια του για άλλη μια φορά στην Πωλίνα (L.P.:"Στην πολυθρόνα την bamboo"). Το 1992 συνεργάζεται για μια ακόμα φορά με το Δάκη στο δίσκο "Τσάι με λεμόνι" ενώ δίνει το τραγούδι του "Χρόνια μας πολλά" στο δίσκο "Αισθήσεις" της Μαντώς που γίνεται χρυσός. Παράλληλα γράφει τον δίσκο "Σεισμός ερωτικός" της Έφης Σαρρή ενώ συμμετέχει ως συνθέτης και στον δίσκο της "Όλο και πιο πολύ". Το 1993 φτιάχνει τον πρώτο προσωπικό δίσκο της νέας τραγουδίστριας Αθηνάς Μαυρομάτη "Ζάλη" σε στίχους του Πάνου Φαλάρα. Την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί ο προσωπικός δίσκος του "Μαζί αργά ή γρήγορα θα γίνουμε άνω κάτω" σε στίχους του Αντώνη Παππά, ένας μοντέρνος δίσκος από τον οποίο ξεχωρίζει η μπαλάντα "Πάρε με ψηλά". Την ίδια χρονιά συνοδεύει την Ευρυδίκη στη EUROVISION ως επικεφαλής του γκρουπ φωνητικών. (*Να σημειωθεί πως για πολλά χρόνια είχε στολίσει με τη φωνή του τους δίσκους σχεδόν όλων των Ελλήνων τραγουδιστών όπως π.χ. της Καίτης Γαρμπή, του Θάνου Καλλίρη, της Μαντώς, του Πασχάλη, του Σάκη Ρουβά, του Διονύση Σχοινά και αμέτρητων άλλων).

Το 1994, συνθέτει και ενορχηστρώνει τον πρώτο δίσκο της κόρης του Βικτώριας, με τίτλο "Έρωτας είναι" σε στίχους Ναταλίας Γερμανού καθώς και τον δίσκο "Ριψοκίνδυνη αγάπη" της Λίλιαν, στον οποίον συμμετέχει και ως τραγουδιστής. Το 1996 φτιάχνει τον δεύτερο δίσκο της Βικτώριας με τίτλο "ΙΙ" καθώς και τους δίσκους: "Κρυφά ταξίδια" του αδερφού της Κωνσταντίνας, Άνδρου Κωνσταντίνου (με συμμετοχή στο στίχο του κορυφαίου Άκου Δασκαλόπουλου) και "Η πρώτη μου φορά" της Αμάντας. Στα τέλη του '97 κυκλοφορεί το cd-single "Άνεμος" σε μουσική, ενορχήστρωση και στίχους δικούς του και ερμηνεία του νέου τραγουδιστή Γιώργου Κατσίνη. Στον ολοκληρωμένο δίσκο του καλλιτέχνη που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό με τίτλο "Χαλασμός" συμπεριλαμβάνονται άλλα δυο κομμάτια του Χάρη Χαλκίτη τα "Αφήστε την να φύγει" και "Θα μ' Αγαπάς" σε στίχους του Βαγγέλη Πετράκη. Τον Μάιο του 1998 συνθέτει την τρίτη δουλειά της Βικτώριας με τίτλο "Είναι Φορές" σε στίχους Ναταλίας Γερμανού και Αντώνη Παππά. Ο Χάρης Χαλκίτης ασχολείται ιδιαίτερα και με τα διαφημιστικά jingles. Έχει γράψει και τραγουδήσει σε spot στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Έχει επίσης συνεργαστεί ως μουσικός σε πολλές δουλειές με κορυφαία τη συμμετοχή του στην παράσταση "Η Μαρινέλλα στο Rex".

Με τη σύζυγο του Ανίτα είχε αποκτήσει δύο παιδιά τον Χριστόφορο και τη Βικτώρια.

Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του

Θα αποχαιρετίσουμε τον αγαπημένο μας Χάρη Χαλκίτη, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 12.00 μμ..Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Υμηττό, αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved