Showbiz

Ηρώδειο: Η εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη, η σικ Σταματίνα Τσιμτσιλή και ο γιος του Μητσιά, Μίλτος

Μια ξεχωριστή συναυλία, αφιερωμένη στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία της Ίμβρου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (29-09) στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Ross Daly, ο Νίκος Ξυδάκης και ο Μανώλης Μητσιάς που είχαν στηρίξει την Ίμβρο, στα πιο δύσκολα χρόνια, τραγουδώντας εκεί ή γράφοντας τραγούδια για το πολύπαθο νησί, βρέθηκαν μαζί επί σκηνής, για να στηρίξουν αυτή τη φορά τα ελληνικά σχολεία του νησιού.

Τα ελληνικά σχολεία τα οποία επαναλειτούργησαν, μετά από 50 χρόνια απαγόρευσης της ελληνικής εκπαίδευσης και σήμερα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, επιτελούν το σπουδαίο έργο της διατήρησης της γλώσσας και του πολιτισμού μας, στην Ίμβρο.


Μαζί με τους σπουδαίους καλλιτέχνες, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη ενώ την αφήγηση είχε αναλάβει η Κατερίνα Διδασκάλου.

Κόσμος από όλους τους χώρους έδωσε το "παρών" σε μια εξαιρετική βραδιά γεμάτη μουσική αλλά και συγκίνηση. Ανάμεσα τους η Όλγα Κεφαλογιάννη, στην πρώτη έξοδο μετά την ανακοίνωση, η Σταματίνα Τσιμτσιλή με τον σύζυγό της, ο γιος του Μανώλη Μητσιά, Μίλτος και πολλοί ακόμη

Δες φωτογραφίες

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved